ΑΚΤΙΣ ΑΕΛΙΟΥ : Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΗΔΕΙΑΣ (ΕΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ)





aktis.mp3




Το Θέατρο Τέχνης ΑΚΤΙΣ ΑΕΛΙΟΥ ξέρει πάντα να δημιουργεί με τις παραστάσεις του προβληματισμούς και ερωτήματα. Οι ηθοποιοί του ξέρουν πάντα να ρισκάρουν, να δοκιμάζουν και να δοκιμάζονται επί σκηνής. Είναι αρκετές οι θετικές κριτικές, οι διακρίσεις και τα χειροκροτήματα που λαμβάνουν για το δύσκολο έργο τους. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με την ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΗΔΕΙΑΣ του Χαϊνερ Μίλερ.

Λίγο πριν κλείσει η αυλαία των παραστάσεων για την Θεσσαλονίκη τρείς από τους συντελεστές του έργου ήρθαν στο στούντιο και μίλησαν για αυτή την δύσκολη αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εργασία τους. Η Θεανώ Αμοιρίδου και ο Γιώργος Κολοβός μας φανέρωσαν μικρές λεπτομέρειες από αυτές που σκέφτονται ως ηθοποιοί απέναντι σε ένα τέτοιο κείμενο ενώ ο συνθέτης Πάρις Παρασχόπουλος παρουσιάζει και μιλάει για την μουσική του πάνω στο έργο.

ΥΓ: Μπορεί οι Θεσσαλονικείς να προλαβαίνουν ίσα ίσα μέχρι 7 Δεκεμβρίου 2008 να δουν την παράσταση όμως η ΑΚΤΙΣ σκοπεύει να παρουσιάσει την παράσταση και στην Αθήνα τον προσεχή Μαϊο (του 2009). Όποτε φίλοι και θεατρόφιλοι εξ Αθηνών βάλτε την στην ατζέντα σας.

ΥΓ-1: Στην φώτο το εξώφυλλο του συλλεκτικού cd με την μουσική της παράστασης. Κυκλοφορεί σε 200 αριθμημένα αντίτυπα μέχρι εξαντλήσεως αποθέματος! Και επίσης στο podcast απόσπασμα της σύνεντευξης που μεταδώθηκε σήμερα το απόγευμα στον 9.58

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ