ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΣΟΥΓΙΟΥΛ




Πάμε 50 χρόνια πίσω. Τότε που ένας σπουδαίος συνθέτης έφυγε. Η πορεία του είχε μέσα τζαζ, ελαφρά και αρχοντορεμπέτικα. Πάμε 70 χρόνια πίσω. Υπέροχες φωνές όπως η Δανάη και η Σοφία Βέμπο είναι το σάουντρακ, που ομορφαίνει τις βραδιές και τις μικρές στιγμές των ανθρώπων. Και ξαφνικά η μελοδραματική "Ζεχρά" γίνεται χάρη σε ένα ΟΧΙ μια ιστορία με τίτλο "Παιδιά της Ελλάδος παιδιά".

Μιχάλης Σουγιούλ, ένα πρόσωπο με ιδιαίτερη αξία και ρόλο στο ελληνικό τραγούδι για περισσότερο από 20 χρόνια. Λίγο πριν την 28η Οκτωβρίου τον θυμάμαι και ακούω τις μελωδίες του με αυτές τις αισθαντικές φωνές των ερμηνευτών της εποχής, που αποτέλεσαν την βάση για αρκετούς κατοπινούς μεγάλους τραγουδιστές και συνθέτες. Πίνω ένα ποτηράκι κράσι, χύνω ένα δεύτερο στο πάτωμα και "άλα, άνοιξε κι άλλη μπουκάλα"!

(Στο βίντεο: Μια εξαιρετική διασκεύη των Earthbound (Αμοργινός - Καλοφώλιας) το 2002 πάνω σε μια από τις δημοφιλέστερες συνθέσεις του Σουγιούλ για τις ανάγκες της ταινίας του Στράτου Τζίτζη "Σώσε με".

Το "Ας ερχόσουν για λίγο" έχει γνωρίσει πλήθος διασκευών και δεύτερων εκτελέσεων (Φάμελλος, Αρλέτα, Τσανακλίδου, Αλεξίου, Δήμου). Ίσως αυτή που διάλεξα να είναι από τις καλύτερες και πιο σημερινές.

Ο φίλος που έχει ανεβάσει το βίντεο έχει γράψει εσφαλμένα ως ερμηνεύτρια τη Σοφία Βέμπο. Η υπέροχη φωνή όμως είναι της Δανάης)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ