Ο ΤΑΣΟΣ ΜΠΟΥΛΜΕΤΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΕΝΩ Η ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΞΕΣΠΑΘΩΝΕΙ ΚΑΤΑ ΟΜΙΧΛΗΣ


Και ενώ το πνεύμα αγάπης των Χριστουγέννων κυριαρχεί στην αγορά, μπας και μαζευτεί κανενα φράγκο και ψευτοβολεψουμε την κρίση, οι Έλληνες Κινηματογραφιστές προχώρησαν προχτες στην πρώτη συγκέντρωση του σώματος των μελών της περίφημης Ακαδημίας Κινηματογράφου. Τα αποτελέσματα από την εκλογή του νέου ΔΣ δείχνουν πως κινήθηκαν ενωτικά και συσπειρωτικά γύρω από ένα σχήμα που λίγο πολύ υπήρχε και πριν την ψηφοφορία ως προσωρινό ΔΣ.

Τα μέλη του νέου ΔΣ μπορείτε να τα δείτε εδώ

Παράλληλα όμως ξεσπάθωσε η Διασωματειακή κατά πάντων. Το αναλυτικό κείμενο θα το βρείτε εδώ. (να 'ναι καλά ο prezatv)

Τα έβαλε με τους Ομιχλιστές, το Κέντρο Κινηματογράφου, τον Πρόεδρο του Γ. Παπαλιό και κατά της δημοσιογράφου της Ελευθεροτυπίας Β. Γεωργακοπούλου. Ακολουθώντας την γραμμή Παπαδόπουλου στην επιχειρηματολογία της, αναπάραγει τα ίδια κοινά αιτήματαόλων των κινηματογραφιστών, καταγράφει το ιστορικό της κρίσης και μάλιστα αναφέρει ονομαστικά πίνακες με χρηματικά ποσά αρκετών ομιχλιστών που θεωρεί πως υποκινήθηκαν από το Κέντρο Κινηματογράφου. Στηρίζει τον Νίκο Σέκερη και τα 17 βραβεία που πήρε πέρυσι και αποτέλεσαν τη σταγόνα που ξεχείλίσε το ποτήρι ενώ επιμένει σε Βραβεία με χρηματικά έπαθλα.

Βέβαια η Διασωματειακή δεν μιλάει για την ταμπακιέρα: πως φτάσαμε να δούμε ένα φεστιβάλ Θεσσαλονίκης χωρίς ελληνικές ταινίες και τι ακριβώς έκανε αυτή σαν θεσμικό όργανο για να αποτρέψει αυτή την κατάσταση. Τι ακριβώς προσφέρουν στον ελληνικό κινηματογράφο τα χρηματικά έπαθλα, πως η ετημηγορία μιας απονομής θα είναι αντικειμενική και αποδεκτή από όλους, τι θα γίνει με το Φεστιβάλ, με την κινηματογραφική πολιτική, την εκπαίδευση και τόσα άλλα θέματα. Οι καταγγελίες και τα ποσά που αναφέρουν πάντως είναι άκρως σοβαρά. Θα πρέπει όμως να σκεφτούμε και τις εξαγγελίες Γερουλάνου στο Φεστιβάλ που ουσιαστικά μιλάνε για κλείσιμο της χρηματικής κάνουλας και την είσοδο των ιδιωτών στην αγορά του κινηματογράφου.

Οι Ομιχληστές επίσης δεν έχουν απαντήσει ξεκάθαρα άλλά βλέπουμε πως κινούνται σε μια κατεύθυνση προτάσεων, που μας αρέσουν δεν μας αρέσουν, θα είναι η βάση τους στην όποια δημόσια διαβούλευση του νέου νόμου που θα βγει μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2010. Η Ακαδημία, το Φόρουμ και άλλες κίνησεις-προτάσεις τους ελπίζουν να ενσωματωθούν στο νέο νομοσχέδιο.

ΥΓ: Στο μεταξύ σύμφωνα με δηλώσεις του Γρηγόρη Καραντινάκη και του Πάνου Κούτρα στον 9.58/ΕΡΤ3 οι Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη σκοπεύουν να ανέβουν στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2010 για να παρουσιάσουν την FogFilm Week στο Ολύμπιον. Νομίζω πως περισσότερο ρεπορταζ από αυτή την ιστορία θα έχουμε μετά τις γιορτές.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
http://mariatweety.blogspot.com

ENA A3IOLOGO BLOG ENOS KORITSIOU 24
ETWN..

PRAGMATIKA A3IZEI..

A3IZEI NA KANOUME MIA EUXH KAI GIA TO MARAKI..

SAS EUXARISTOUME KAI KALH SYNEXEIA..

PETROS KAI DANAH

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ