100 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ - ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 17.00




Μια πολύ ωραία ενότητα ανοίγει σήμερα για την εκπομπή. Η αρχή της δόθηκε μέσα από την επικονωνία μου με τους ακροατές. Υπήρχε κόσμος που έπαιρνε τηλέφωνο και παραπονιόταν ότι έχω "παραμελήσει" τις κινηματογραφικές μουσικές ιστορίες και τις παρουσιάσεις συνθετών που υπήρχαν παλιότερα στο πρόγραμμα. Είναι πολύ κολακευτικό όταν ακούς ακροάτρια να σου λέει "Δεν μας βάζετε πλέον να ακούμε Νίνο Ρότα όπως και πριν".

Όμως ο λόγος που γράφω αυτό το σημείωμα δεν είναι τόσο για να εξηγήσω όλα αυτά και να δικαιολογηθώ για κάτι αλλά γιατί σκέφτηκα να επεκτείνω την κινηματογραφική θεματολογία μου σε μια επιπλέον ώρα. Έτσι εκτός της Πέμπτης, που έτσι κι αλλιώς ισχύει το γνωστό κινηματογραφικό ραντεβού του 9.58 με τους ακροατές του (το οποίο εμπλουτίζεται με θέματα της επικαιρότητας και διάφορες μικρές εκπλήξεις) θα προσπαθήσω και κάθε Τετάρτη να παρουσιάζω αγαπημένες μελωδίες και τραγούδια του κινηματογράφου.

Η αρχή γίνεται με μια λίστα τραγουδιών. Είναι η λίστα του Αμερικάνικου Ινστιτούτου Κινηματογράφου (AFI) που περιλαμβάνει τα 100 σπουδαιότερα τραγούδια στην ιστοριά του Αμερικάνικου κινηματογράφου από την γέννηση του μέχρι και το 2004. Είμαι σίγουρος πως αρκετά τα γνωρίζετε και τα αγαπάτε και τα έχετε τραγουδήσει σε μικρές ανύποπτες στιγμές της καθημερινότητας σας.

Από σήμερα λοιπόν και κάθε Τετάρτη στις 17.00 (με εξαίρεση κάποιες λίγες φορές που η επικαιρότητα θα επεμβαίνει με κάποια συνέντευξη καλεσμένου) θα ακούμε τραγούδια από την ιστορία του αμερικάνικου κινηματογράφου. Τραγούδια όπως το All that jazz (Chicago) Flashdance (Flashdance), Stayin alive (Saturday night fever) και άλλα πολλά. Η συνέχεια επί του ραδιοφώνου...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ