R.I.P. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΕΣΗΜΕΡΗΣ (1948 - 2009) και ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ (1942 - 2009)


Χωρίς σχόλια αλλά με την υπόσχεση ότι η εκπομπή της Δευτέρας θα είναι αφιερωμένη στο έργο του (νομίζω πως κομμάτι της προσωπικής δισκογραφίας του έχει πλέον συλλεκτική αξία - κυκλοφορούν άραγε σε cd ή μόνο σε βινίλιο? - και αποτυπώνει εξαιρετικά το ελληνικό ροκ της δεκαετίας του '80).

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΟΣ ΣΤ. ΜΕΣΗΜΕΡΗΣ
(όπως κυκλοφορεί στον Τύπο του Σαββάτου)

και στο blog του φίλου και συναδέλφου Πάνου Χρυσοστόμου
(από όπου μάθαμε την θλιβερή είδηση επιγραμματικά)

και

ΕΦΥΓΕ ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ (από τον Ριζοσπάστη)

RIP ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ (όπως μάθαμε την είδηση από τον "Αισθηματική ηλικία")

(πλήθος τηλεοπτικών παραγωγών μέσα στη δεκαετία του 70 και του 80 και μόνο δύο ταινίες, το μελοδραματικό "Ράλι του Θανάτου" και το "Δεξιότερα της Δεξιάς" σημαντική στιγμή για το αριστερό κινηματογραφικό κίνημα στην Ελλάδα, δείτε εδώ πλήρες βιογραφικό - φιλμογραφία)


Υ.Γ.: Για άλλη μια φορά διαπιστώσαμε πόσο γρήγορα αντανακλαστικά και πόσο διαφορετική ευαισθησία έχει το διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα ο κόσμος των μπλογκς. Μια είδηση που φυσικά για τα περισσότερα παραδοσιακά και συμβατικά ΜΜΕ πέρασε στο ντούκου την μάθαμε χτες νωρίς το πρωί μέσα από το facebook και τα μπλογκς. Μπορεί να μην αποτελούν ειδησεογραφικά μέσα αλλά σίγουρα μπορούν να θεωρηθούν χρήσιμα δημοσιογραφικά και ενημερωτικά εργαλεία.

Υ.Γ. : Επίσης βλέπουμε σε άλλα μπλογκς ένα γερό εσωτερικό μιντιακό ξεκατίνιασμα αλλά αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία (από την οποία δεν γλυτώνουμε έτσι κι αλλιώς)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ