ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΙ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΣΑ - 2ος ΚΥΚΛΟΣ (ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ)


Ένας νέος κύκλος ανοίγει αύριο για την εκπομπή (και προφανώς για το blog). Σε νέα ώρα πάμε δηλ. καθε μέρα στις 5 με 6 τα απογεύματα.

Θα έλεγα πως αυτός ο κύκλος ήδη άνοιξε από την στιγμή που μπήκαμε στον Σεπτέμβρη, που ήταν μια δοκιμαστική περίοδος για όσα θα ακολουθήσουν τη νέα σεζόν. Και προφανώς το τεστ-ντραιβ πήγε τόσο καλά που πλέον οι απαιτήσεις ανεβάζουν τον πύχη αρκετά ψηλά. Πάω τρια χρόνια πίσω τέτοιες μέρες. Τότε που αυτή η ραδιο-περιπέτεια άνοιξε τα πανιά της και με παρέσυρε. Έχει και καλές και πικρές στιγμές.

Και πάλι πάω πίσω ένα χρόνο πριν. Οκτώβριος του 2007. Ένα δευτεριάτικο φθινοπωρινό απογευματάκι. Ένας νέος κύκλος άνοιγε καθημερινός. Η ιδέα που είχα ξεκινώντας αυτή την περιπλάνηση ήταν απλή: Ιστορίες που κρύβουν οι μουσικές και τα τραγούδια πίσω τους. Ιστορίες γεμάτες έρωτα και πάθος, όνειρα και ελπίδα, ανησυχία και αγωνία, μελαγχολία και απογοήτευση, χαρά και χιούμορ. Από τον "Μεγάλο Ερωτικό" του Χατζιδάκι μέχρι τον λύγμο του Καζαντζίδη και τα ρεμπέτικα μπλουζ του Τσιτσάνη και του Βαμβακάρη. Και πάλι από τους Ρολινγκ Στοουνς της αμφισβητησης μέχρι τον αγωνιστή Βίκτωρ Χάρα, το ερωτικό μπαντονεόν του Άστορ Πιατσόγια, τα μελαγχολικά φάντος της Αμάλια Ροντρίγκες. Έτσι θα συνεχίσω και φέτος. Προσπαθώντας να κάνω όσο το δυνατόν πιο ελκυστική αυτή την προσπάθεια με πολλές ανατροπές και εκπλήξεις.

Ελπίζω να το καταφέρω. Υπήρχαν βέβαια ωραίες απογευματινές συνήθειες περσινές που φέτος θα μου λείψουνε. Όπως οι αλλαγές σκυτάλης που κάναμε με τους συναδέλφους. Η Μάρα λαχανιασμένη αφήνοντας απ' έξω το "Νικήτα" της, η Εύα που εισβάλει στο χώρο για να με πείσει ότι η ζωή μπορεί να γίνει μουσικά όπως μου αρέσει και η Μέρσι που κάθε Παρασκεύη έβγαζε τους ακροατές μας έξω. Ο Γ. Κορδομενίδης ακόμη με τον περιπαιχτικό πληθυντικό ευγενείας την ώρα που προσγειωνόταν με το ιπτάμενο χαλί στο στούντιο. Τώρα αυτά θα αλλάξουν (και μπορούν τα πάντα να αλλάξουν εκτός από την φθινοπωρινή υγρασία πάνω στα παρμπριζ των αυτοκινήτων της οδού Αγγελάκη, εκεί που κάποιες φορές βολτάρει στα κλεφτά η Όντρει Χέπμπορν).

Άντε και καλή μας χρονιά! Κλείνω αυτό το ποστ με δύο συνεντεύξεις που ξέρω πως συζητήθηκαν και είχα την χαρά να τις κάνω μέσα στον Σεπτέμβρη. Και υπόσχομαι περισσότερες και ανάλογου βεληνεκούς συνεντεύξεις και τη νέα χρονιά. Οψόμεθα...

1) ΖΜΠΙΓΚΝΙΕΦ ΠΡΑΪΣΝΕΡ - ΣΙΩΠΗ, ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Get this widget | Track details | eSnips Social DNA


Η συνέντευξη του δημοφιλούς συνθέτη των ταινιών του Κισλόφσκι στο πλαίσιο της ονειρικής (όπως αποδείχτηκε) συναυλίας του στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη. Η μετάφραση ήταν ελεύθερη απόδοση της κουβέντας μας ενώ ο Πράισνερ σε κάποια σημεία ήταν χαλαρός και λίγο μακριά από το μικρόφωνο.


2) ΔΗΜ. ΜΑΡΑΜΗΣ - ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΒΟΥΒΗ ΤΑΙΝΙΑ - Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

24_09_08_MARAMIS.m...


Απόσπασμα της συνέντευξης που έδωσε στην εκπομπή ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής με αφορμή την κυκλοφορία σε λίγες μέρες του νέου του album με τίτλο ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΒΟΥΒΗ ΤΑΙΝΙΑ (στίχοι: Σωτ. Τριβιζάς, Ερμηνευτής : Κων/νος Κληρονόμος και φιλική συμμετοχή Μ. Φραγκούλης και Βικ. Ταγκούλη).

Σχόλια

Ο χρήστης BOSKO είπε…
Καλή αρχή!
Εσύ έχεις απλά μια αλλαγή ωραρίου, εγώ τι να πω που αλλάζω μέσο και θα είμαι καθημερινά στον αέρα;
* να μου μάθεις και μένα να ποστάρω κάνα απόσπασμα συνέντευξης...
All the Best!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ