ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΕΡΓΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ



Ο Βασίλης Δημητρίου ειναι ευρύτερα γνωστός μέσα από τα υπέροχα τραγούδια και τις μουσικές που έχει γράψει κατά καιρούς είτε για την δισκογραφία είτε για την τηλεόραση. Μια ακόμα (και ίσως από τισ πιο ενδιαφέρουσες πλευρές του) πτυχή της μουσικής του διαδρομής είναι αυτή για το θέατρο. Πόλυ πρόσφατα κυκλοφόρησαν δύο διπλά αλμπουμ με όλοκληρη την δραστηριότητα του συνθέτη πάνω στα έργα του Αριστοφάνη από το 1994 μέχρι σήμερα. Ο Βασίλης Δημητρίου έχει γράψει μουσική και τραγούδια για τις 7 από τις 11 σωζώμενες κωμωδίες του ποιητή.

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και ο παππούς Αριστοφάνης θα κάνει και φέτος την εμφανίση του στα αρχαία και νεότερα ανοικτά αμφιθέατρα της ελληνικής περιφέρειας. Έτσι και στο στούντιο του 9.58 θα μιλήσουμε για τον Βασίλη Δημητρίου και την σχέση του με τον Αριστοφάνη.

Σήμερα στις 18.00 στον 9.58 της ΕΡΤ3

(Σημείωση: Πάνω τα 2 σχέδια που σχεδίασε ο Απόστολος Βέττας για τα διπλά αλμπουμ που κυκλοφόρησαν πρόσφατα με τις αριστοφανικές μουσικές του Β Δημητρίου

και δίπλα ένα από τα συλλεκτικά εξώφυλλα για το αλμπουμ για μια από τις 9 αριστοφανικές παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε. Το συγκεκριμένο υλικό βγήκε εκτός εμπορίου σε μικρό τιράζ και αποτελεί συλλεκτική έκδοση πλέον για τους φαν του είδους)

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (ΩΡΑ 22.00 μμ)

Σας ενημερώνω για μια δυσάρεστη και απρόοπτη εξέλιξη που έλαβε χώρα το απόγευμα. Σήμερα στις 18.45 - 19.00 λόγω ξαφνικής ηλεκτρολογικής βλάβης της ΔΕΗ η εκπομπή διακόπηκε απότομα. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ο 9.58 υπολειτουργούσε (ή δεν είχε καθόλου σήμα σε κάποιες περιοχές). Αυτό βέβαια είχε σαν συνέπεια την μη εφικτή ολοκλήρωση της εκπομπής μέχρι και το πέρας αυτής της βλάβης και την αντικατάσταση της κανονικής ροής πρόγραμματος με μουσική (τυχαίες επιλογές που απλώς καλύπταν το πρόγραμμα). Θα μάθω αύριο περισσότερα και θα συμπληρώσω ανάλογα την συγκεκριμένη ανακοίνωση

Σχόλια

Ο χρήστης BOSKO είπε…
Ωραία! Να μένω κι εγώ ήσυχος ό,τι φτάνουν οι δίσκοι και στα δικά σου χέρια! Ε, μα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ