ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Παρελθόν θεωρείται πλέον το Μουσείο Κινηματογράφου και τυπικά μετά την κατάθεση από τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο του νομοσχεδίου για την ενοποίηση οργανισμών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Το Μουσείο και το αρχειακό υλικό του, όπως και το προσωπικό περνάνε πλέον στην ευθύνη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, που έχει πλέον μια επιπλέον ευθύνη να διαχειριστεί πέρα από τις ήδη υπάρχουσες δικές του. Να υπεθυμίσουμε ότι ανάμεσα στα όσα περνάνε στην ευθύνη του Φεστιβάλ είναι και η συντήρηση και ανάδειξη της περίφημης συλλογής HELLAFI, ένα πλούσιο υλικό με πάνω από 100 χειροποίητες κινηματογραφικές γιγαντοαφίσες της περιόδου 1950-1970.

Το μουσείο Κινηματογράφου είχε ιδρυθεί το 1997 και ήταν ένα από τα έργα που άφησε πίσω της η τότε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης - Θεσσαλονίκη 1997. Κύριος στόχος η διάσωση και ανάδειξη αρχειακού και ιστορικού υλικού σε σχέση με τον ελληνικό κινηματογράφο. Πέρυσι το Μουσείο μετά από τρεις μετακομίσεις (από την περιοχή ΜΥΛΟΥ- ΒΙΛΚΑΣ πήγε στο παλιό κτήριο ΟΣΕ στην Αριστοτέλους και από εκεί στο Λιμάνι) και αρκετές αλλαγές εγκανιάστηκε εκ νέου από τον Θόδωρο Αγγελόπουλο σε μια ανακαίνιση που είχε σαν στόχο να παρουσιάσει στους επισκέπτες του την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου από την εποχή των Αδερφών Μανάκια μέχρι σήμερα.

Σχόλια

Ο χρήστης yiannis z. είπε…
...μην σε σκιάζει ΤΙΠΟΤΑ...όλα θα είναι καλύτερα πολύ σύντομα...μαζί σου...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ