Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ



Έχοντας κάνει πάνω από 40 χιλιάδες εισητήρια μέσα σε μια εβδομάδα η Ψυχή βαθιά του Παντελή Βούλγαρη είναι αυτή την στιγμή μεταξύ των εμπορικότερων ταινιών στο ελληνικό box office. Γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα (αν συνυπολογίσεις και την εξαιρετικά προσεγμένη πορεία του Κυνόδοντα του Λάνθιμου που ανεβάινει στην Θεσσαλονίκη την επόμενη εβδομάδα).

Με αυτά ως δεδομένα θέλησα να ξανασταθώ στην περίπτωση Βούλγαρη αλλά αυτή την φορά με τον τρόπο που ξέρει η εκπομπή. Μιλώντας για την πλούσια διαδρομή του μέσα από τα σάουντρακς που έχουν γραφτεί για τις 11 συνολικά ταινίες του. Από τον Μάνο Χατζιδάκι στον Μεγάλο Ερωτικό και τις Ήσυχες μέρες του Αυγούστου και τον Στάματη Σπανουδάκη που υπογράφει την μουσική και τα τραγούδια (ίσως η καλύτερη στιγμή του κινηματογραφικού Σπανουδάκη να κρύβεται σε αυτές τις ταινίες) στο μεγαλύτερο κομμάτι της φιλμογραφίας του (Πέτρινα Χρόνια, Φανέλαμε το 9, Όλα είναι δρόμος, Νύφες) μέχρι τον Γιάννη Αγγελάκα(βίντεο) της Ψυχής Βαθιάς, τον Γιώργο Μουζάκη και το Νίκο Πορτοκάλογλου του Ακροπόλ. Να σημειώσω εδώ και τον Λουκιανό Κηλαηδόνη του Ελευθέριου Βενιζέλου, μουσική που ωστόσο δεν κυκλοφόρησε ποτέ στο εμπόριο.

Και στο ένθετο του Κάτι Παίζει στις 14.30 η Όντρει Χεπμπορν φτάνει στην οδό Αγγέλακη με στολή αστροναύτη. Με αφορμή το Moon του Ντάνκαν Τζοουνς (ξανά)θυμόμαστε μια από τις επιρροές της ταινίας αλλά και κορυφαίες στιγμές του Στάνλει Κιουμπρικ με το σάουντρακ του 2001: Η Οδύσσεια του διαστήματος. Η αβάσταχτη ελαφρότητα του διαστήματος με την βοήθεια του Γαλάζιου Δούναβη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ