ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΔΡΟ ΑΛΜΟΔΟΒΑΡ (ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΡΑΓΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΟΥ)




Κάθε νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ που προβάλλεται στις αίθουσες είναι αναμφισβήτητα γεγονός. Γιατί όχι και οι Ραγισμένες καρδιές?

Και με βάση αυτό το γεγονός και τις θερμές κριτικές που είχε για ακόμη μια φορά ο Ισπανός δημιουργός σήμερα η μέρα είναι γεμάτη με τις μουσικές από τις ταινίες του Αλμοδόβαρ. Μεαρκετό σπανιόλικο πανκ, που εκφράζει την ελευθερία της μοβίντα ενάντια στην καταπίεση του Φράνκο, τις συμπαθητικές μελωδίες του Μπερνάρντο Μπονέτσι για τις πρώτες ταινίες του (Ματαδόρ, Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης,κ.α.), τον Ρουίτσι Σακαμότο και τον μαέστρο Έννιο Μορικόνε και φυσικά τον σπουδαίο και σταθερό συνεργάτη του από το 1995 Αλμπέρτο Ιγκλέσιας. Και βέβαια όλα εκείνα τα τραγούδια που ώθησαν τον Αλμοδόβαρ να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ζωντάνια στις ιστορίες και στους χαρακτήρες του.

ΥΓ: Και έχοντας αυτά ως αφορμή και το μεσημεριανό ένθετο με τις κινηματγοραφικές μουσικές στο "Κάτι Παίζει" στις 14.30 θα είναι αφιερωμένο σε μια από τις σπουδαιότερες ταινίες του Αλμοδόβαρ, το "Όλα για την μητέρα μου".



Μια διαδρομή Μαδρίτη - Βαρκελώνη μπορεί να γίνει και δικό σου ταξίδι προσωπικών αναζητήσεων. Με την εξαίσια μουσική του ΑΛ. Ιγκλέσιας, με το ακορντεόν του Ντίνο Σαλούτσι, με την έμπνευση του Ισμαέλ Λο...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ