ΔΥΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΚΑΡ 2007


Δέκα ημέρες σχεδόν πριν την πρώτη σπουδαία απονομή, αυτή των Χρυσών Σφαιρών, οι Ενώσεις Κριτικών δίνουν την σκυτάλη στα Σωματεία των κινηματογραφικών τεχνών(τα οποία όλα μαζί απαρτίζουν την περίφημη Ακαδημία των Όσκαρ). Τα δύο σημαντικότερα έχουν δώσει το στίγμα τους με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των καλύτερων της χρονιάς για τον κλάδο τους. O λόγος για το PGA (το Σωματείο Κινηματογραφικών Παραγωγών) αλλά κυρίως το SAG (το Σωματείο Ηθοποιών), το οποίο επηρεάζει καταλυτικά την ψηφοφορία και τις υποψηφιότητες των Όσκαρ γιατί διαθέτει τα περισσότερα μέλη στην Ακαδημία. Λέγεται μάλιστα ότι στην τελευταία απονομή η ψήφος των ηθοποιών έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή του Brokeback από το Crash για τον τίτλο της καλύτερης ταινίας του 2005. (στην φώτο κολλάζ από τις 5 ταινίες για το βραβείο καλύτερου ανσάμπλ)

Οι υποψηφιότητες του Σωματείου Ηθοποιών για το 2006, όπως ανακοινώθηκαν χτες είναι:

ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ Α ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ

Πένελοπε Κρούζ (Γύρνα Πίσω)
Τζούντι Ντεντς (Notes on a Scandal)
Ελεν Μιρεν (Η Βασίλισσα)
Μεριλ Στριπ (Ο Διάβολος φορούσε Πράντα)
Κειτ Γουινσλετ (Κρυφές Επιθυμίες)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ Α ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ

Λεονάρντο Ντι Κάπριο (Ματωμένο Διαμάντι)
Ραιαν Γκοσλινγκ (Χαλφ Νελσον)
Πητερ Ο Τουλ (Βενους)
Γουιλ Σμιθ (Pursuit of Happyness)
Φορεστ Γουιτακερ (The Last King of Scotland)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ Β ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ

Αλαν Αρκιν (Little Miss Sunshine)
Λεοναρντο Ντι Κάπριο (Ο Πληροφοριοδότης)
Τζάκι Ερλι Χαλει (Κρυφές Επιθυμίες)
Ντζιμον Χονσου (Ματωμένο Διαμάντι)
Εντι Μέρφι (Dreamgirls)

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΣΑΜΠΛ ΕΡΜΗΝΕΙΩΝ

ΒΑΒΕΛ
ΜΠΟΜΠΥ
Ο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ
DREAMGIRLS
LITTLE MISS SUNSHINE

Παρατηρήσεις : Η Ελεν Μίρεν είναι και εδώ το μεγάλο φαβορί. Φαινομενικά δεν απειλείται σοβαρά αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Η Πενέλοπε Κρουζ λογικά είναι το αουτσάιντερ. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δείχνει φέτος να είναι το μεγάλο όνομα της οσκαρικής κούρσας.Διπλά υποψήφιος για Ματωμένο Διαμάντι και Πληροφοριοδότη.Μόνο που στον Πληροφοριοδότη η ερμηνεία του είναι πρωταγωνιστική και το Σωματείο τον έχει στην λίστα των ΄β ρόλων! Περίεργο μαγείρεμα...Η ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε δεν κέρδισε παραδόξως άλλη υποψηφιότητα πλην του καλύτερου συνόλου ερμηνειών(ανσαμπλ). Δηλαδή Τζακ Νίκολσον, Ματ Ντειμον, Μαρκ Γουολμπεργκ δεν είδαν στην προβολή της ταινίας, μόνο Ντι Κάπριο. Ο Πήτερ Ο τουλ μετά το Όσκαρ παρηγοριάς που κέρδισε επιστρέφει σαν άλλος Πολ Νιούμαν και φαίνεται ότι θα είναι και στα Όσκαρ. Ο Φόρεστ Γουιτακερ είναι και εδώ φαβορί και από ότι φαίνεται το περσινό άρωμα πολιτικής θα χτυπήσει και φέτος την τελετή των Όσκαρ.

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και φέτος οι β ρόλοι. Οι Ηθοποιοί παρόλα αυτά δεν έκτιμησαν τον Κλιντ Ιστγουντ και δεν τον έχουν ούτε για αστείο στις λίστες τους. Φαβορί για το ανσάμπλ? Βαβέλ, Πληροφοριοδότης θα δώσουν τη μάχη και αουτσάιντερ το αφρο-μιουζικαλ Dreamgirls.


ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ


Οι παραγωγοί από την άλλη ενισχύουν αυτή την ιδέα των ηθοποιών "Αγνοήστε τον Κλιντ φέτος". Οι υποψηφιότητες για την καλύτερη παραγωγή του 2006 για το συγκεκριμένο σωματείο είναι:


ΒΑΒΕΛ

Ο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ

DREAMGIRLS

LITTLE MISS SUNSHINE

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ


Η μόνη διαφοροποιήση σε σχέση με τους ηθοποιούς αν προσέξατε είναι η ταινία του Φρίαρς. Οι υπόλοιπες όπως φαίνεται θα είναι αυτές που θα έχουν τον πρώτο λόγο για τις υποψηφιότητες των Όσκαρ εκτός απροόπτου.Και στα καρτούν, που ήταν μια πολύ...παραγωγική χρονιά οι παραγωγοί προτείνουν:


ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

FLUSHED AWAY

HAPPY FEET

ΤΕΡΑΤΟΣΠΙΤΟ

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ 2


Τα σωματεία δίνουν τα βραβεία τους στο τέλος του Γενάρη.12 η ανακοίνωση των BAFTA(τα βρετανικά Όσκαρ), 15 Ιανουαρίου η απονομή των Σφαιρών και 23 η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων Όσκαρ. Δηλαδή έχουμε πολύ ψωμί αυτό το μήνα!


Υ.Γ. Εδώ Μπόρατ, εκεί Μπόρατ, που να είναι ο Μπόρατ ?Μα δεν έχει καθόλου χιούμορ το Σωματείο των ηθοποιών? Μήπως τον φυλάνε για τα Όσκαρ σαν έκπληξη?

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ