ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ...


Το πρώτο δυνατό τέστ είναι πλέον γεγονός. Σε λίγες ώρες από τώρα οι Χρυσές Σφαίρες θα δώσουν μια πρώτη εικόνα της φετινής οσκαρικής χρονιάς! Προσωπικά θα απολαύσω το σώου οπότε αύριο πρωί θα έχω σχόλια και κριτική της σημερινής βραδιάς. (Στην φώτο ο Γουστάβο Σανταολάγια παίρνει περιχαρής την περσίνη Σφαίρα καλύτερου τραγουδιού για το Brokeback Mountain από τα χεράκια της Μαράια Κάρει)


ΕΝΤ ΔΕ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΓΚΛΟΟΥΜΠ ΓΚΟΟΥΣ ΤΟΥ...


Περισσότερες από 50 προσωπικότητες του Χόλυγουντ θα παρελάσουν από την σκηνή του Μπέβερλι Χιλτον (Χίλτον? Δηλαδή θα είναι και η Πάρις εκεί?) για να παρουσιάσουν και να απονείμουν τα βραβεία. Από τον "Καπότε" Φιλιπ Σειμουρ Χόφμαν και την "Πρόεδρο των ΗΠΑ" Τζίνα Ντείβις μέχρι τον Στήβεν Σπήλμπεργκ, την Σάλμα Χάγιεκ και τον Ντάστιν Χόφμαν.


Ο μόνος που ίσως δεν αγχώνεται για το βραβείο του είναι ο Γούωρεν Μπίτι, που θα πάρει από τα χέρια του Τομ Χάνκς το ειδικό βραβείο Σεσίλ Ντε Μιλ. Και πάλι όμως ο Μπίτι θα έχει λιγουλάκι στρες γιατί η καλή του, η Ανέτ Μπένινγκ είναι δις υποψήφια για τις Σφαίρες! Μιλάμε για ένα σπουδαίο πρόσωπο που συνδέει το χτες με το σήμερα του Χόλυγουντ μοναδικά. Συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως ο Ελία Καζάν, ο Άρθουρ Πεν, ο Άλαν Πάκουλα, πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως Ο Παράδεισος δεν μπορεί να περιμένει, Πυρετός στο αίμα, Μπόνι και Κλάιντ, Ντικ Τρέισι, Μπουλγουορθ ενώ υπήρξε και σκηνοθέτης (Οι Κόκκινοι του το 1981 μονομάχησαν με τους Δρόμους της φωτιάς στα Όσκαρ).


Πάμε τώρα να δούμε τις υποψηφιότητες και τι μπορεί να γίνει σε αυτές


ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ - ΔΡΑΜΑ


ΦΑΒΟΡΙ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ (έχει κερδίσει απίστευτη αναγνώριση και πλήθος διακρίσεων)

ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ - ΒΑΒΕΛ (η ταινία του Ινιαρίτου δεν διακρίθηκε όσο θα έπρεπε από τους Κριτικούς και τα Σωματέία είναι όμως πάντα μέσα στο παιχνίδι)

ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ - Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ (η ταινία του Φρίαρς σίγουρα θα λατρευτεί από τους εστετ ψηφοφόρους των Σφαιρών)

ΑΠΛΩΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΣΕΜΝΗ ΓΙΟΡΤΗ - ΜΠΟΜΠΙ και ΚΡΥΦΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ


Α ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ - ΔΡΑΜΑ


ΦΑΒΟΡΙ - ΕΛΕΝ ΜΙΡΕΝ (Τρίπλη υποψηφιότητα στις φετινές Σφαίρες για την Μιρεν, πολύ πιθανό να φύγει από την τελετή βραβευμένη για την ερμηνεία της ως η τηλεοπτική Ελισσάβετ Α και η κινηματογραφική Ελισσάβετ Β)

ΣΤΗ ΜΑΧΗ - ΠΕΝΕΛΟΠΕ ΚΡΟΥΘ (Η Πενέλοπε είχε δυναμική από την αρχή της φετινής κούρσας. Υπάρχει μεγάλο φαν κλαμπ, πολύ Λατινόφωνοι τηλεθεατές και επίσης το Χόλυγουντ φέτος εξερευνά την κρυφή γοητεία των ισπανόφωνων ταλέντων της υφηλίου)

ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ - ΤΖΟΥΝΤΙ ΝΤΕΝΤΣ (Η αγαπημένη κυρία των βραβείων την τρέχουσα δεκαετία. Πλήθος υποψηφιότητων και διακρίσεων. Στις Σφαίρες έχει προταθεί 7 φορές με την φετινή και έχει κερδίσει 2, μια τηλεοπτική και μια κινηματογραφική για την "Μεγαλειοτάτη Κα Μπράουν)

ΑΠΛΑ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΤΗ ΣΕΜΝΗ ΓΙΟΡΤΗ - ΚΕΙΤ ΓΟΥΙΝΣΛΕΤ και ΜΑΓΚΙ ΓΚΙΛΕΝΧΑΛ(Η Κειτ είναι η αδικημένη ηθοποιός - σταρ της γενιάς της. Βρίσκεται παρούσα σε τελετές και πανηγύρια αλλά μέχρι στιγμής τζίφος. 5 φορές υποψήφια και για ρόλους σε ταινιάρες. Μακάρι να κάνει την έκπληξη αλλά δεν το βλέπω)


Α ΑΝΔΡΙΚΟΣ - ΔΡΑΜΑ


ΦΑΒΟΡΙ - ΦΟΡΕΣΤ ΓΟΥΙΤΑΚΕΡ (Ο δικτάτορας Αμιν Νταντά είναι εδώ και θα σας φάει ζωντανούς!)

ΣΤΗ ΜΑΧΗ - ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΙ ΚΑΠΡΙΟ (Ο Λίο είναι από τους σταρ της εποχής μας. Διπλή υποψηφιότητα ενώ το 2005 είχε κερδίσει την Σφαίρα για τον "Ιπτάμενο Κροίσο" του Σκορτσέζε)

ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ - ΠΗΤΕΡ Ο ΤΟΥΛ (Ο Λώρενς επιστρέφει για να κάνει και πάλι παιχνίδι!Το 2003 τιμήθηκε με το συνολικό τιμητικό Όσκαρ. Λέτε τώρα να κερδίσει αυτό που του αναλογεί? Πάντως από τις Σφαίρες παράπονο δεν έχει ο 75χρονος Ιρλανδός. Στην προσωπική του συλλογή έχει τρεις: 1965- Μπεκετ, 1969-Λιοντάρι του χειμώνα, 1970-Αντίο Κε Τσίπς)

ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑ - ΓΟΥΙΛ ΣΜΙΘ


ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ - ΚΩΜΩΔΙΑ/ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ


ΦΑΒΟΡΙ - DREAMGIRLS (Συνεχώς ανεβαίνει σε δημοτικότητα. Υπάρχουν πλέον εκτιμήσεις ότι θα κάνει την ίδια πορεία όπως και το Σικάγο πριν λίγο καιρό. Λέτε?)

ΣΤΗ ΜΑΧΗ - LITTLE MISS SUNSHINE (Η φετινή πινελιά του ανεξάρτητου αμερικάνικου σινεμά)

ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ - ΜΠΟΡΑΤ και Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΦΟΡΟΥΣΕ ΠΡΑΝΤΑ (Την είδα επιτέλους την ταινία και λέω ότι ήταν όντως από τις καλές του 2006. Ο Μποράτ μπαίνει εδώ καθαρά για λόγους χαβαλέ)

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ - THANK YOU FOR SMOKING (Ο υιός Ραίτμαν δίνει υποσχέσεις για το μέλλον)


Α ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ - ΚΩΜΩΔΙΑ


ΦΑΒΟΡΙ - ΜΠΙΓΙΟΝΣΕ (Άλλη μια σταρ εδώ έτοιμη για το προ - Όσκαρ σώου)

ΣΤΗ ΜΑΧΗ - ΤΟΝΙ ΚΟΛΕΤ ( Η "νηφάλια" μαμά του δυσλειτουργικού όχλου του Little Miss Sunshine)

ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ - ΜΕΡΙΛ ΣΤΡΙΠ (Όλα αυτά είναι βέβαια αστεία πράματα για την Θεά Μέριλ. 21 φορές υποψήφια για Σφαίρες και 5 φορές νικήτρια! Απλά θα απολαύσει το πάρτι, φορώντας τα Πράντα της και θα χειροκροτήσει την νικήτρια που σίγουρα θα κάνει συγκινημένη αναφορά του βαρύτατου ονόματος Μέριλ Στριπ)

ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΝΕ - ΡΕΝΕ ΖΕΛΒΕΓΚΕΡ και ΑΝΕΤ ΜΠΕΝΙΝΓΚ


Α ΑΝΔΡΙΚΟΣ - ΚΩΜΩΔΙΑ


ΦΑΒΟΡΙ - ΣΑΣΑ ΚΟΕΝ (Είναι η στιγμή που τρελλαθεί η Αμερική στο γέλιο και οι διαφημιστές και το κανάλι στο τάληρο)

ΣΤΗ ΜΑΧΗ - ΤΖΟΝΙ ΝΤΕΠ (Η τεράστια επιτυχία του 2006 στο μποξ οφις)

ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ - ΓΟΥΙΛ ΦΕΡΕΛ

ΠΑΡΟΝΤΕΣ - ΤΣΙΟΥΕΤΕΛ ΕΓΙΟΦΟΡ και ΑΑΡΟΝ ΕΚΧΑΡΤ


Β ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ


ΦΑΒΟΡΙ - ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΧΑΝΤΣΟΝ (Η μεγάλη έκπληξη στο μιούζικαλ Dreamgirls)

ΣΤΗ ΜΑΧΗ - ΚΕΙΤ ΜΠΛΑΝΣΕΤ

ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ - ΡΙΝΚΟ ΚΙΚΟΥΤΣΙ (Η γιαπωνεζούλα της Βαβέλ, φοβερή ερμηνεία)

ΠΑΡΟΥΣΕΣ - ΑΝΤΡΙΑΝΑ ΜΠΑΡΑΤΣΑ και ΕΜΙΛΥ ΜΠΛΑΝΤ


Β ΑΝΔΡΙΚΟΥ


ΦΑΒΟΡΙ - ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ (Η σίγουρη Σφαίρα ερμηνείας της Βαβέλ στον ωραίο του συγκροτήματος)

ΣΤΗ ΜΑΧΗ - ΕΝΤΙ ΜΕΡΦΙ (Η ανδρική ερμηνεία του Dreamgirls)

ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ - ΤΖΑΚ ΝΙΚΟΛΣΟΝ (Τον Τζακ ίσως να τον ενδιαφέρει το 4ο Όσκαρ που θα τον κάνει το αρσενικό Τοτέμ του Χόλυγουντ, ότι είναι δηλαδή και η Κάθριν Χεπμπορν. Αλλιώς σκασίλα του)

ΠΑΡΟΝΤΕΣ - ΜΠΕΝ ΑΦΛΕΚ


ΜΟΥΣΙΚΗ - ΤΡΑΓΟΥΔΙ


Δεν μπορώ να ξέρω τα γούστα των Ανταποκριτών αλλά πιστεύω ότι θα παιχτεί μεταξύ Ντεσπλά και Σανταολάγια. Στα άσματα καθαρή υπεροχή του Dreamgirl Μπιγιονσε και του "Listen". Υπολογίζω και τον Πρινς εδώ.


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ - ΣΕΝΑΡΙΟ


Μαρτιν Σκορτσέζε. Σας λέει τίποτα το όνομα? Ο Κλιντ ας κάτσει να δει απλώς την τελετή, ο Αλεχάντρο ας ζητήσει αυτόγραφο, ο Φρίαρς ας χαίρεται που έγινε Πρόεδρος της φετινής επιτροπής των Καννών. Στα σενάρια δεν ξέρω τι να υποθέσω. Νομίζω η Βαβέλ και η Βασίλισσα έχουν τον πρώτο λόγο.


ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΤΑΙΝΙΑ


Εδώ συνήθως γίνεται μπάχαλο. Προκρίνουν ταινίες που δεν έχουν καν διαβατήριο για Όσκαρ έχουν όμως και την τόλμη να αναγνωρίσουν ωραίες προσπάθειες (οπως περύσι με το ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΡΑ). Δεν έχω δει τις 4 από τις 5 υποψήφιες ταινίες και έτσι το αφήνω κενό. Πάντως ο Ντελ Τόρο έχει φοβερή δυναμική τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Και ο Κλιντ εδώ μπορεί να βρει μια καλή κερκόπορτα για να χαρεί λιγάκι και αυτός.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ