ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Μαϊος 2009, Θεσσαλονίκη. Η πόλη είναι στολισμένη με τα πιο κιτς διακοσμητικά που μπορούν να βρεθούν. Υστερα από διεθνή διαγωνισμό που προκύρηξε ο Δήμαρχος Βασίλης για τον στολισμό της οι σύμβουλοί του διάλεγουν τα χειρότερα σχέδια για να σημαιοστολίσουν το κέντρο ενώ ο Λευκός Πύργος έχει τιγκάρει από φανταχτερές γιρλάντες. Αλλά μια στιγμή, προς τι ο εορτασμός?

Ένα χρόνο νωρότερα στο Βελιγράδι, μια νέα σελίδα στα σύγχρονα έπη της Ελλάδας συμπληρώνεται με την περήφανη νίκη της Καλομοίρας στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Με μόλις έναν βαθμό διαφορά ο "Μυστικός Συνδυασμός" ανοίγει την καρδιά της Ευρώπης και αφήνει την Ρωσία στην δεύτερη θέση. Η Ελλάδα πανηγυρίζει ενώ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ως εθνικός Νομάρχης Θεσσαλονίκης και πάσης Ελλάδος βγαίνει το ίδιο κιόλας βράδυ στα κανάλια και αξιώνει το αυτονόητο: "Καλώ τον Υπουργό Επικρατείας και τον Πρόεδρο της ΕΡΤ να φέρουν τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον στη Θεσσαλονίκη. Η Μακεδονία μας έχει ανάγκη από μεγάλες διοργανώσεις και προβολή". Λίγο μετά και ο Δήμαρχος Βασίλης θα απευθύνει διάγγελμα μέσω της TV 100 ζήτώντας το ίδιο ακριβώς πράμα ως πρόβα τζενεράλε για την διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036 (φέξε μου και γλύστρησα) . Και ο Μητροπολιτής Θεσσαλονίκης Άνθιμος στο κύρηγμα της επόμενης μέρας (Κυριακή γαρ) θα προκαλέσει ανοιχτά την κυβέρνηση να δώσει επιτέλους την δέουσα προσοχή στη Μακεδονία και να διοργανώσει τον διαγωνισμό "στην Πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας η οποία είναι φιλόξενη και μπορεί να διεκδικήσει σπουδαία καλλιτεχνικά και αθλητικά γεγονότα τέτοιου μεγέθους". Μετά από συννενοήση ομόφωνα ο διαγωνισμός ανατίθεται στην Θεσσαλονίκη.

Ένα χρόνο μετά η έναρξη δίνεται με φαντασμαγορικό τρόπο από την Καλομοίρα στο εντυπωσιακό σκηνικό που στήθηκε στο κλειστό γήπεδο της Πυλαίας. Η νταλικέρισα Σέρβα, που κέρδισε το 2006 κάθεται ως VIP στα θεωρεία ως επίτιμη καλεσμένη του Νομάρχη παναγιώτη ενώ παρουσιαστές είναι δύο παιδιά της πόλης που ξενιτεύτηκαν στην χαμουτζίδικη Αθήνα: Κύριες και Κύριοι υποδεχτείτε την Ράνια Θρασκιά και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου! Σας παρακαλούμε να απολαύσετε το σώου και να μην γιουχάρετε πολύ την αποστολή της FYROM! Στην θέση Νο 21 διαγωνίζεται η Ελλάδα με ένα άλλο παιδί της Μακεδονίας, την Δέσποινα Βανδή που ερμηνεύει τη νέα σύνθεση του Φοίβου "Alexander the Great you're so hot as a dj".

Ο διαγωνισμός θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία ενώ ο Λευκορώσος Ρουβάς ονόματι Σεργκέι Αστραχάν θα κερδίσει τον διαγωνισμό, που τον Μάη του 2010 θα ταξιδέψει στο Μίνσκ. Όμως όλες οι αποστολές φεύγωντας από την Θεσσαλονίκη έχουν μια απορία: Αυτή η πόλη γιατί έχει τόσες λακούβες και μπετά στο κέντρο?

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ