Ο ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ




Αυτή την εκπομπή την σκεφτόμουν καιρό τώρα. Κάποια στιγμή πρόεκυψαν οι συναυλίες του Νταλάρα στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης και η πιθανότητα μιας συνέντευξης μαζί του για το συγκεκριμένο θέμα. Δυστυχώς δεν έτυχε για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης. Η ιδέα όμως έμεινε.

Ο Γιώργος Νταλάρας δεν εκφράζει ένα όψιμο ενδιαφέρον για τα ρεμπέτικα τα τελευταία χρόνια με τα αφιερώματα στον Τσιτσάνη, τον Βαμβακάρη και τα τραγούδια με ουσίες. Η αλήθεια είναι ότι τα ρεμπέτικα υπήρχαν πάντα στην μουσική πορεία του Νταλάρα. Το 1975 με τον δίσκο "50 χρόνια ρεμπέτικο" ουσιαστικά εισάγει τον ήχο και την υπέροχη παράδοση του στις γενιές της μεταπολίτευσης. Πέντε χρόνια αργότερα ξανατολμάει να βγάλει δίσκο με τα "Ρεμπέτικα της Κατοχής".

Δεν είναι ο μόνος βέβαια. Την ίδια εποχή και άλλοι μουσικοί και ερευνητές βγάζουν το ρεμπέτικο και πάλι στην επικαιρότητα.

Ο Νταλάρας βέβαια αρέσκεται στο να γυρίζει και να ξαναγυρίζει σε αυτό τον ήχο που από την παιδική του ηλικία υπήρχε στα ακούσματα του. Και πέρα από τους αμιγώς θεματικούς δίσκους και ηχογραφήσεις υπάρχουν και σκόρπια τραγούδια σε διάφορα αλμπουμ είτε live είτε στο στουντιο.

Όλα αυτά θα παρουσιαστούν σήμερα στις 18.00 σε μια εκπομπή που θα παρουσιάστουν οι ρεμπέτικοι δρόμοι του Γιώργου Νταλάρα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ