ΝΕΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΪΠΙΔΗΣ!

Ήμουν έτοιμος να γράψω ένα κείμενο πιο αναλυτικό για το φεστιβάλ. Φαίνεται όμως πως οι εξελίξεις ετρέχαν σήμερα με καταιγιστικό ρυθμό και όλα ήταν δρομολογημένα εξ αρχής. Πριν από 5 λέπτα το ΥΠ.ΠΟ.Τ. προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοινώνει την τοποθέτηση του κ. Δημήτρη Εϊπίδη ως νέου Διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Δημήτρης Εϊπίδης, προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας με σημαντική εμπειρία στην καλλιτεχνική διεύθυνση μεγάλων φεστιβάλ κινηματογράφου (Μόντρεαλ, Τορόντο, Ρέικιαβικ κ.α.), συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ήδη από το 1992.

Σε αυτόν οφείλονται τόσο το εξαιρετικά επιτυχημένο, παράλληλο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, «Νέοι Ορίζοντες» (1992-2005) όσο και η ανάδειξη του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης-Εικόνες του 21ου αιώνα (1999 έως σήμερα) σε ένα από τα πλέον επιτυχημένα διεθνώς στο είδος του.

Καταρχάς είναι εντυπωσιακή η ταχύτητα της αντίδρασης του Υπουργείου Πολιτισμού στην πρωινή είδηση της παραίτησης. Χωρίς περισσότερη πληροφόρηση εικάζω πως η εξέλιξη αυτή είχε δρομολογηθεί το τελευταίο τρίμηνο και μετά τα όσα περίεργα είχαν ακουστεί στην διάρκεια του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ! Κατά δεύτερον είναι μια καλή, δοκιμασμένη επιλογή αλλά κουβαλάει και κάποια προβλήματα που αναλύω στο πρoηγούμενo post αλλά και σε παλαιότερα. Περισσότερα προσεχώς...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ