ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ



Έχω τις ενστάσεις μου επί του θέματος και αν θέλετε το συζητάμε κιόλας. Φακελάκι υπήρχε και υποθέτω πως θα υπάρχει και μετά από μας. Κι αυτό γιατί το σύστημα είναι τόσο διαβρωμένο που δεν επιδέχεται βελτιώσεων. Και πως να γίνει αυτό δηλαδή όταν ένας υφυπουργός υγείας δηλώνει να νομιμοποιηθεί το φακελλάκι και τόσοι Υπουργοί Υγείας, που σημειωτέον ήταν και γιατροί, δεν έχουν καταφέρει να φρενάρουν στοιχειδώς την αλαζονία και τον αριβισμό ανθρώπων που δεν τους καίγεται καρφάκι για το αν ο συνανθρώπος τους πονάει, υποφέρει.

Αν θέλετε και ένα κινηματογραφικό παράδειγμα ίσως ο Οσκαρικός "Πληροφοριοδότης" του Μάρτιν Σκορτσέζε να αποτελεί την καλύτερη αφήγηση για το πως λειτουργει ένα σύστημα διαφθοράς που έχει τόσους αυτοματισμούς πλέον που όλοι οι υπηρέτες του είναι απλά και μόνο αναλώσιμα πιόνια σε μια σκακιέρα που γρήγορα θα ξαναγεμίσει με υπηρέτες και συμφεροντολόγους.

Μακάρι η Αμαλία να αποτελέσει την εξαίρεση αλλά πάω στοίχημα ότι είναι αρκετοί αυτοί που σίγουρα θα έχουν μια ιστορία αντίστοιχης παραφροσύνης να αφηγηθούν. Οι πολιτικοί θα ευχηθούν να αλλάξει το σύστημα, θα εξαγγείλουν μέτρα προεκλογικής χροιάς και ευαισθησίας, κάποιοι θα καγχάσουν, κάποιοι θα επιδοκιμάσουν και μετά πάλι από την αρχή.

Νομίζω πως ο μοναδικός τρόπος για να αλλάξει κάτι σε αυτή τη μαύρη τρύπα είναι να γίνει μια αληθινή επανάσταση. Κι όταν εννοώ επανάσταση δεν εννοώ να βγούμε σαν παλαβοί στους δρόμους στήνωντας γκιλοτίνες και φέρνοντας νέους απατεώνες στη θέση των παλιών. Η πραγματική επανάσταση θα γίνει όταν καταλάβουμε ότι οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε σαν υπεύθυνοι πολίτες, όταν αντιληφθούμε τα δικαιώματα μας και όταν αντιδράσουμε στα φαινόμενα ασχήμιας και διαφθοράς που παρελαύνουν καθημερινά από μπροστά μας. Όταν λοιπόν γίνουμε υπέυθυνοι πολίτες, αφήσουμε την αρρωστημένη παθητικότητα και τον καναπέ και δείξουμε έμπρακτα την αντίθεση μας σε όλα αυτά τότε ίσως να αλλάξει κάτι. Άλλωστε το άρθρο 120 του συντάγματος των Ελλήνων ( το ιστορικό 114 για το οποίο μάτωσε μια γενιά ανθρώπων και τελικά παραδόθηκε στις αρρωστημένες ορέξεις του συστήματος που περιγράφουμε όλοι τόσο εύγλωττα) αναφέρει ότι η προστασία του κράτους και της χώρας επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Αυτή είναι η αληθινή στάση ζωής και ο τρόπος αντίθεσης που πρέπει να επιδείξουμε. Θα γίνει όμως ποτέ ?

Αναζητήστε πληροφορίες για την σημερινή ημέρα αφιερωμένη στην Αμαλία και την περιπέτεια της κάνοντας κλικ εδώ

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
όταν διάβασα το μήνυμά σου, ομολογώ δεν έδωσα σημασία. όταν όμως είδα όλα τα δελτία ειδήσεων ασχολούνται με την υπόθεση αυτή το έψαξα το θέμα. Ωραία τα έγραψε κι αυτή και εσύ και όσοι άλλοι ασχολήθηκαν. Το ΄θεμα είναι δυο βδομάδες, δυο χρόνια μετά, θα θυμάτια κανείς την κοπέλα αυτή και το πόσο υπέφερε; Κανείς στο υπογράφψ! Κι όχι γιατί είμαι απαισιόδοξος άνθρωπος, αλλά γιατί εμείς οι ίδιοι δεν αλλάζουμε συμπεριφορά. Σήμερα λέμε τι κρίμα, σα δε ντρ΄πονται οι γιατροί που φακελλόνονται, αλλά αύριο οι περισσότεροι από μας, θα κάνουμε το ίδιο...
Ο χρήστης igkros είπε…
@georgia

Γεωργία το ίδιο πράμα λέμε. Ωραία και καλά όσα έγιναν. Πράγματι ήταν η πιο δυναμική κίνηση μπλογκερ στην Ελλάδα.Πράγματι όλοι έλαβαν και εντυπωσιαστηκαν από την κίνηση. Μετά? Τα υπόλοιπα τα γράφω ήδη στο κείμενο μου. Τι θα γίνει(εσφαλμένα) και τι πρέπει (ορθώς) να γίνει...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ