ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ (Ήμουν και εγώ εκεί)



Πήγα και εγώ στο Φεστιβάλ Τραγόυδιού λοιπόν. Και ομολογώ πως την γουστάρισα την φάση. Η πόλη αμφιβάλω αν το πήρε πρέφα το φεστιβάλ αφού μισή αφίσα δεν κολλήσαν σε έναν τοίχο του κέντρου. Το γήπεδο βέβαια ήταν γεμάτο (ελέω Πλιάτσικα όμως που ξελάσπωσε την διοργάνωση αφού την πρώτη μέρα με το ζόρι 1500 άτομα μαζέυτηκαν). Τα διαγωνιζόμενα τραγούδια ήταν απλά από αδιάφορα μέχρι συμπαθητικά (μέχρι εκεί έφτανε η καλοπροαίρετη διάθεση μου). Η οργάνωση χαλλλαρή αλλά δεν βαριέσαι ρε αδερφέ (πάντως από ευρωπουλα καλά πάμε!), οι παρουσιάστριες φιλότιμες (αλλά με χάλια κείμενο), το σκηνικό σούπερ.


Κάθε κερκίδα είχε φαν και φίλους των υπόψηφιων καλλιτεχνών, που φυσικά ήταν καλά προετοιμασμένοι με πανό, συνθήματα, κονφετί χαρτάκια και αρκετή φωνητική αντοχή για να τραγουδάνε και να φωνάζουν υπέρ του δικού τους καλλιτέχνη. Στο τέλος βγήκε ο Φίλιππος και γίναμε όλοι μαζί λιώμα και χορωδία Τρικάλων στα "Μοναξιά μου όλα, μοναξιά μου τίποτα" και "Ποιος έχει λόγο στην αγάπη", ο MC Yinca ραπάρισε, ο Δρογώσης και η Δραμαμίνη ήταν κουλ, ενώ η Συμφωνική της ΕΡΤ με τον μαέστρο να ανεμίζει την σούπερ μαλούρα του αναπηδώντας και οδηγώντας τα όργανα στις ροκιές του Φίλιππα ήταν ουαου! Στο τέλος βγήκαν οι Μαγγίρες μαζί με την επιτροπή και δώσανε τα βραβεία σε μια κρητική μπαλάντα και σε έναν Σαλονικιό ράπερ ο οποίος παίρνοντας το βραβείο και αδυνατώντας να πιστέψει στην τύχη του αναφώνησε "Πλλλάκα με κάνεις?" (Αυτό λέω και εγώ!) Δεν βαριέσαι, καλά περάσαμε μωρέ, άντε του χρόνου τώρα!

Σχόλια

Ο χρήστης Roadartist είπε…
Καλημερίζω!! Δεν μπόρεσα να δω εχτές το Φεστιβάλ Τραγουδιού. Θα ήθελα όμως.. Αγαπώ ιδιαίτερα τον Πλιάτσικα κ τον Δρογώση. Φοβεροί καλλιτέχνες, με ήθος. Λοιπον για περαιτέρω συστάσεις σε προσκαλώ κ εσένα στο blog μου..γιατί ίσως μπορούμε κ έχουμε να ανταλλάξουμε αρκετές σκέψεις!!
Ο χρήστης igkros είπε…
Καλως ήρθες! Φυσικά και θα τα λέμε συχνα από δω και πέρα! Σε εκανα ήδη add στην λίστα με τα εκλεκτά ιστολόγια μου!
Ο χρήστης kanataki είπε…
εγώ ψήφισα το 6 ,τη γάτα

υγ καθαρά επιλογή γκόμενας

υγ και φυσικά για ακόμα μια φορά επιβεβαιώθηκε πόσο το γούστο μου δεν ταιριάζει με τον μέσο όρο

υγ με την κακή την έννοια......
Ο χρήστης igkros είπε…
@tsaperdona

Καλά η γατούλα ήταν αξιοπρόσεκτη. Είχε στυλ, νάζι και έξυπνο στίχο.

Έγω θα ήθελα να ψηφίζαν (γιατί εγώ δεν μπήκα στον κόπο να δαπανήσω ένα χεσε-μες για ψήφους) τα "12 μπαγλαμαδάκια" να το κάναμε το μαγαζί θερινό αλλά δεν μου βγήκε! Πάντως ο ράπερ ήταν μέσα στην δική μου 3αδα βραβείων σαν πρόβλεψη
Ο χρήστης Ευτυχία είπε…
εμένα που δε ΜΕ άρεσε καθόλου φέτος το φεστιβάλ και ακόμα περισσότερο η φιλότιμη κατά τα άλλα προσπάθεια της ΕΡΑ ώστε να γίνει ο Πλιάτσικας νετ και καλά star με συμφωνική ορχήστρα, τί να κάνω;!!!
και για να γίνω ακόμα πιο ειλικρινής,δεν βρήκα και πολλές διαφορές ανάμεσα σε αυτό που είδα στη Παρασκεύη με όσα έχουμε δει πολλάκις στη Eurovision ή στα Α(γ)ρίων.
Προφανώς κάτι θέλουν να μας πουν οι διοργανωτές,απλά ακόμα δεν έχω καταλάβει τι.

και φυσικά περιττό να πω πως δεν υπήρξε ούτε μια αφίσα μέσα στην πόλη, παρά μόνο κατι φέιγ-βολάν αγνώστου προελεύσεως.και γιατί να είχε άλλωστε αφού τελικά κι αυτό το ''φεστιβάλ'' ήταν ακόμα ένα τηλεοπτικό προϊόν το οποίο ανάθεμα αν ενδιαφέρθηκε για το φεστιβαλικό του προφίλ;;!!

και φυσικά δεν ήμουν εκεί. συνειδητά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
εννοείται οτι ήταν -είναι και θα συνεχίσει (δυστυχώς) να είναι ένα τηλεοπτικό προϊόν. Και αν ήτνα στο χέρι τους θα αύξαναν και τις μέρες: από δύο σε τρεις μη σου πω ένα εβδομαδιαίο φεστβάλ τραγουδιού.
Δε συμφώνησα καθόλυο με το βραβείο στίχου..μα καθόλου όμως!!Άντε να πάρουμε κι εμείς τον Ερωτόκριτο, να τον συνδέοσυμε και με άλλους 5 στίχους ψευτοκουλτουριάκους και να κάνουμε το νικητήριο τραγούδι για την επόμενη χρονιά! Τη γάτα, λυπάμαι, δεν την πρόσεξα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ