ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ


Φυσάνε και στο γιαούρτι πλέον στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και για αυτό ο Δημήτρης Εϊπίδης και οι συνεργάτες του βγάλανε ανακοίνωση με την οποία ασπάζονται τα αιτήματα των ομιχλιστών ενώ καλούν τους Έλληνες κινηματογραφιστές να έρθουν κανονικά στην Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 2010 με τις ταινίες τους.

Φυσικά είναι απόλυτα αληθές πως ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ συμφωνεί και επαυξάνει στην αλλαγή του νομικού πλαισίου που θέλει τους κινηματογραφιστές να υποχρεώνονται σύμφωνα με το νόμο σε μια προβολή στην Θεσσαλονίκη κάθε άνοιξη προκειμένου να λάβουν μέρος στην διαδικασία των Κρατικών Βραβείων. Είμαι σε θέση να γνωρίζω πως φέτος στις ελληνικές συμμετοχές κάποιες ταινίες είναι σε πολύ καλό επίπεδο και θα δημιουργήσουν έντονες συζητήσεις.

Το θέμα είναι τι θα γίνει όμως μέχρι τον Μάρτιο του 2010? Ο Υπουργός θα έχει αποφασίσει να παρουσιάσει το νομοσχέδιο που όλοι ζητάνε ή θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τους κινηματογραφιστές να απέχουν και να αποφασίζουν μόνοι τους εξελίξεις που στο τέλος θα υπαγορεύσουν στην ηγεσία του ΥπΠο την σωστή κατευθυνση?

Είναι επίσης απαραίτητο να ξαναθυμηθούμε τι συνέβη στο 10ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και στη σχέση ελληνικών ντοκιμαντερ και φεστιβάλ (πως δηλαδή τότε ο προγραμματισμός του φεστιβάλ εξόρισε τα ελληνικά ντοκιμαντέρ από την κυρίως αίθουσα του Ολύμπιον και πως κόπηκαν κάποια δυνατά φιλμ από το κυρίως πρόγραμμα για να ακολουθήσουν δυναμικές αντιδράσεις), όπως επίσης είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί το πλαίσιο, τα έπαθλα και ο κανονισμός των βραβείων κοινού (που πέρυσι έδωσαν χρήμα με τη σέσουλα στους νικητές) για να μην έχουμε πάλι άσχημη κατάληξη, όπως ακριβώς συνέβη φέτος και με τα Κρατικά Βραβεία και τώρα κάποιοι τρέχουν και δεν φτάνουν...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ