ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 25/05-01/06 (ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΤΟΥ ΜΑΛΙΚ!)

Με ερωτηματικά για τον αποκλεισμό της Θεσσαλονίκης από την πρώτη εβδομάδα προβολής της βραβευμένης ταινίας στο πρόσφατο Φεστιβάλ Κανών "Το δέντρο της ζωής" του Τέρενες Μάλικ παρουσιάζω τις ταινίες που ανοίγουν στην Θεσσαλονίκη αυτή την εβδομάδα. Και ξεκινάω έτσι γιατί είναι απορεί κανείς όταν στην Αθήνα η συγκεκριμένη ταινία ανοίγει με 25 κόπιες διανομής δεν βρέθηκε έστω μια για την έρμη την "επαρχία" της Θεσσαλονίκης?

Οι ταινίες της εβδομάδας 25/05-01/06 είναι:

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΚΟΤΑΔΙ (AND SOON THE DARKNESS)
Mυστηρίου, ΗΠΑ, 2011, Δ: 91λ
Σκηνοθεσία: Μάρκος Έφρον

Παίζουν: Άμπερ Χερντ, Οντέτ Γιούστμαν, Καρλ Ούρμπαν



Υπόθεση: Η Έλι και η Στέφανι, δύο εικοσάχρονα κορίτσια, εγκαταλείπουν την ποδηλατική ομάδα τους για να περιηγηθούν μόνες τους στην Αργεντινή και να αναζητήσουν θεαματικά τοπία, περιπέτεια και διασκέδαση. Θα καταλήξουν στη μικρή πόλη Αλεμάνα, όπου ο κίνδυνος μοιάζει να καραδοκεί...

*Ριμέικ της ομώνυμης ταινίας του 1970, πρωταγωνιστούν δύο ανερχόμενες Αμερικανίδες ηθοποιοί, η Άμπερ Χερντ («Pineapple Express», «The Rum Diary») και η Οντέτ Γιούστμαν («Cloverfield»). Δίπλα τους, η υποψήφια για Όσκαρ, Αντριάνα Μπαράζα («Babel») και ο Καρλ Ούρμπαν (Δρ. Λέοναρντ – Μπόουνς – Μακόι, στο «Star Trek» του Τζ. Τζ. Έιμπραμς).

Παίζεται: VILLAGE COSMOS 8, PLATEIA 8, STER MAKEDONIA 10, STER CITY GATE 2

ΜΙΡΑΛ (Miral)
Κοινωνική, Γαλλία/Ισραήλ 2010, Δ: 112λ
Σκηνοθεσία Τζούλιαν Σνάμπελ

Παίζουν: Χιάμ Αμπάς, Γουίλεμ Νταφόε, Φρίντα Πίντο


Υπόθεση: Στην Ιερουσαλήμ του 1978, μετά το θάνατο της μητέρας της, η 7χρονη Παλαιστίνια Μιράλ αποστέλλεται στο ορφανοτροφείο της θαρραλέας και γενναιόδωρης Χιντ Χουσέινι. Μεγαλώνοντας, ανακαλύπτει πως η θέλησή της να αγωνιστεί για τα εθνικά της δικαιώματα έρχεται σε αντίθεση με τη μετριοπαθή στάση της «μαμάς Χιντ».
Παίζεται: ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ (THE EXPERIMENT)
Θρίλερ, ΗΠΑ 2010, Δ:114λ
Σκηνοθεσία: Πολ Σέρινγκ

Πρωταγωνιστούν: Άντριεν Μπρόντι, Φόρεστ Γουίτακερ, Φίσερ Στίβενς, Κλίφτον Κόλινς Τζούνιορ, Καμ Τζιγκάντετ

Υποθεση: Μέχρι που φτάνουν τα όρια σου;
26 οι άνδρες έχουν επιλεγεί για να συμμετάσχουν στους ρόλους των φρουρών και των κρατουμένων σε μια ψυχολογική μελέτη που τελικά οδηγεί σε καταστάσεις εκτός ελέγχου!!!
Παίζει: STER MAKEDONIA 2

*** Άλλα 2 θερινά σινεμά ξεκινούν τη λειτουργία τους: ΑΛΕΞ (Ακόμα και η βροχή) και ΕΛΛΗΝΙΣ (Το κοριτσι του σαλέ και Ανήλικος δολοφόνος) ξεκινούν προβολές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ