ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ -ΞΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΟΣΚΑΡ

Δεν ξέρω τι είδους χρηστικότητα έχει αυτό που θα δοκιμάσω τώρα. Πάντως έχω αρκετό ενθουσιασμό και όρεξη και όσο πλησιάζει η ώρα ανυπομονώ να δω το σώου και να κρατάω σημειώσεις. Ώρα Ελλάδος 02.25, η πασαρέλα στο κόκκινο χαλί έχει ήδη ξεκινήσει...

02.42 - Κόσμος πάει και έρχεται στο κόκκινο χαλί. Ο Έντι Μέρφυ το παίζει κουλ αλλά σε λίγη ώρα θα του φύγει το υφάκι "δεν τρέχει τίποτα". Ειδικά άμα χάσει από τον Άρκιν. Κόπολα και Λούκας θα δώσουν το Όσκαρ σκηνοθεσίας? Η Έμιλυ Μπλαντ το κουστουμιών (ελέω Πράντα) και η Τζόντι Φόστερ θα παρουσιάσει το "In Memoriam"

02.59 - Αρχίζει το pre-show. Τα 2 παληκάρια, ο Ντέιβιντ Ριπερ και ο αντικαταστάτης του Εμπερ, επί της υποδοχής μάλλον δεν τα πάνε καλά γιατί οι Αμερικάνοι μπλόγκερς τους έχουν θάψει άγρια μέχρι στιγμής. Ο Μάρτιν Σκορτσέζε στην οθόνη

03.10 - Η Νικόλ Κιντμαν με υπέροχο κόκκινο φόρεμα και Εμιλυ Μπλαντ, Αν Χαθαγουει και Πατρίσια Φιλντ κάνουν εντυπωσιακή επίδειξη στην πασαρέλα του κόκκινου χαλιού σαν αυθεντικά μοντέλα του Devil wears Prada

03.21 - Ερώτηση προς Εντυ Μέρφι: Ποια ταινία σου είναι αυτή που αγαπάς πιο πολύ? Απάντηση: "I love them all". Are you sure Eddie? Πάντως το Dreamgirls αν και δεν θα είναι μέσα στις μεγάλες κατηγορίες παίζει διαρκώς σαν τηλεοπτικό θέαμα. Ο Μέρφι, η Μπιγιονσε και η Χαντσον είναι συνεχώς σε πρώτο πλάνο

03.28 - Οι 3 αμίγκος (Κουαρον , ντελ Τόρο και Ινιαρίτου δίνουν κοινή συνεντευξη. Σε 3 λεπτά αρχίζει το σώου!

03.45 - Λιτό και σοφιστικέ το στυλ της Ελεν. "Αν δεν υπήρχαν οι γκει, οι μαύροι και οι Εβραίοι δεν θα υπήρχαν τα όσκαρ". Ωραίο το βιντεάκι με τους 177 υποψηφιους των φετινών Όσκαρ.

03.47 - Πρώτο οσκαρ της βραδυας στην καλλιτεχνική διεύθυνση του ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑ. Εουγένιο Καμπαγέρο

03.55 - Γουιλι Φερελ, Τζον Σι Ραιλι και Τζακ Μπλακ σε μια μουσική νότα σχετική με τα όσκαρ και τους υποψήφιους. Παλιομοδίτικο αυτο το νούμερο

03.57 - Το τριο Καντσόνε που πράνεφερα δίνει Οσκαρ μακιγιάζ . ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑ 2/2!

04.02 - Αμπιγκειλ Μπρεσλιν και Τζ. Σμιθ Τα δύο πιτσιρίκια του Sunshine και Pursuit of hapiness δινουν το κινουμενο σχέδιο μικρού μήκους : Νικητής το The Danish Poet

04.07 - Οσκαρ μικρου μήκους ταινία παλι με παρουσιαστές τα 2 παιδιά: WEST BANK STORY

04.09 - Παρουσιάση της πρώτης ταινιας για Όσκαρ καλύτερης ταινίας. ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΒΟ ΤΖΙΜΑ. Μέχρι στιγμής πολύ λιτό και σοφιστικέ το σώου, ίσως και λιγουλάκι παλιομοδίτικο. Κάνενας εύκολος εντυπωσιασμός και όλα πολύ ραφιναρισμένα

04.14 - Στηβ Καρελ και ΓκρεκγκΚινιρα δίνουν Οσκαρ ηχητικών εφέ : ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΒΟ ΤΖΙΜΑ

04.18 - Οσκαρ μιξαζ : DREAMGIRLS. Ο Κέβιν Ο Κονελ χάνει για 19η φορά το συγκεκριμένο βραβείο. Από τους λουζερ των Όσκαρ

04.24 - Ιδού η έκπληξη που περιμενα! Οσκαρ β ανδρικού ρόλου : ΑΛΑΝ ΑΡΚΙΝ - LITTLE MISS SUNSHINE! Φορτισμενος με συγκίνηση ο λόγος του.

04.28 - Η Ελεν προσφέρει στον Σκορτσέζε ένα σενάριο που εχει γράψει!

04.31 - παρουσιάση του πρώτου τραγουδιού της βραδιάς : CARS - OUR TOWN

04.35 - Μελίσα Εθεριτζ για το δεύτερο τραγούδι της βραδιάς από την ΑΒΟΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

04.38 - ο Αλ Γκορ με το οικολογικό μήνυμα της βραδυάς και ένα πετυχημένο αστείο για τις πολιτικές του βλέψεις που διακόπηκαν από την ορχήστρα των Όσκαρ!

04.46 - Οσκαρ κινουμένων σχεδίων : HAPPY FEET (να τη κι άλλη εκπληξούλα!)

04.53 - Όσκαρ διασκευσμένου σεναρίου : Ο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ - ΓΟΥΛΙΑΜ ΜΟΝΑΧΑΝ (ωραία παρουσίαση των υποψήφιων απο Χανκς και Μιρεν)

05.04 - Οσκαρ κουστουμιών : Μίλένα Κανονέρο - ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑ (και εδώ ωραία έκπληξη)

05.15 - Ο Ντελ Τόρο σαρώνει: Οσκαρ φωτογραφίας!

05.23 - Οπτικά εφέ :ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗΣ (παρηγοριά στον άρρωστο)

05.26 πολύ ωραίο φιλμάκι του Τορνατόρε για τις 50 ξενόγλωσσες ταινίες των Όσκαρ

05.33 - ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΤΑΙΝΙΑ : ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ (ΝΑΙ! ΝΑΙ!)

05.38 - Β γυναικείου ρολου : ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΧΑΝΤΣΟΝ - Dreamgirls (αναμενόμενο)

05.45 - Μικρού μήκους ντοκιμαντέρ - THE BLOOD OF YINGZHOU DISTRICT

05.49- Ντοκιμαντερ μεγάλου μήκους : ΜΙΑ ΑΒΟΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ (Με Αλ Γκορ για άλλη μια φορά επί σκηνής να δίνει μαθηματα οικολογικής ευαισθησίας) - Κάποιος πρέπει να πει στους 2 Ελληνες παρουσιαστές οτι ο Γκορ υπέγραψε τη Συνθήκη του Κιότο!

05. 54 - Ο Κλιντ Ιστγουντ και η Σελιν Ντιον παραδιδουν το τιμητικό Όσκαρ στον ΜΑΕΣΤΡΟ ΕΝΝΙΟ ΜΟΡΙΚΟΝΕ (ελιωσε στο κλάμα και εμείς μαζί του)

06.05 - Όσκαρ μουσικής (να το, να το!) : ΓΟΥΣΤΑΒΟ ΣΑΝΤΑΟΛΑΓΙΑ - ΒΑΒΕΛ !!! (Με αβραβευτους Φιλιπ Γκλας, Τομας Νιουμαν, Χαβιε Ναβαρετε, Αλεξαντρ Ντεσπλα ο Αργεντινος το παίρνει 2η φορά σερί. Και Μορικονε τιμητικό της παρηγοριάς! Δηλαδή Ο Γουστάβο είναι genious, ε? Ευγε βρε Ακαντεμι!)

06.15 - ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΣΕΝΑΡΙΟ - ΜΑΙΚΛ ΑΡΝΤ για LITTLE MISS SUNSHINE (καμία πρωτοτυπία ως προς την επιλογή)

06.25 - Παρουσίαση των 3 τραγουδιών του DREAMGIRLS (υποθέτω ότι ακολουθεί και το αντίστοιχο Όσκαρ)

06.31 - ΟΣΚΑΡ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ - ΜΕΛΙΣΑ ΕΘΕΡΙΤΖ "I NEED TO WAKE UP" (Για πρωτη φορά σε ντοκιμαντερ Οσκαρ τραγουδιού!Λες να σοκαρίστικαν οι Αμερικάνοι με το φιλάκι της Μελίσα στην φίλη της? Στην Ελλάδα παντως θα την καίγαν ζωντανή οι ανησυχούντες χριστιανοί και θα πλήρωνε και πρόστινο στο ΕΣΡ. Α, ρε Παπακαλιάτη πρωτοπόρε!)

06.38 - Παρουσίαση του Little Miss Sunshine

06.40 - Φιλμακι με μονταζ Μαικλ Μαν για τα πολλα πρόσωπα της Αμερικής μέσα από το σινεμά (Nice!)

06.44 - Οσκαρ Μονταζ - ΘΕΛΜΑ ΣΚΟΥΝΜΕΙΚΕΡ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ (Λες η Ακαδημία να ψήνει καλό γλυκό για τον Μάρτιν?)

06.48 - IN MEMORIAM (Για αυτούς που έφυγαν το 2006. Τελευταία εικόνα του βιντεο και με το πιο πολύ χειροκρότημα ο Ρομπερτ Αλτμαν)

06.53 - Α ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ : ΕΛΕΝ ΜΙΡΡΕΝ - Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ (Αφιερωμένο και στην Ελισάβετ!)

06.58 - Μπρεικ. Ακολουθούν Α ανδρικος, σκηνοθεσία και ταινία...(η ώρα των Μαρτιν και Ο Τουλ?)

07. 02 - Α ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ (Η Ρις Γουιδερσπουν αδυνάτισε και έγινε πολύ κούκλα ή είναι ιδέα μου?) : ΦΟΡΕΣΤ ΓΟΥΙΤΑΚΕΡ (Παει ο παπούλης Ο' τουλ, ελπίζω να μην πάθει κανένα εμφραγμα από την κατάθλιψη. 8 φορές χυλόπιτα και ο μιστερ λουζερ ηθοποιός των Όσκαρ)

07.09 - Στηβεν Σπηλμπεργκ, Τζορτζ Λουκας και Φρανσις Φορντ Κοπολα για το βραβείο σκηνοθεσίας στον ... ΜΑΡΤΙΝ ΣΚΟΡΤΣΕΖΕ! (το πήρε, το πήρε!) Δεν κάνανε τόσο σαματά στην Ακαδημία για να το δώσουν 3 ιερά τέρατα στον Ινιαρίτου ή τον Φριαρς!

07.10 - Η αίθουσα όρθια χειροκροτάει και επευφημεί τον ΜΑΡΤΙΝ ΣΚΟΡΤΣΕΖΕ (Το Χολυγουντ έβγαλε την υποχρέωση σε έναν ζωντανό μύθο). Μαρτιν : "Μήπως έγινε κάποιο λάθος. Παρακαλώ ξαναελεγξτε το φάκελλο!"

07.16 - Ο Τζακ Νικολσον με καλογυαλισμένη καραφλα και η Νταιαν Κιτον (για να μην ρώταει ο Ορέστης "ποια είναι αυτή?") δίνουν το Οσκαρ καλύτερης ταινίας στον ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ (Το Χολυγουντ αποτίει φόρο τιμής και δίνει τον θριαμβο στην αρένα των Οσκαρ σε ένα σπουδαίο δημιουργό)

07.20 - THE END (Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα) Αντε στην υγειά μας ο πρωινός καφές με κουλουράκια και τοστ αναμεικτο και του χρόνου πάλι εδώ (ή στο LA) να βρεθούμε και να δούμε τα Όσκαρ...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Afou den borw na sxoliasw ta tektainomena se real time....xalia auto pou forouse h Jennifer Hudson(na'nai kala to cnn pou mas dinei kati psixoula,estw kai eteroxronismena...)
Kai anti gia sms:de nomizw oti einai toso megalh ekplh3h o Arkin,to apogeuma auton edinan ws favorite
Ο χρήστης basik-ly είπε…
Συμπέρασμα #1: (Μετά τη βράβευση του Ennio Morricone)

Το ιταλικό εκπαιδευτικό σύστημα σε ό,τι αφορά τις ξένες γλώσσες είναι άθλιο. Το ίδιο και το γαλλικό. Αλλά τους Γάλλους τους λέμε σωβινιστές και ξεμπερδεύουμε.
Α, ρε Ελλάς-Ελλάς, ασχετίλα. Απούσα και από το φιλμάκι-συρραφή του Τορνατόρε. Βρε μήπως ο εχθρός είναι οι μακαρονάδες; Αυτούς πώς τους ξεχάσαμε;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ