ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΤΩΡΑ! (9-14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008)


Σε αποχή από το φρέσκο παστεριωμένο γάλα που κοστίζει πάνω από 1 ευρώ, καλεί τους καταναλωτές η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών «Η Παρέμβαση» για το διάστημα από 9 Ιουνίου μέχρι 14 Ιουνίου 2008.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας υπενθύμισαν σε συνέντευξη Τύπου ότι μέλη της είναι 14 ενώσεις καταναλωτών από όλη τη χώρα και στην πρώτη αυτή δράση της συμμετέχουν 18 ενώσεις καταναλωτών από όλη τη χώρα, προκειμένου να δηλώσουν με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους ενάντια στην ακρίβεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες η τιμή που καταβάλλει ο Έλληνας καταναλωτής, είναι αυξημένη πάνω από 45%, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΟΓ, η τιμή του φρέσκου γάλακτος στη χώρα μας για τον παραγωγό τον τελευταίο χρόνο ακολουθεί μια καμπύλη. Τον περασμένο Ιούλιο η μέση τιμή ήταν κάτω από 37 λεπτά το λίτρο, κορυφώθηκε τον Ιανουάριο του 2008 φτάνοντας τα 46 λεπτά και στη συνέχεια άρχισε η πτωτική πορεία. Το Μάρτιο ήταν 44 λεπτά, ενώ η ΠΑΣΕΓΕΣ κάνει λόγο για πίεση των εταιρειών να πέσει ακόμα έως και 10 λεπτά.

Συνεπώς, όπως τονίστηκε, με βάση την τιμή παραγωγού, το τελικό προϊόν φτάνει στον καταναλωτή σε τριπλάσια τιμή και μολονότι η τιμή παραγωγού μειώνεται, η τιμή καταναλωτή αυξάνεται. Οι εκπρόσωποι των καταναλωτών σημείωσαν ότι με τη δράση τους αυτή «θέλουν να πουν ένα δυναμικό «στοπ» στις ανατιμήσεις που έφτασαν ακόμα και το 12% μέσα σε ένα χρόνο» και στόχος τους είναι η άμεση μείωση της τιμής του γάλακτος και η εξασφάλιση της ποιότητας και ασφάλειας στα καταναλωτικά αγαθά.

(Πηγή: Καθημερινή-web)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ