WORLD SOUNDTRACK AWARDS - ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ




Μια από τις σπουδαιότερες γιορτές της κινηματογραφικής μουσικής πραγματοποιήθηκε αυτές τις μέρες στη Γάνδη του Βελγίου. Τα Διεθνή Βραβεία Κινηματογραφικής Μουσικής γνωστά ως WORLD SOUNDTRACK AWARDS (WSA).

Στο παρελθόν σε αυτή την σπουδαία διοργάνωση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του κινηματογραφικού φεστιβάλ της Γάνδης και αισίως κλείνει οκτώ χρόνια ζωής αλλά έχει κιόλας καταφέρει να θεωρείται σπουδαία για όσους ασχολούνται με την κινηματογραφική μουσική και τα σάουντρακς έχει τιμήσει τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, την Ευανθία Ρεμπούτσικα ενώ πέρυσι ο Μίκης Θεοδωράκης είχε λάβει το βραβείο για την προσφορά του ως συνθέτης στην τέχνη του κινηματογράφου.

Φέτος τα βραβεία ήταν μια καθαρά αμερικανοβελγική υπόθεση όμως τα πρόσωπα που τα παρέλαβαν πρωταγωνίστησαν με τον τρόπο τους σε σπουδαίες ταινίες και ενδεχομένως να τους ξανασυναντήσουμε προσεχώς με νέες συνθέσεις τους σε κάποια νέα ταινία.

Οι νικητές είναι:

FILM COMPOSER OF THE YEAR
presented in respect of the body of work in the year 2008

JAMES NEWTON HOWARD: CHARLIE WILSON'S WAR, MICHAEL CLAYTON, I AM LEGEND (Από τους στενότερους συνεργάτες του Μ.Ν. Σιάμαλαν. Αν και έχει γράψει σπουδαιότερες μουσικές στην πορεία του ομολογώ πως ήταν μια πλούσια σε δαστηριότητες χρονιά για τον Χάουαρντ. Ίσως το καλύτερο από τα τρία σκορ το I AM LEGEND. Στο βίντεο ακούστε μουσική από τις 3 ταινίες και μερικές ακόμα από το έργο του συνολικά)




BEST ORIGINAL SCORE OF THE YEAR 2008

ATONEMENT BY DARIO MARIANELLI (για το καλύτερο σκορ ταινίας για το 2007-2008. Υπενθυμίζεται πως ο Μαριανέλλι έχει κερδίσει για την ΕΞΙΛΕΩΣΗ και το Όσκαρ μουσικής)


BEST ORIGINAL SONG WRITTEN DIRECTLY FOR FILM 2008

'DOWN TO EARTH' FROM WALL-E
Music by Thomas Newman and Peter Gabriel, lyrics by Peter Gabriel, performed by Peter Gabriel (πιθανότατα ένα τραγούδι που θα μας απασχολήσει στα επόμενα Όσκαρ. Ενδιαφέρουσα συνεργασία του Τόμας Νιούμαν με τον Πήτερ Γκάμπριελ)



DISCOVERY OF THE YEAR 2008

MARC STREITENFELD: AMERICAN GANGSTER (Ο Ρίντλει Σκοτ μας τον σύστησε γράφοντας την μουσική σε δύο ταινίες του. Το σκορ του Αμερικάν Γκανγκστερ -πράγματι πολύ καλό- κυκλοφορεί συλλεκτικά και ως μπουτλεγκ και φυσικά ο Στρατενφελντ είναι ένα ταλέντο που θα το δούμε να γράφει σπουδαίες μουσικές για το αμερικάνικο σινεμά προσεχώς)



LIFETIME ACHIEVEMENT AWARD 2008

ANGELO BADALAMENTI (ο στενός συνεργάτης του Ντείβιντ Λιντς παρέλαβε το βραβείο από τα χέρια της Μαριάν Φειθφουλ. Δείτε το βίντεο οι αγγλομαθείς για να τον απολαύσετε)


PUBLIC CHOICE AWARD

TUUR FLORIZOONE: MOSCOW, BELGIUM (Είδα βιαστικά το βιογραφικό του και κατάλαβα πως θεωρείται σπουδαίος τζαζιστας της χώρας με ενδιαφέρον και στη λεγόμενη σοβαρή μουσική. Βελγική υπόθεση το φετινό βραβείο κοινού ουσιαστικά δόθηκε στον συνθέτη μιας ταινίας με ιδιαίτερη απήχηση στο Βέλγιο, που είχε αφήσει καλές εντυπώσεις στο φετινό φεστιβάλ Καννών)


SABAM AWARD FOR BEST BELGIAN YOUNG COMPOSER

CEDRIC MURRATH

Φυσικά αυτά τα βραβεία θα απασχολήσουν ραδιοφωνικά την εκπομπή την Πέμπτη, εκτός απροόπτου.

Σχόλια

Ο χρήστης Μουσικά Προάστια είπε…
Απλά να προσθέσω ότι ο τιμώμενος συνθέτης όλου του φεστιβάλ ήταν ο μεγάλος John Williams, ο οποίος στις 12/10 έδωσε και συναυλία με τη Φιλαρμονική των Βρυξελλών. Σου συστήνω ανεπιφύλακτα σε επόμενη χρονιά να επισκεφτείς τη Γάνδη κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, πολλές και καλές ταινίες, και ωραία ατμόσφαιρα. Γεια και χαρά, Ηρ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ