Μεσάνυχτα στο Ολύμπιον με τον Γούντι Άλεν, τον Καστανίδη και τους αγανακτισμένους φοιτητές

Πήγαμε στο Ολύμπιον ανυποψίαστοι για το τι θα ζούσαμε στη διάρκεια της προβολής. Στην προβολή των 9 στην αίθουσα έγινε το αδιαχώρητο. Για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό άνοιξαν οι εξώστες και πάνω από 700 άτομα πήγαν να ξεσκάσουν βλέποντας τη νέα ταινία του Γούντι Άλεν. Με βάση αυτό το γεγονός καθήσαμε για έναν καφέ και περιμέναμε την επόμενη προβολή.

Στις 11 και κάτι πράγματι η βραδυνή προβολή ξεκίνησε. Η ταινία είναι ένα γλυκό ταξίδι στο Παρίσι του σήμερα και στο ονειρικό Παρίσι του μεσοπολέμου, γεμάτο από την αφρόκρεμα των διανοούμενων και καλλιτέχνών από την Ευρώπη και την Αμερική.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα η προβολή διακόπηκε για το καθιερωμένο διάλλειμα. Τα φώτα άναψαν σιγά-σιγά. Ξαφνικά από την πίσω πλευρά της αίθουσας (εμείς όπως καταλάβατε καθόμασταν μπροστά) ακούστηκαν δυνατές φωνές και συνθήματα και όλοι γύρισαν το κεφάλι τους προς τα πίσω. Μια ομάδα φοιτητών με πανό "καλωσορίσε" τον υπουργό του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Χάρη Καστανίδη, ο οποίος είχε έρθει να παρακολουθήσει με τη παρέα του την ταινία του Άλεν. Συμπτωματικά στην ίδια προβολή βρέθηκε και ο βουλευτής Σπύρος Βούγιας, ο οποίος καθόταν σε διαφορετικό σημείο.

Οι φοιτητές φωνάζαν συνθήματα ("Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή...", "Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερο και μπρος", "Είμαστε εδώ, είμαστε παντού, θα γίνουμε ο φόβος του κάθε υπουργού", κτλ) και κάποιος-κάποιοι πέταξαν ποτήρια με νερό στον Καστανίδη ζητώντας του να αποχωρήσει από την αίθουσα. Πολύ σύντομα αρκετοί από τους θεατές της αιθουσας άρχισαν να φωνάζουν "Φύγε" προς τον Καστανίδη. Κάποιοι άλλοι, ελάχιστοι, προσπαθώντας να δώσουν ένα τέλος στο περιστατικό φώναζαν στους φοιτητές να αποχωρήσουν. Σε εκείνο το σημείο υπήρξε εκνευρισμός και έπεσαν μερικά σπρωξίδια ενώ ο Καστανίδης φανερά εκνευρισμένος αντάλλαξε κάποιες κουβέντες με τους φοιτητές αλλά πολύ συγκρατημένος αποχώρησε από την αίθουσα για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Ξαφνικά τα φώτα έσβησαν και η προβολή ξεκίνησε και πάλι αλλά ειλικρινά κανένας δεν είχε πλέον όρεξη για προβολή. Κάποιοι λίγοι θεατές αποχώρησαν. Οι φοιτητές παρέμειναν στο χώρο φωνάζοντας συνθήματα και όταν τελικά αποφάσισαν να αποχωρήσουν αρκετοί από τους θεατές τους χειροκρότησαν φωνάζοντας μπράβο. Για την ιστορία ο Βούγιας τελικά έφυγε, ο Καστανίδης επέστρεψε όταν τελικά εκτονώθηκε η καστάσταση, οι πόρτες της αίθουσας έκλεισαν και οι φοιτητές έδωσαν τη θέση τους στις μοτορόλες της αστυνομίας, που ακούγονταν μέσα στη σκοτεινή αίθουσα μαζί με τους ήχους της προβολής. Κάποια στιγμή πολύ σύντομα έφυγαν και οι αστυνομικοί και μείναμε με τον Οούεν Γουίλσον στο Παρίσι του '20.

Όταν η προβολή τελικά ολοκληρώθηκε νομίζω πως όλοι είχαν έρθει για να χαλαρώσουν βλέποντας μια ταινία αλλά ξέρανε ότι παρακολούθησαν και ένα κομμάτι της οργής και του θυμού της επικαιρότητας. Ένα μαύρο σύννεφο που πλακώνει τα πάντα. Ακόμα και ένα κινηματογραφικό ταξίδι στο Παρίσι του Γούντι Άλεν. Γιατί πληρώσαμε Γούντι Άλεν (Μεσάνυχτα στο Παρίσι) και μας βγήκε ο Καστανίδης του Μεσονυχτίου!

Παρακολουθήστε το βίντεο των φοιτητών όπως ανέβηκε στο διαδίκτυο αργά το βράδυ:

Σχόλια

Ο χρήστης Roadartist είπε…
Και αυτό που του έκαναν, δεν είναι τίποτα...

Υγ θέλω και εγώ να δω τη συγκεκριμένη ταινία..
Ο χρήστης igkros είπε…
@ Roadartist

Μια λάθος κίνηση θα έκανε την προβολή "Αποκάλυψη τώρα"!

Χαριτωμένη και γλυκιά η ταινία. Αξίζει μετά από μια κουραστική εβδομάδα.
Ο χρήστης Ιωάννης Moody Λαζάρου είπε…
Προβολή ταινίας του Woody απαγορεύεται να τη διακόπτεις! Ας έκαναν τη φασαρία μετά την προβολή. Ασέβεια απέναντι στους υπόλοιπους θεατές...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ