ΔΥΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ




Ήταν άνοιξη του 1995 στο Δουβλίνο. Η Ιρλανδία έχει βαρεθεί να κερδίζει τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Επί 3 συνεχόμενες χρονιές θέλει δε θέλει βγαινει πρώτη! Μέχρι που ήρθε αυτή η νορβιγική μπαλάντα και τους απάλλαξε από το βάρος της διοργάνωσης. Το συγκρότημα των SECRET GRDEN δημιουργήθηκε με αφορμή τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. 3 Νορβηγοί (μέσα στα όργανα ξεχωρίζει ένα παραδοσιακό σκανδιναβικό που θυμίζει πολύ το δικό μας κανονάκι) και μια Ιρλανδέζα βιολίστρια επί σκηνής σαγηνεύουν το πλήθος. Το τραγούδι τους δεν έχει παρα μόνο 28 λέξεις που ακούγονται στην αρχή και στο τέλος της υπέροχης μπαλάντας που ακούτε στο βίντεο. Στο ενδιάμεσο μόνο μουσική! Μια υπέροχη στιγμή για την Γιουροβίζιον (από τις λίγες) λίγο πριν παραδοθεί στς ορδές του televoting και στα απείρου κάλλους τέρατα της εποχής μας.



ΥΓ: Έναν χρόνο μετά η γλυκύτατη Ειμαρ Κουιν ξανακέρδισε για λογαριασμό της Ιρλανδίας τον διαγωνισμό! Με μια υπέροχη κέλτικη μπαλάντα πήγε στο Όσλο και σάρωσε! Βέβαια η ιρλανδέζικη τηλεόραση δεν χάρηκε και τόσο για αυτό (σκέψου μόνο τι ξοδέψαν 4 χρόνια που το διοργανώσανε) αλλά έτσι κι αλλιώς ήταν η τελευταία τους νίκη. Δέκα χρόνια μετά δεν έχουν σταυρώσει ούτε 12άρι!

Σχόλια

Ο χρήστης Roadartist είπε…
Πολύ ενδιαφέρον!
Δεν γνώριζα οτι το πρώτο τραγούδι (υπέροχο πραγματικά) προερχόταν απο τη eurovision..
Ο χρήστης καλημέρα είπε…
Alps,
ιδέα δεν είχα ότι τα τραγούδια αυτά προέρχονταν από eurovision.Το πρώτο μάλιστα, φαντάσου, το έπαιζα κάποτε πολύ στο ραδιόφωνο όπως και άλλα των Secret Garden, αλλά από σένα μαθαίνω την "προέλευσή" του. Νάσαι καλά!
Τι κρίμα που τώρα συναγωνιζόμαστε στην κακογουστιά...
Ο χρήστης igkros είπε…
Η Γιουροβιζιον κρύβει και κάποιες αρκετά ενδιαφέρουσες μουσικές ιστορίες στο παρελθον της.

Ποιος αλήθεια γνωρίζει ότι ένα πορτογαλικο τραγούδι σχετικά αδιάφορο αποτέλεσε το σήμα κατατεθέν μιας επανάστασης? Ή ότι ένα άλλο μιλάει για την Άνοιξη της Πράγας χρησιμοποιόντας σαν στίχους τα λόγια του Ντούμπτσεκ λίγο πριν την ανατροπή του από τους Σοβιετικούς? Ή ότι ο παλαβιάρης Ουκρανός Βέρσκα πέρσι μιλούσε ακροθιγώς για τον Πούτιν και το Θιβέτ μέσα από μια απολύτως εκκεντρική εμφάνιση?

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ