ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΤΖΟΝ ΣΤΙΟΥΑΡΤ ΓΙΑ 2η ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΟΣΚΑΡ



Μπορεί οι δικές μας εθνικές εκλογές να φτάσουν αισίως (?) στο τέλος τους αλλά για τους Αμερικάνους ο αγώνας μόλις τώρα ξεκινάει. Κάπως έτσι σκέφτηκε ο παραγωγός της 80ης Απονομής των Βραβείων Όσκαρ Γκιλ Κειτς και χωρις πολύ δισταγμό ξανατολμάει κάτι που συνέβη 2 χρόνια πριν : Ανακυρήσσει τον Τζον Στιουάρτ ως οικοδεσπότη και παρουσιαστή της χρυσής βραδιάς. Σκέφτηκε πρακτικά ο άνθρωπος. Σου λέει εκλογές έχουμε και το 2008 θα το φάμε στη μάπα παρέα με την Χϊλαρι, τον Μπάρακ, τον Ρούντολφ και τα άλλα παιδιά. Άσε που η τελετή του 2008 είναι επετειακή - 80 κεράκια σβήνει ο θείος Όσκαρ. Οι αναφορές κάνουν λόγο για ακόμη μια πολύ καλή χρονιά με τα πρώτα δείγματα να έρχονται από Κάννες και Βενετία και να είναι αρκούντως ενθαρρυντικά. Ήδη οι Αμερικανοί δημοσιογράφοί έχουν αρχίσει την χειροτόνηση κάποιων φαβορί αν και η σπουδαία κούρσα με τις πολλές και καλές ταινίες δεν έχει ακόμη ξεκινήσει ευρέως. Το ζήτημα είναι ότι η πολιτική και μάλιστα φέτος υπό το πρίσμα της αυστηρής κριτικής και της αγωνίας για το ζήτημα του Ιράκ μπαίνουν για άλλη μια φορά στην ατζέντα του Χολυγουντ και κατ' επέκταση και της Ακαδημίας.


Ο Τζον Στιουαρτ δήλωσε φυσικά χαρούμενος που για ακόμη μια φορά θα είναι παρών στα Όσκαρ. Ήταν το 2006 (πέρυσι δηλαδή) σε εκείνη την αγχωμένη απονομή που ο Πολ Χάγκις και ο Ανγκ Λι μονομαχούσαν μέχρι τέλους με το Crash και το Brokeback mountain να μοιράζονται τα βραβεία. Το σκορ έληξε 3-3 αλλά ο Χάγκις πήρε το Όσκαρ για την καλύτερη ταινία της χρονιάς. Λέτε και φέτος που οι 2 μονομάχοι επέστρεψαν με καινούργιες ταινίες να δούμε κάτι ανάλογο? Και τότε η πολιτική ήταν σημείο αναφοράς της τελετής όμως ο Στιούαρτ αποδείχτηκε λίγος ή μάλλον αυτολογοκρίθηκε τόσο όσο χρειάζεται για να μην θιγεί η αμερικάνικη αγία οικογένεια και τα ήθη της. Τα μηχανάκια της τηλεθέασης μάλιστα του χάρισαν τα χαμηλότερα ποσοστά Απονομής Όσκαρ της τελευταίας δεκαετίας. Υποθέτω πως έχοντας την προεκλογική μάχη στο φόρτε της οι αναστολές του Στιούαρτ για την τωρινή τελετή θα περιοριστούν και θα πετύχει αυτό που κάνει τόσο εύστοχα και στο σωου του κάθε φορά. Αν δεν το κάνει ούτε τώρα (δεδομένου ότι ούτε η Ντε Τζενέρις έφερε κάτι διαφορετικό στην όλη φάση) πολύ απλά όλοι όσοι γουστάρουμε την Απονομή των Όσκαρ θα πρέπει να στείλουμε ένα e-mail στην Ακαδημία που να λέει ξεκάθαρα : "Φέρτε πίσω τον Μπίλυ Κρίσταλ και την Γουπι Γκολντμπεργκ"!
Η 80η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ πραγματοποιήται στις 24 Φεβρουαρίου 2008 στο Kodak Theatre, στο Λος Αντζελες. Ένα μήνα πριν ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες ενώ στο πρόγραμμα είναι και οι Χρυσές Σφαίρες αλλά και ένα σωρό απονομές βραβείων από Σωματεία κινηματογραφιστών και Κριτικών Κινηματογράφου. Φυσικά - την υγεία μας να έχουμε - εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε αναλυτικά και φέτος με την κούρσα των Όσκαρ!

Σχόλια

Ο χρήστης Wrong Guy είπε…
Εγώ ψηφίζω Γούπι πάντως!

Μου αρέσει πολύ το όνομα του μπλογκ σου.Εμπνευσμένο!
Ο χρήστης igkros είπε…
@the wrong guy

Σε ευχαριστώ πολύ! Και το δικό σου μπλογκ πολύ καλό αν και η ταπετσαρία έπεσε λίγο βαριά στο κονσερβοκούτι μου (που θα μου πάει, θα πάρω νεο pc!)

Η Γουπι ξεχωρίζει για το dirty talk show της και τις εύστοχες αμφιέσεις.

Ο Μπίλυ για το έξυπνο στυλιζαρισμένο stand up comedy χιούμορ και τα καταπληκτικά βίντεο στην εισαγωγή κάθε τελετής.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ