LAST AUDREY RADIO SHOW ON AGGELAKI Str

SIMA.mp3


It's better to look at the sky than live there.

Ηoly Golightly

(Στον Οδυσσέα, την Ελένη, τον Θανάση, στην Όντρεϊ
και σε όσους αγάπησαν αυτό το ένθετο)


Η Όντρεϊ Χεπμπορν δεν υπήρξε τυχαία η συμβολική ξεναγός των ακροατών του 9.58 στα μυστικά και στις ιστορίες κινηματογραφικών ταινίών. Είναι περισσότερο μια εικόνα και μια παρουσία που φανερώνει την γοητεία που κρύβει ο κινηματογράφος σε όποιον αγαπά και λατρεύει την μαγεία της σκοτεινής κινηματογραφικής αίθουσας και των μαγικών συστατικών που αναδύονται στο χώρο στη διάρκεια μιας προβολής. Είναι η μαγεία, η συγκινήση, ο ερωτισμός, η αγωνία, η συμπάθεια ή το μίσος, μια ατάκα ή μια μελωδία, οι σκέψεις και οι ανησυχίες που σου προκαλεί καθώς κρατάς φυλαγμένο σε ένα μικρό προσωπικό ντουλαπάκι της μνήμης κάποιο στοιχείο από μια ταινία. Αυτά προσπαθήσαμε να αναδείξουμε και νομίζω το καταφέραμε. Χωρίς την στείρα παράθεση trivia αλλά μπλέκοντας την αντικειμενική εκτίμηση μιας υποκειμενικής αλήθειας που έχουμε ο καθένας για μια ταινία

Με τις 100 περίπου εμφανίσεις της η Όντρει μας θύμισε ταινίες που βρίσκονται πάντα εδώ, επίκαιρες με το σφρίγος μιας νιότης που δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από πάνω τους όσα χρόνια κι αν περάσουν. Η Μέριλιν Μονρόε, ο Μάρλον Μπράντο, ο Τζέιμς Ντην, ο Τζακ Λέμον, ο Νίνο Ρότα, ο Έννιο Μορικόνε, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Τζον Γουίλιαμς, ο Στάνλει Κιούμπρικ, ο Μπίλι Γουαϊλντερ, ο Στήβεν Σπήλμπεργκ, ο Ζυλ Ντασέν, ο Ντίνος Δημόπουλος και ο Μιχάλης Κακογιάννης είναι μερικοί μόνο από τους πολλούς μύθους του κινηματογράφου που η Όντρεϊ έφερνε κάθε φορά στην οδό Αγγελάκη.

Κάποτε η μαγεία των εικόνων τελειώνει. Μένει απλά η μνήμη και θαμπή μαγεία όσων ζήσαμε. Και όπως η Μαίρη Πόπινς μετακομίζει όποτε ο άνεμος φυσάει προς το Νότο έτσι και η Όντρεϊ αφήνει την οδό Αγγελάκη για την βιτρίνα του Τίφανις. Και ξανά ως ιδανική Χόλι Γκολαϊτλι θα την αφήσουμε να τραγουδήσει μελαγχολικά το Moon river. Μέχρι να αναληφθεί και πάλι στη μεγάλη οθόνη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ