Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Ήθελα να σχολιάσω λίγο αυτό το ζήτημα που φανερώνει πως πλέον τα παραδοσιακά μέσα και στην Ελλάδα υποχρεώνονται σίγα σιγά να υπολογίσουν έναν νέο "αντίπαλο", όπως δείχνει να είναι το διαδίκτυο με τον ρόλο που παίζει πλέον μέσω μπλογκς, facebook, youtube, flickr, κτλ. Είναι πλέον δεδομένο πως ο καθένας μπορεί να αποτελέσει μια πηγή πληροφόρησης και κριτικής και ανάλυσης όσων συμβαίνουν γύρω μας (έγκυρα ή μη). Υπάρχουν πλέον ιστοχώροι για πάσης φύσεως θέματα, τα οποία βρίσκονται στην διάθεση και την κριτική του κοινού.

Οι τελευταίες εκλογές του 2007 δεν επηρεάστηκαν τόσο (αν και υπήρξαν μπλογκερς που κάλυψαν το γεγονός και έδωσαν ταχύτατη ενημέρωση), όμως γεγονότα όπως οι πυρκαγιές της Ηλείας και οι διαμαρτυρίες και όσα άλλα έγιναν με αφορμή ή αιτία την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη είχαν ευρύτατη κάλυψη και σχολιασμό σε σχέση με την νωχελικότητα και την σχολιαστική υστεροβουλία (από κομμάτι τους), που επέδειξαν η τηλεόραση, το ραδιόφωνο ή οι εφημερίδες. Μάλιστα σε τέτοιο βαθμό πλέον γίνεται η προσέγγιση των θεμάτων που ακόμη και δημοσιογράφοι παραδοσιακών μέσων θεωρούν πλέον απαραίτητη την ενημέρωση τους από τα ιστολόγια. Οι τελευταίες αμερικάνικες εκλογές πέρασαν μέσα από το ιντερνετ (για τον Ομπάμα ήταν το μεγάλο όπλο του για την άντληση υποστηρικτών και εσόδων). Άρα αναμένουμε και στην Ελλάδα περισσότερα...

Υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο στην Καθημερινή για όλα αυτά, το οποίο σας προτείνω να διαβάσετε. Και επίσης για τους αμύητους ένας κατάλογος με τους τρόπους ενημέρωσης μέσω διαδικτύου.

Και επειδή είναι ωραίο να θέτεις και παραδείγματα στα όσα λες, να και το ιστολόγιο του φίλου μου του bosko που κάλυψε καλύτερα από τον καθένα την συναυλία στα Προπύλαια, ένας γεγονός που πέρασε στο ντούκου από τα παραδοσιακά μέσα.

Σχόλια

Ο χρήστης BOSKO είπε…
Σ' ευχαριστώ, Γκρος, για το σχόλιο και το link σου, αλλά νομίζω ότι οι φωτογραφίες είναι η "δύναμη" της ανάρτησης μου. Εννοώ ό,τι δεν είναι και τίποτα σημαντικό το κείμενο μου, αφού γράφω σε τελείως προσωπικό ύφος και καθόλου δημ/φικά. Τώρα, αν ενδιαφέρει και άλλους- ως φαίνεται- με χαροποιεί ιδιαιτέρως!
καλημερίζω
& αρχές της καινούργιας χρονιάς θα' μαι Θεσ/νίκη για διήμερο!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ