Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗ ΕΝΤΑΤΙΚΗ


Το Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στη συνεδρίασή του της 23/7/2008, λόγω της αδυναμίας του Υπουργείου Πολιτισμού να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς το ΕΚΚ, αποφάσισε:

1. Να αναστείλει από σήμερα την κατάθεση προτάσεων σε όλα τα προγράμματα του ΕΚΚ.

2. Να συγχωνεύσει τις προβλεπόμενες δύο περιόδους κρίσεως (Ιουνίου και Οκτωβρίου) του προγράμματος ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ σε μία. Το σύνολο των προτάσεων που κατατέθηκαν και στις δύο περιόδους θα εξετασθεί στο τέλος Οκτωβρίου 2008.

Σε απλά ελληνικά τι μπορεί να σημαίνει αυτό?

Ότι το 2010 και το 2011 στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης θα ανέβουν με το ζόρι μόλις 10-15 ταινίες για τα Κρατικά Βραβεία (αν ισχύουν μέχρι τότε). Έξι κωμωδίες για κάθε γούστο φτιαγμένες κυρίως με ιδιωτικά κεφάλαια (από Παραπέντε και Αθερίδη μέχρι Πολίτικη Κούζίνα, Λούφα και Παραλλαγή και ότι άλλο βάζει ο νους σου) ένας Βούλγαρης, ένας Παναγιωτόπουλος και δυο - τρεις πρωτοεμφανιζόμενοι ή Low budget παρεϊστικες ταινίες γυρισμένες στα Εξάρχεια (λέγε με Πιλάβιο, λέγε με Βούλγαρη τζούνιορ, λέγε με Οικονομίδη, λέγε με όπως θες γιατί σημασία έχει η προσπάθεια και όχι το όνομα)

Και για σένα που σου αρέσουν τα σενάρια συνομωσίας για άλλη μια φορά η Πολιτεία σπρώχνει τους "φορτικούς" κινηματογραφιστές στην ιδιωτική πρωτοβουλία για να γλιτώσει την τσεπούλα της. Αν η ταινία έχει θέμα το Ζάλογγο, τον Ελ Βενιζέλο, την Μέριλ Στριπ να τραγουδάει και να χορεύει καλαματιανό ή τηλεοπτικό σενάριο με τρελό γέλιο και πρωταγωνιστές με όνομα βαρύ για την AGB έχει καλώς και τα λεφτά μας θα τα βγάλουμε. Αν όμως ονειρεύεσαι να γυρίσεις κανένα νέο Ντογκβιλ με γαρνιτούρα βαριάς κουλτούρας χέσε μέσα Πολυχρόνη!


ΥΓ: Μαθαίνω πως το Ε.Κ.Κ. και ο Πρόεδρος του ελπίζουν πως θα αλλάξει το κλίμα με την ψήφιση του κινηματογραφικού νομοσχεδίου το φθινόπωρο στην Βουλή. Και επειδή η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και πολύ περισσότερο επειδή ο θόρυβος ήταν αρκετός το Κέντρο εξέδωσε νέα ανακοίνωση που διασκεδάζει τις αρχικές αρνητικές εντυπώσεις. Πόσα χαστούκια να αντέξει πια αυτός ο έρμος ο Μισέλ Λιαπής (Από Ζιμενς στον ξαρχάκο και από εκεί στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας)?

ΥΓ2 : Σκέφτομαι εκείνον τον Υπουργό Ανάπτυξης (του Καραμανλή) που το 1960 ειχε πει ότι το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης φτιάχτηκε για να μετατρέψει τον ελληνικό κινηματογράφο σε βαριά βιομηχανία της Ελλάδας. Μισό αιώνα μετά πως του φαίνεται η απλή βιοτεχνία με τα φασόν?

ΥΓ3 : Μάγκα μου αν καίγεσαι να τα πεις κινηματογραφικά χέσε τα λέφτα τους και τα Υπουργεία τους. Μετά την θέαση των 100 πρώτων ταινιών στο dvd πάρε ένα διακοποδάνειο και μια καλή ψηφιακή κάμερα και γύρνα με την παρέα και όσους γουστάρουν να σε βοηθήσουν μια δική σου ταινία στους δρόμους και στους χώρους που γουστάρεις. Εκείνοι θα μιλάνε για το νέο μεγάλο ταλέντο του ελληνικού σινεμά και εσύ θα σπας πλάκα λέγοντας απλά ότι κάνεις το γούστο σου. Ετσι ξεκίνησαν ο Ταραντίνο και ο Σόντερμπεργκ και τώρα συνεργάζονται με την Τζούλια Ρόμπερτς και την Ούμα Θέρμαν

Σχόλια

Ο χρήστης ΠΡΕΖΑ TV είπε…
Και ολα αυτα ενω περισυ ειχαμε μια απο τις μεγαλυτερες αυξησεις εσοδων Ελληνικων ταινιων της 10 ετιας...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ