Τα καλύτερα soundtracks του 2018 (photos & spotify)


Μια ακόμη χρονιά φεύγει και η ανασκόπηση με όσα μας χάρισε λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το 2018 είναι αναγκαία. Ανάμεσα στις λίστες της χρονιάς και αυτή με τα καλύτερα film scores/ soundtracks της χρονιάς. Μουσικές και τραγούδια που αγαπήσαμε μέσα στο ’18 και κάποια σίγουρα ενδεχομένως να μας απασχολήσουν και μέσα στο 2019. 
 Μια τέτοια περίπτωση είναι χωρίς αμφιβολία το score και τα τραγούδια της νέας Mary Poppins ή το A Star is Born ή ακόμα και το Black Panther, που σίγουρα θα φτάσουν μέχρι τα Όσκαρ του 2019. Κάτ ανάλογο συνέβη μέσα στη χρονιά που μας αφήνει για το Shape of water του Alexandre Desplat και το Phantom Thread, δύο αρκετά ατμοσφαιρικά scores. Ατμοσφαιρική είναι και το ost για το remake του Suspiria και μπορεί η ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο να αξιολογείται ως μέτρια ωστόσο η δουλειά του Thom Yorke είναι εξαιρετική.

Ίσως ένα από τα πιο εμπορικά album την χρονιά που φεύγει είναι το soundtrack με τα τραγούδια των Benj Pasek & Justin Paul για τον Greatest Showman. Η παρουσία του στο Νο1 των διεθνών charts (σε 77 χώρες) και το σύνολο των σχδόν 5,5 εκ αντιτύπων που πουλήθηκαν μέσα στο 2018 το αναδεικνύουν ως το εμπορικότερο σoundtrack όλων των εποχών. Ίσως ένα από τα πιο σημαντικά score της χρονιάς να είναι το First man του Justin Hurwitz ο οποίος μετά την εξαιρετική επιτυχία της μουσικής του για το La La land ξανασυνεργάζεται με τον Ντέμιαν Σαζέλ σε ένα τελείως διαφορετικό project, σε σχέση με ότι είχαν κάνει στο πρόσφατο παρελθόν, συνθέτωντας ένα αμιγώς κινηματογραφικό σύνολο με αρκετές πρωτότυπες ιδέες. Στη λίστα ξεχωρίζει και ένας εξαιρετικά δημιουργικός συνθέτης, ο Ισλανδός Γιόχαν Γιόχανσον, που συμπεριλαμβάνεται στις μεγάλες απώλειες της χρονιάς καθώς έφυγε τελείως ξαφνικά στα 48 του τον Φεβρουάριο του 2018. Η σημαντική εργασία του στον χώρο της συμφωνικής και κινηματογραφικής μουσικής θα μείνει για να μας θυμίζει την δημιουργική παρουσία του.

Η λίστα με τα καλύτερα soundtracks της χρονιάς:

10. Mary Poppins Returns (Marc Shaiman)


9. Mandy (Johann Johannsson)
 

8. Girl (Valentin Hadjadj)
 

7. Suspiria (Thom Yorke)

6. Black Panther (Ludwig Goransson)


5. Phantom Thread (Jonny Greenwood)


4. The Greatest Showman (Benj Pasek & Justin Paul)


3. A Star is Born (Lady Gaga & Bradley Cooper)


2. First Man (Justin Hurwitz)


1. Shape of water (Alexandre Desplat)





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ