ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ




Χάθηκαμε τις τελευταίες μέρες αλλά η αιτία ήταν το Φεστιβάλ Τραγουδιού. Μετά από δύο ραδιοφωνικές συνεντεύξεις (με Μίμη Πλέσσα και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα), δύο βραδιές Φεστιβάλ και ενδιάμεσα μια συναυλία με τους Thievery Corporation το κεφάλι κάνει σβούρες από τα ντεσιμπέλ!

Εν συντομία φέτος είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε την καλύτερη διοργάνωση παρά τα όποια προβλήματα. Προβλήματα όπως τον απίστευτα κακό ήχο του ημιτελικού, τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών που οι οδηγοί του την κοπάνησαν από το γήπεδο χωρίς να παραλάβουν τον κόσμο που έφευγε από το στάδιο, την επιλογή των προσώπων της κριτικής επιτροπής (αν και για μένα δεν έχει τόσο σημασία αυτό ακούστηκαν πλήθος επικριτικών σχολίων για τους Θεσσαλονικείς της επιτροπής), την μέτρια ενορχήστρωση των τραγουδιών, το απελπιστικά χλιαρό επίπεδο της πλειοψηφίας των διαγωνιζόμενων(για ακόμη μια φορά), την άγνοια της Θεσσαλονίκης για το τι συνέβη επί 2 βραδιές στο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ(Φεστιβάλ? Τι Φεστιβάλ?).

Ο Γιάννης Ζουγανέλης είναι μια 11αδα ποδοσφαίρου μόνος του! Με απίστευτο ευρηματικό χιούμορ έδωσε μια ανάσα στον διαγωνισμό. Ήταν ο καλύτερος παρουσιαστής που είχε ποτέ ο θεσμός(μιλάω για τα τελευταία χρόνια). Όπως επίσης οι Μίμης Πλέσσας και Λαυρέντης Μαχαιρίτσας που επιμένουν ακόμη να στηρίζουν τον θεσμό και να μας θυμίζουν πως είναι να γράφεις καλά τραγούδια, που τα έχουμε μέσα στην καρδιά μας. Όπως και ο κόσμος που ήρθε για να υποστηρίξει τα τραγούδια των διαγωνιζόμενων και να περάσει καλά. Αυτά σώζουν το Φεστιβάλ αλλά δεν ξέρω μέχρι πότε θα γίνεται αυτό...

Εσείς απολαύστε τώρα στο βίντεοκλιπ που ετοίμασε η ΕΡΤ τον νικητή του φετινού Φεστιβάλ Αλέξανδρο Γούδα στο πιο ζωντανό τραγούδι της διοργάνωσης το "Φανταστικό ταγκό".

Σχόλια

Ο χρήστης Rena Fan είπε…
Άξιος ο Αλέξανδρος Γούδας. Δικαίως κέρδισε το πρώτο βραβείο και, νομίζω, έχει μέλλον. Πέρα από το τραγούδι και η σκηνική του παρουσία μεγάλο ατού. Το αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα παραδόξως ένιωθα ότι δεν έχει ψυχή, αντίθετα από άλλα αφιερώματα που έγιναν στα προηγούμενα τρία φεστιβάλ ή από άλλα αφιερώματα στον Πλέσσα που έχει τύχει να παρακολουθήσω.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χαρουμενο τραγουδακι, αλλα δεν με συγκινει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ωραιος ο Γουδας.
Εγω ηθελα ομως τουλαχιστον στην 5αδα το "Ετσι σε Βρισκει η ζωη". Αλλα δεν το περασανε ουτε στον ημιτελικο, αφου φροντισαν να τους χαμηλωσουν τον ηχο στα κουπλε. Στον τελικο περιμενα και το "Ανεξιτηλο χρωμα".
Το "Ταγκο" ηταν πολυ ωραιο, αλλα μην ξεχναμε και αυτους που αδικηθηκαν πολυ..........

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ