ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ



Είναι βαρετές οι βαθυστόχαστες αναλύσεις? Ας δοκιμάσουμε τον λιτό επιγραμματικό τρόπο για την ώρα...


10 ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΨΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ (χωρίς σειρά αξιολόγησης)

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ(φωτο) - Γ. Κατσάμπουλας (Δικαίως σάρωσε στα βραβεία)
ΤΖΙΝΑ ΝΤΟΣΤΟΓΕΦΣΚΙ - Β. Ζουγανέλη (Απίστευτη κινηματογραφική-λογοτεχνική ποίηση και χιούμορ σε μόλις 10 λεπτά)
ΙΣΟΓΕΙΟ - Χ. Σταθόπουλος (Γκομενάρα βρίσκεται σε μπουνιουελικό πείραμα και φτάνει στα όρια της. Σενάριο με διαρκείς ανατροπές)
ΤΡΑΝΖΙΤ - Γ. Γαϊτανίδης (Για ένα μέλλον που προδιαγράφεται δυσοίωνο)
ΏΜΟΣ ΠΡΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ - Δ. Εμμανουηλίδης (Blade Runner αλά ελληνικά. Ο «Ριντλει Σκοτ» αυτού του φιλμ είναι Σαλονικιός!)
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ? - Κ. Πιλάβιος (Γνωστός και στην κοινότητα των μπλογκερ ο Κωνσταντίνος Πιλάβιος έστησε ένα λιτό απολαυστικό φιλμ και τα είπε όλα σε 5 λεπτάκια της ώρας)
ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ - Κ. Αθουσάκης (Εδώ ομολογώ κάπου το έχασα το νόημα του καλλιτέχνη αλλά η ερμηνεία του Μανώλη Μαυροματάκη ήταν καταλύτης)
ΚΛΑΙΝΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ - Μ. Μαγγανάρη (ή πως ο Οργουελ δεν έσπαγε καθόλου πλάκα με το «1984». Υπέροχη η Μαρία Πρωτόπαπα. Υποθέτω πως είναι σαφής η επιρροή της σκηνοθέτιδας από το πρόσφατα βραβευμένο RED ROΑD της Αντρέα Άρνολντ)
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΜΑ - Ι. Μποϊκο (Ίσως λίγο συντηρητικό το αποτέλεσμα αλλά η Ιρίνα Μποϊκο είναι πιστεύω έτοιμη μεγαλομηκού)
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ - Β. Κάζης και Επ. Τριανταφυλλίδης (Σας άφησα το καλύτερο για το τέλος. Ένα κινηματογραφικό λούνα παρκ σε 30 λεπτά της ώρας. Χαλαρώνεις και το απολαμβάνεις ακομπλεξάριστα)

ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΚΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΤΩ

ΧΑΡΗ - Γ. Τζάφκας (Ο Γαβρίηλ Τζάφκας είναι το πρώτο απτό παράδειγμα του ΑΕΙ Κινηματογράφου σε ένα μεγάλο φεστιβάλ. Και ως ο γενναιότερος της σειράς του αξίζει τον σεβασμό μας. Δείχνει να το αγαπάει το σινεμά. Φυσικά πρέπει να δουλέψει κι άλλο για να μας πείσει για αυτό)
Η ΜΝΗΜΗ ΑΚΙΝΗΤΗ - Ε. Αγγελοπούλου (όταν τα άλλα παιδιά κρατούσαν κουδουνίστρα αυτή έπαιζε με μια κάμερα. Αυτό είναι ευλογία. Ωστόσο πρέπει να αφήσει αυτή την κάμερα που ανήκει στον μπαμπά και να φτιάξει μια δική της. Έχει το όλο το μέλλον μπροστά της να το καταφέρει)
ΕΝ ΘΕΡΜΩ - Α. Νταουντάκη (καλή η πρόθεση αλλά κάπου έγινε κόμπος και μπερδεύτηκα με το αποτέλεσμα. Ωστόσο κέρδισε αρκετά το βράδυ της απονομής. Άρα θα ξαναδούμε την σκηνοθέτιδα σύντομα μπροστά μας)


Αφήνω πίσω μου τις λιμνούλες με τα παπάκια, τις βόλτες και τα τσιμπούσια στα ταβερνάκια, την φιλοξενία των Δραμινών, την ανεμελιά των ημερών του φεστιβάλ, τους γνωστούς και φίλους που συνάντησα, τον ταλαίπωρο οδηγό ΚΤΕλ με τα σκυλάδικα στη διαπασών και τον νυσταγμένο σταθμάρχη του ΟΣΕ. Περάσαμε καλά και ας ελπίσουμε ότι θα είμαστε εδώ και του χρόνου!

Σχόλια

Ο χρήστης ΠΡΕΖΑ TV είπε…
εγω απο την αλλη λιωνω στις Νυχτες Πρεμιερας....
Ο χρήστης igkros είπε…
@prezatv

Είσαι σαδιστής! Κλαψ! (Περιμένω φυσικά σχόλια για τις καλύτερες σου ταινίες)
Ο χρήστης neutrino είπε…
Συμφωνουμε σε γενικες γραμμες, να προσθεσω και τα "Παραισθησεις" του Σεργιου Κωνσταντινιδη και το "Φαυλο Κυκλο" του Τζωρτζη Γρηγορακη. Καταπληκτικες δουλειες. Επισης καλοπαιγμενο και εξυπνο το μονοπλανο "xxx live" του Δημητρη Αντζου.
Δεν συμφωνω απολυτα στο "σαρωμα" των βραβαειων απο το "Περασμα", αν και ειχε δυνατη σκηνοθεσια/φωτογραφια και ερμηνειες -ειχε ομως αρκετα δραματουργικα προβληματα για τετοιον ενθουσιασμο.
Η Δραμα υπεροχη, δεν θα το ξαναπω.
Τωρα στην Αθηνα, εμπυρετη λιγο και με χαρτομαντηλα στις τσεπες, ειδα χτες την Εξιλεωση. Ελπιζω να αντεξω σημερα διπλες και τριπλες βαρδιες σε Αττικο και Δαναο. Αψου! :))
Ο χρήστης etalon είπε…
Μονο στη Δραμα? Σε περιμεναμε στις Νυχτες Πρεμιέρας...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ