Άρωμα Ευρώπης στα βραβεία του φεστιβάλ Καννών - Μέγας νικητής η "Αγάπη" του Μίκαελ Χάνεκε.



Άρωμα Ευρώπης στα βραβεία του φετινού Φεστιβάλ Καννών. Πιο συγκεκριμένα ο Μίκαελ Χάνεκε και η "Αγάπη" του έγραψαν ιστορία στις Κάννες κερδίζοντας το βαρύτιμο βραβείο της 65ης διοργάνωσης του μεγάλου κινηματογραφικού φεστιβάλ. Και δεν έγραψε ιστορία μόνο γιατί κατάφερε να διακριθεί με το μεγάλο βραβείο αλλά γιατί αυτή είναι η δεύτερη φορά που κερδίζει τον Χρυσό Φοίνικα και έτσι είναι ο 8ος σκηνοθέτης στην ιστορία του θεσμού που κερδίζει δύο φορές (μετά τους Σιομπεργκ, Κόπολα, Όγκαστ, Ιμαμούρα, Κουστουρίτσα και τους αδερφούς Νταρντέν).



Στα υπόλοιπα βραβεία η μοιρασιά που έκανε ο Ιταλός πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Νάνι Μορέτι μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της έφεραν την Ευρώπη σε πρώτο πλάνο.



Ο Ιταλός Ματέο Γκαρόνε με την "Πραγμάτικοτητα" κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της επιτροπής ενώ ο Κεν Λοούτς με το "Μερίδιο του αγγέλου" το Ειδικό Βραβείο.



Ο Μαντς Μίκελσεν πήρε το βραβείο ανδρικής ερμηνείας για την ταινία "Κυνήγι" του Τόμας Βίντεμπεργκ ενώ οι πρωταγωνίστριες του Κριστιάν Μουντζίου στο "Πέρα από τους λόφους", Κοσμίνα Στράταν και Κριστίνα Φλιτίρ το βραβείο γυναικείας ερμηνείας. Ο Ρουμάνος σκηνοθέτης μάλιστα είναι ο μόνος που χάρηκε δύο φορές καθώς κέρδισε και το βραβείο σεναρίου.

Ο Αργεντίνος Κάρλος Ρεϊγάδας πήρε το βραβείο σκηνοθεσίας για την ταινία του "Post Tenebras Lux".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ