ΒΡΑΔΙΑ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ BAFTA - (β΄έκδοση ανανεωμένη!)

Και αναφέρομαι στην Βασίλισσα του Φριαρς καθώς και στον Τελευταίο Βασιλιά της Σκώτίας για όσους δεν κατάλαβαν... Έχω μόλις επιστρέψει από το σινεμά έχοντας δει μια ακόμα καλή ταινία από τα φετινά Όσκαρ.Και είμαι και λίγο διχασμένος. Μιλάω για τον "Λαβύρινθο του Πάνα",που με άφησε άναυδο αφού χωρίς να είναι Χόλυγουντ, έχει πάρει όλο to know-how του Χόλυγουντ και έχει φτιάξει ένα πολιτικό και κοινωνικό μπλογκμπαστερ, που βλέπεται ευχάριστα και σαν παραμύθι!Εδώ μετουσιώνεται η ατάκα του φίλου μου του Τέλλου από το Seven Film Gallery "Η Αντίσταση του πολιτισμού"!Και η αντεπίθεση μπορώ να σου πω! Την ίδια ώρα που γινόταν χαμός στο Βακούρα για το διαμαντάκι του Ντελ Τόρο λίγο πιο πέρα στο Μακεδονικόν για άλλη μια φορά βλέπω ουρές για άλλη μια αριστουργηματική ταινία, το "Οι ζωές των άλλων". Και εδώ θέτω το δίλλημα και τον προβληματισμό μου αγαπητέ αναγνώστη.Όταν στην κατηγορία Καλύτερη ξενόγλωσση ταινία υπάρχουν αυτά τα δύο κοσμήματα, τι να ψήφισω και που να δώσω την ψυχή μου πιο πολύ?Κάπου καταλήγω αλλά είναι νωρίς για δάκρυα...

AND THE BAFTA GOES TO...

Ορθά αυτή τη φορά ο τίτλος αφού σημερα είχαμε άλλη μια θεαματική πρόβα - Όσκαρ με την απονομή των 60ων Bafta awards. Και λίγο πολύ πήγε όπως το περίμενα. Οι Άγγλοι στήριξαν τα δικά τους παιδιά όπως έκαναν και οι Ισπανοί πριν από λίγες μέρες με τα δικά τους. Η Βασίλισσα είχε τον πρώτο λόγο (Helen Rules αναφέρει το BBC στην ιστοσελίδα του)ενώ ο Bond, James Bond έμεινε με το μαρτίνι στο χέρι και κέρδισε μόνο ένα βραβείο παρηγοριάς για τον ήχο!"Ο Τελευταίος Βασιλιάς της Σκωτίας" επίσης τιμήθηκε μεγαλοπρεπώς με 3 Bafta ενώ ωραία εικόνα και η τιμητική διάκριση για την σκηνοθετική δουλειά του Πωλ Γκρινγκρας στην "Πτήση 93".Στην μουσική ο Γουστάβο Σανταολάγια κέρδισε άλλο ένα Bafta. Είναι το δέυτερο του Αργεντινού μουσικού μετά το 2004, όταν είχε κερδίσει για πρώτη φορά τότε με τα "Ημερολόγια μοτοσυκλέτας". Το Little Miss Sunshine ήταν η ευχάριστη έκπληξη κερδίζοντας εκτός από το σενάριο και τον β ανδρικό ρόλο ενώ ο Λαβύρινθος του Πάνα επιβεβαίωσε την καλή δυναμική που είχε η υποψηφιότητα του στα βρετανικά κινηματογραφικά βραβεία. Τέλος η Εύα Γκριν κέρδισε το βραβείο καλύτερου ανερχόμενου ηθοποιού(προτιμούσα την¨Έμιλυ Μπλάντ αλλά χαλάλι της).

Σας παραδίδω τώρα την λίστα των φετινών νικητών αφού κάνετε κλικ εδώ

ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Το Σαββατοκύριακο αυτό ήταν πλούσιο σε βραβεύσεις. Δώθηκαν βραβεία Σωματείων καθώς και τα μουσικά Όσκαρ, τα Γκράμι. Ας καταγραφούν λοιπόν όλα για να υπάρχει μια πληρέστερη άποψη.

1)Σωματείο Ταινιών Κιν. Σχεδίων - Animation: Τα επονομαζόμενα και Annie Awards που επιβραβεύουν τα καλύτερα καρτούν σε ταινίες, διαφημίσεις, ηλεκτρονικά παιχνίδια. Δεν μας ενδιαφέρουν τα βιντεογκειμς, ούτε τα βιντεοκλιπ. Τα "Αυτοκίνητα" είναι η ταινία που κέρδισε το Annie Film Award και απλώς επιβεβαιώνει την ισχυρή παρουσία της Pixar σε ότι αφορά τα κινηματογραφικά καρτούν.

Αν θέλετε να μάθετε κάτι παραπάνω για αυτά τα χαριτωμένα βραβεία δεν έχετε παρά να πατήσετε κλικ στη λέξη Annie

2)Σωματείο Τεχνικών για ειδικά Εφέ: Εδώ έχουμε μάζι μπλοκμπαστερ.Το "Καζίνο Ρουαγιάλ", "Οι σημαίες των προγώνων μας" και το δεύτερο μέρος των "Πειρατών της Καραϊβικής" μοιράζονται τις εντυπώσεις και προφανώς έχουν τον πρώτο λόγο και στα Όσκαρ.

Αν είστε φαν των εφετζήδων πάντως δεν έχετε παρά να τους επισκεφτείτε εδώ

3)Φτάσαμε και στο ζουμί!Όπερ σημαίνει Σωματείο Σεναριογράφων.Νομίζω πως δεν υπήρχε κανείς σχετικός με την ιστορία των Όσκαρ που να μη περίμενε ότι το Little Miss Sunshine θα κέρδιζε εδώ.Πήρε το βραβείο καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου και βάζει πλώρη για τα Όσκαρ. Περισσότερα για το θέμα προσεχώς. "Ο Πληροφοριοδότης" του Γουίλιαμ Μόναχαν κέρδισε το βραβείο διασκευασμένου σεναρίου (βασισμένο σε άλλο σενάριο, αυτό της ταινίας Internal Affairs). Για τους φίλους των τηλεοπτικών θα αναφέρω εν τάχει κα αυτά τα βραβεία και όποιος θέλει μετά ας κάνει κλικ στο λινκ και ας δει με προσοχή ότι τον ενδιαφέρει.Καλύτερο σενάριο δρματικής σειράς κέρδισαν "Οι Σοπράνος", κωμικής σειράς "Το γραφείο" (The Office) ενώ καλύτερη νέα σειρά αναδείχτηκε η αμερικάνικη βερσιόν της "Μαρίας της Άσχημης", δηλ το "Ugly Betty", το όποιο στα ΕΜΜΥ το καλοκαίρι του 2007 μάλλον θα σαρώσει.

Ιδού το λινκ για να δείτε και εδώ το Σωματείο Σεναριογράφων

4)Γκράμι. Χάρηκα που κέρδισαν οι Dixxie Chicks κι ας είναι αγελαδάρισσες τα κορίτσια.Είχαν την τιμιότητα και την γενναιότητα να εκφράσουν πολιτική και κοινονική άποψη και να ορθώσουν άναστημα στις ασχήμιες που έγιναν και γίνονται.Υπήρξαν θύματα ενός απαράδεκτου νεομακαρθισμού που επικράτησε στις ΗΠΑ. Το κοινό τους δυστυχώς ή ευτυχώς έχει πολύ μεγάλη συγγένεια με τα πιστεύω και τις αρχές της τωρινής συντηριτικής αρχής που επικρατεί στην χώρα.Εκείνες όμως δεν φόβηθηκαν ακόμα κι όταν βρέθηκαν απέναντι στο ενδεχόμενο φαλιμέντου.

Κατά τα άλλα στα κινηματογραφικά Γκράμι ο Τζον Γουίλλιαμς κέρδισε 2 βραβεία καλύτερης κινηματογραφικής σύνθεσης για τις Αναμνήσεις μιας Γκέισας και το Μόναχο, το Walk the line τον τίτλο της καλύτερης κινηματογραφικής συλλογής και το Our Town του Ράντι Νιούμαν από το σάουντρακ των "Αυτοκινήτων" το Γκράμι καλύτερου τραγουδιού.

Εδώ το λινκ αν θέλετε να δείτε τους νικητές των φετινών Γκράμι

Ολοκλήρωσα την φλύαρη νέα εκδοχή του άρθρου μου και αποσύρομαι στα ιδιαίτερα δωμάτια μου.

Σχόλια

Ο χρήστης Cinematia είπε…
"με το μαρτίνι στο χέρι"
Πολύ μου άρεσε!
Φίλε μου καλημέρα,καληνύχτα,εξαρτάται...
bessos

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ