ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2016- ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που έχει εκλογές. Είναι και οι περίφημοι Αθάνατοι της ΔΟΕ, οι οποίοι σήμερα το απογεύμα θα δώσουν την ψήφο τους στην πόλη που θέλουν να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς του 2016. Για τους δημοσιογράφους αλλά και τα μέλη της ΔΟΕ η φετινή ψηφοφορία, που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη της Δανίας δεν είναι το ίδιο αμφίρροπη με αυτή που έγινε πριν τέσσερα χρόνια και είχε σαν τελικούς μονομάχους Λονδίνο και Παρίσι. Ωστόσο θεωρείται ως η πιο ποιοτική από άποψη καμπάνιας και πολιτικής στρατηγικής που ακολουθήθηκε από τις πόλεις. Οι τέσσερεις διεκδικητές Ριο, Σικάγο, Μαδρίτη και Τόκυο σήμερα θα βγάλουν και τους τέλευταιους κρυμμένους άσσους προκειμένου να κερδίσουν την επιθυμητή εκλογή για την διοργάνωση των Ολυμπιακών του 2016.


RIO 2016



Δεν είναι η πρώτη πόλη της Λατ. Αμερικής, που διεκδικεί Ολυμπιακούς. Το Μπουένος Αϊρες ας πούμε το 1997 ήταν κόντρα στην Αθήνα αλλά φυσικά δεν τα κατάφερε. Το Ριο ωστόσο δείχνει να είναι το ένα από τα δύο φαβορί παίζοντας το χαρτί της εμπορικής ανάπτυξης της Λατ. Αμερικής μια χαρά. Ο αριστερός Πρόεδρος Λούλα στήριζει το εγχείρημα ολόψυχα και θα δώσει το παρόν στην Κοπεγχάγη. Θα καταφέρει η "πόλη του Θεού" να κάνει Ολυμπιακούς στις φαβέλες? Η Βραζίλια, αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο, διοργανώνει το 2014 το ποδοσφαιρικό Μουντιάλ.

CHICAGO 2016



Οι Αμερικάνοι έχουν και τον τρόπο και τα λεφτά για να διοργανώσουν Ολυμπιακούς. Το Σικάγο είναι το μεγάλο φαβορί αυτές τις τελευταίες μέρες της κούρσας. Φυσικά για τους ίδιους θα είναι οικονομική ανάσα να πάρουν την διοργάνωση. Οι τελευταίοι θερινοί Ολυμπιακοί της Αμερικής ήταν το 1996 στην Ατλάντα ενώ το 2002 το Σολτ Λεϊκ πραγματοποίησε χειμερινούς Ολυμπιακούς. και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα ήταν φιάσκο ενώ οι ψίθυροι για χρηματισμο αθανάτων ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Στην περίπτωση του Σικάγο ο τελευταίος κρυφός άσος ακούει στο όνομα Μπαράκ Ομπάμα. Η προσωπική του εκλογική περιφέρεια διεκδικεί Ολυμπιακούς, ο Μπαράκ είναι ήδη στη Δανία άρα το σύνθημα είναι Yes we can!

MADRID 2016



Η Μαδρίτη προσπάθησε και για τους Ολυμπιακούς του 2012 αλλά δεν τα κατάφερε. Οι ψήφοι της πάντως τότε έδωσαν στο Λονδίνο τη νίκη άρα ενδεχομένως και τώρα θα υπάρχει κάποιο αντάλλαγμα. Επιστρατεύοντας τους πολλούς ξεχωριστούς αστέρες της (από Αλμοδόβαρ μέχρι Τόρρες) η πόλη ελπίζει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η καμπάνια πάντως στηρίχτηκε στην ίδια την επιθυμία των Μαδριλένων να φέρουν τους Ολυμπιακούς,μετά τον θρίαμβο της Βαρκελώνης το 1992, ξανά στην Ισπανία.

TOKYO 2016



Στα αλήθεια το Hi tech Τόκυο μοιάζει με ενδιαφέρουσα εκλογή Ολυμπιακών Αγώνων. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι έτσι απλά. Η γιαπωνέζικη πρωτεύουσα είναι το αουτσάιντερ αν και έχει την εμπειρία να διοργανώσει μια τόσο σπουδαία διοργάνωση. Το 1964 είχε διοργανώσει Ολυμπιακούς και πάλι.

Update ώρα 20.00 μμ: Σε ρυθμούς σάμπα το 2016! Το Ρίο γίνεται η πρώτη πόλη της Λατ. Αμερικής που διοργανώνει Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Βραζιλιάνοι παίξαν όλα τα χαρτιά τους έξυπνα και κερδίσαν το Σικάγο, το οποίο αν και έφερε ολόκληρο πρόεδρο των ΗΠΑ (σημαντική ήττα της εικόνας του Ομπάμα, η οποία ενδεχομένως να του στοιχίσει στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό) για να το υποστηρίξει αποκλείστηκε από τον πρώτο κιόλας γύρο. Στον δεύτερο γύρο αποκλείστηκε το Τόκιο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ