ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ...


Αγαπητή ΟΥΕΦΑ,

Με λύπη μου έμαθα σήμερα ότι αρνήθηκες να ικανοποιήσεις το αίτημα για αναβολή του αγώνα μιας ποδοσφαιρικής ομάδας που συμμετέχει για τα προκριματικα του Τσάμπιονς Λιγκ. Αναφέρομαι στο αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΚ σε σχέση με τον σημερινό αγώνα κόντρα στην δις Κυπελούχο ΟΥΕΦΑ Σεβίλλη που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ (ένα στάδιο που το χρυσοπληρώσαμε ως λαός για χάρη των πετυχημένων και αξέχαστων και ονειρεμένων Ολυμπιακών μας Αγώνων του 2004).

Η ΠΑΕ ΑΕΚ σου ζήτησε να αναβληθεί ο αγώνας για μερικές μέρες όχι γιατί δεν ήταν έτοιμη αλλά γιατί εδώ και μέρες τρέχει κάτι πολύ σοβαρό στην Ελλάδα μας. Ϊσως να τό έχεις πληροφορήθηκες κιόλας αφού τα κανάλια και οι εφημερίδες όλου του κόσμου μιλάνε με πολύ θλίψη και αγωνία για το διαρκές έγκλημα που ακόμα συντελείται στην περιοχή της Πελοπονήσου. Φαντάζομαι η Ελβετία να μην αποτελεί την εξαίρεση στην πληροφορήση αυτών των τραγικών εξελίξεων. Σε περίπτωση όμως που δεν το έμαθες να σου κάνω εγώ μια περίληψη μήπως και αλλάξεις γνώμη.

Εδώ και μερικές μέρες στο γεωγραφικό διάμερισμα της Πελοπονήσου έχει ξεσπάσει μια πυρκαγιά άνευ προηγόυμένου. Τεράστιες εκτάσεις από τον δασικό πλούτο της Ελλάδας καταστράφηκαν, η γεωργία και η κτηνοτροφία χτυπήθηκαν ανεπανόρθωτα, οικογένειες ξεκληρίστηκαν, χωριά όλοκληρα σβήστηκαν από τον χάρτη. Πέρα από αυτά θέλω να σου επι σημάνω πως η Αρχαία Ολυμπία, το λίκνο μιας ιερής ιδέας όπως ο αθλητισμός (ίδεα που όσο γνωρίζω υπηρετείς πιστά), δέχτηκε τέτοιο πλήγμα ανευ προηγουμένου αφού οι φλόγες μιας πυρκαγιάς δεν κάνουν εξαιρέσεις και καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμα τους. 400 χρόνια Τουρκοκρατίας, Κατοχή, Εμφύλιος και πόσος άλλος χρόνος που κύλησε αλλά έδειξε να σέβεται το μνήμειο δεν στάθηκε αρκετό για να σταματήσουν την πυρκαγιά που τσουρούφλισε τα γύρω δεντράκια (ακολουθώ την political correct ορολογία των ημερών).

Από μικρός έχω ακούσει τους καθηγητές και τους γόνεις μου ότι ο αθλητισμός είναι γιορτή. Σημασία δεν έχει το αποτέλεσμα αλλά η χαρά του παιχνιδιού. Αυτό νομίζω το υποστηρίζεις και εσύ μέσα από τα κατά καιρούς διαφημιστικά σποτ που βγάζεις με την βοήθεια των πλούσιων χορηγών σου. Μου είναι επομένως δύσκολο να κατανοήσω πως θα είναι γιορτή ένα ματς που θα γίνει μέσα στην κάπνα και στην τέφρα 63 συνανθρώπων μας και άπειρων στρεμμάτων γης. Πως να παρακολουθήσω ένα παιχνίδι χαράς όταν θα ξέρω ότι κάποια χλμ νοτιότερα από τον καναπέ μου κάποιοι άνθρωποι δοκιμάζονται τόσο άσχημα εκτεθειμένοι στις φλόγες μιας ασύμμετρης απειλής όπως την ονομάζει η κυβέρνηση μου? Δεν είμαι και τόσο παχύδερμο.

Εχε υπόψη σου επίσης αγαπημένη μου ΟΥΕΦΑ ότι κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΑΕΚ πρόερχονται από αυτά τα μέρη και δοκιμάζονται διπλά αφενός ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που θα πρέπει να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους για να υπερασπιστούν την πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αφετέρου ως άνθρωποι, που το μυαλό τους θα τρέχει στην γεννέθλια γη και στην οικογένεια τους που θα ψάχνει να προφυλαχτεί από τις δολοφονικές φλόγες μιας πυρκαγιάς που εδώ και 4 μέρες (σου επαναλαμβάνω μπας και συγκινηθείς) δείχνει ασταμάτητη.

Μήπως τελικά το παιχνίδι σου δεν είναι και τόσο γιόρτη? Μήπως παραείναι πολλά τα λεφτά Άρη ? (μην μπερδεύεσαι με το όνομα, είμαι και λίγο σινεφιλ) Ποιος χορηγός άραγε θα χάσει τα λεφτά του αν αναβληθεί για λίγα 24ωρα από σεβασμό στους συναθρώπους μας ένα 90λεπτο μπάλας ? Μήπως πιστεύεις ότι θα γίνει ρεκορ εισητηρίων ? (γιατί εγώ αμφιβάλλω) Μήπως δεν άκουσες ότι η τοπική Σουπερ Λίγκα και η ΕΠΟ ακύρωσαν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου?

Τα ερώτηματα και οι απορίες έρχονται βροχή αλλά δεν θα γίνω περισσότερο οξύς. Άλλωστε δεν έχω το κουράγιο μετά από 4 ημέρες. Γιατί άλλο είναι να ζεις στην οργανωμένη αλλά ξενέρωτη Ελβετία και άλλο στην Ελλάδα, όπου έχεις την δυνάτοτητα να ζεις και μια διαφορετική εμπειρία, όπως αυτή βρε αδερφέ.

Τελοσπάντων ελπίζω να μην σε κούρασα. Ήθελα απλά να σου καταθέσω τον πόνο μου μπας και συγκινηθείς (ξανά). Σου εύχομαι να απολαύσεις το παιχνίδι (και τα λεφτά) και αν ο αέρας φέρει τις στάχτες μέχρι το "ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ" καλύπτοντας το ολόγιομο φεγάρι και την ατμόσφαιρα μην παραξενευτείς. Είναι σήμειο των καιρών...

Σε ασπάζομαι,
ένας φίλαθλος

Σχόλια

Ο χρήστης etalon είπε…
Μπραβο alps! Με περηφανεψες αποψε αγόρι!
Ο χρήστης Μαρω_Κ είπε…
Ειναι πολλά τα λεφτά Αρη!
Και εξαγοράζουν συνειδησεις.
Αλλωστε το είδαμε Live τις μέρες που μας πέρασαν.
Παρα πολλές συνειδήσεις!
Ο χρήστης E είπε…
Alps μου, μακρυά το πήγες καρδούλα μου...

Σκέψου ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας δεν επιτρέπεται αναβολή των εκλογών, παρά μόνο σε περίπτωση πολέμου...

Πως να εξηγήσεις στους ξαφνικά άστεγους, πένητες και πενθούντες πρόσφυγες μέσα στο ίδιο τους το χωριό, πως το Σύνταγμα δεν επιτρέπει αναβολή, ενώ επιτρέπει τα μύρια όσα πλιάτσικα οργανώνει και ενορχηστρώνει τέλεια η κρατική μηχανή? Πως ε? πως???

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ