ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΔΡΟ ΑΛΜΟΔΟΒΑΡ





Από το "Cahiers de cinema" (την βίβλο των σινεφιλ) σε ένα βιβλίο με εξαιρετική και φροντισμένη έκδοση. "Συζητώντας με τον Πέδρο Αλμοδόβαρ" από τις εκδόσεις ΗΛΕΚΤΡΑ.
Ο Φρεντερικ Στρως ξεδιπλώνει σε μια σειρά συνεντεύξεων το κινηματογραφικό σύμπαν του Ισπανού δημιουργού.

Σήμερα στις 18.00 στη συχνότητα του 9.58 της ΕΡΤ 3

η παρουσίαση του βιβλίου και το σάουντρακ των ταινιών ενός σπουδαίου σκηνοθέτη (από τους σημαντικότερους της εποχής μας). Από τα πανκ τραγούδια της movida, στον Μπερνάρντο Μπονέτσι των "Γυναικών στα πρόθυρα νευρικής κρίσης" και από εκεί στον (2 φορές υποψήφιο για Όσκαρ μουσικής) Αλμπέρτο Ιγκλέσιας του "Όλα για τη μητέρα μου" και "Μίλα της"


(Απόσπασμα από το βιβλίο) "Ο κινηματογράφος είναι μία (συμβολική) παράσταση με όλες τις έννοιες του όρου, μέσα από αυτή την παράσταση λοιπόν φθάνω στην αλήθεια της πραγματικότητας, όχι μέσα από τη σκοπιά του ντοκιμαντέρ. Αυτό δεν σημαίνει ότι απορρίπτω το ντοκιμαντέρ ως είδος αλλά είναι βέβαιο πως εάν μου παράγγελναν ένα, θα διηγούμουν κάτι άλλο από αυτό που δείχνει η ταινία. Στον κινηματογράφο λοιπόν το ζητούμενο δεν είναι οι ηθοποιοί να είναι οι εαυτοί τους αλλά μάλλον το αντίθετο από αυτό που είναι φαινομενικά. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος φέρει μέσα του όλα τα πρόσωπα, αρσενικά και θηλυκά, τα καλά και τα κακά, τους μάρτυρες και τους τρελούς. Για έναν ηθοποιό, το πιο ενδιαφέρον είναι να ερμηνεύει τον ρόλο που είναι μέσα του αλλά από τον οποίο νιώθει πιο απομακρυσμένος."

Σχόλια

Ο χρήστης BOSKO είπε…
Καλημέρα! Πέρνα να πάρεις τη μπλογκοπαιχνιδοπρόσκληση σου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ