ΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ! ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ ΩΡΕ!

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΤΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ...





Παιδί των 80'ς καθώς είμαι γεννήθηκα με το χαζοκούτι (την μικρή οθόνη όπως την λέμε χαιδευτικά) να κλέβει ένα μεγάλο κομμάτι των αναμνήσεων μου από την παιδική ηλικία. Ατέλειωτες ώρες καρτούν, βίντεο (που τότε ήταν στις δόξες τους τα βιντεοκλαμπ), διάφορα σώου και σήριαλ. Ανάμεσα στα όσα μου έκαναν εντύπωση και το φεστιβαλ της Γιουροβίζιον. Η περιγραφή της Δάφνης Μπόκοτα, η βαβελ από γλώσσες και τραγούδια από τις πιο απίστευτες γλώσσες, το κιτς των σκηνικών και των ενδυματολογικών επιλογών των υποψηφίων, ο μαραθώνιος της βαθμολογίας ήταν εκείνα τα Σάββατα πάντα το ίδιο απολαυστικός. Την επόμενη Δευτέρα στο σχολείο είχα πάντα λόγο στις συζητήσεις με τους συμμαθητές μου για τα πεπραγμένα, για τις "κατάφορες αδικίες", για το 12αρι της αδερφής Κύπρου.

Τρελαμένος με την χαίτη του Θάνου Καλλίρη, με το "Ντιρι ντιρι το τρεχαντίρι"του Μπίγαλη, με την Άνοιξη της Βόσσου και του Μικρούτσικου, με το ατελείωτο σχίσιμο στα πλαϊνα του γαλάζιου φορέματος της Γαρμπή, με την Τζινα Τζι και πόσες άλλες ποπ - bimbo γκόμενες επι σκηνής να τα δίνουν όλα.

Κάποια στιγμή άρχισα να χαλαρώνω. Η Γιουροβίζιον δεν ήταν τίποτα το φοβερό. Ήταν μια καλή αφορμή για να μαζευόμαστε με την παρέα και να χτυπιόμαστε ένα σαββατόβραδο για το αν θα μας ψηφίσει η Τουρκία, αν η Κύπρος θα μας περάσει, αν η νικήτρια χώρα το άξιζε. Παρέα με πίτσες, αναψυκτικά και μπίρες...

(στο βίντεο η Βερσκα από την Ουκρανία(φυσική συνέχεια της Ντάνα Ιντερνάσιοναλ και των Λόρντι), που θέλει να κάνει την φετινή Γιουροβίζιον... φτερά και πούπουλα ή αλλιώς όπως θα το έλεγε η Σαπφώ Νοταρά με την μπάσα φωνή της Μπουρλόοοοοτοοοοο!)


5 TΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ

1. NOCTURNE - SECRET GARDEN
2. LOVE SHINE A LIGHT - KATRINA AND THE WAVES
3. WATERLOO - ABBA
4. ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ - ΕΥΡΙΔΙΚΗ
5. ΜΑΘΗΜΑ ΣΟΛΦΕΖ - ΜΠΕΣΣΥ, ΠΑΣΧΑΛΗΣ, ΡΟΜΠΕΡΤ και ΜΑΡΙΑΝΑ

Σχόλια

Ο χρήστης Ε.Α. είπε…
taftisi 100% me to top5 pou aneferes!!!

xwris aparaitita seira

bonus entry (proswpika) "The Voice", apo Ireland

back to tonight omws: Go Cyprus! :)
Ο χρήστης etalon είπε…
also ANA MINAR TANKAR from Norgay 1992
Ο χρήστης igkros είπε…
@ espressionist

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για το VOICE. Η Ειμαρ Κουιν ήταν η ωραιότερη και μελωδικότερη νίκη της Ιρλανδίας. Φυσικά υπάρχουν και μερικά ακόμα τραγούδια που θα άξιζαν αναφοράς όπως πχ το "Όλου του κόσμου η ελπίδα" κ.α. τα οποία τώρα μου διαφεύγουν. Δεν έχω καταλάβει πως ακριβώς ψηφιζει αυτό το κοινό. Την φάγανε την Κύπρο και κρίμα! Με βάση όσα είδα σήμερα στον ημιτελικό μόνο η Βουλγαρία άξιζε σαν ήχος. Σαν παρουσία η Αυστρία (που είχε σκηνικό θέμα το AIDS) και 2-3 ακόμα χώρες με σέξυ κορίτσια και καλές φωνές.

@εταλον

Δεν το έχω υπόψη μου το τραγούδι. Η Norgay ποια χώρα είναι ?
Ο χρήστης etalon είπε…
ομολογω ειμαι αναξιοπιστη πηγη.
Norway φυσικα και ζητω συγγνωμη

http://www.youtube.com/watch?v=6SjUziqw-4w

(στο μπουζουκι ο Πολυκανδριωτης)
το καλυτερο ever!
Ο χρήστης igkros είπε…
@ etalon

Πλάκα κάνω βρε εταλον. Κατάλαβα για ποια χώρα έγραφες. Σε πειράζω!

Και έσπαγα το κεφάλι μου να θυμηθώ πως λέγανε εκείνο το τραγούδι με την Νορβηγία να έχει μπουζούκι στην ορχήστρα της! Το θυμάμαι φυσικά. Νομίζω του είχαμε δώσει και καλό βαθμό (λόγω μπουζουκιού φυσικά).

Αμά θυμηθείτε και κάνενα άλλο γράφτε το για να σωθούμε από το αλτσχαιμερ που μας βασανίζει (ου γαρ ερχεται μονον)!
Ο χρήστης igkros είπε…
Υ.Γ. : "Καλή τύχη στη Μακεδονία"! Λέξη - λέξη η φράση της Μαρίας Μπακοδήμου παρουσιάζοντας το τραγούδι της γείτονος χώρας. Πές το ΠΓΔΜ βρε κορίτσι μου. Πες το ΦΥΡΟΜ. Πες το Σκόπια.

Έσπασαν τα τηλέφωνα της ΕΡΤ από αγανακτισμένους "Μακεδονομάχους" εκφράζοντας την ιερή οργή τους.

Γιατί όμως εξεγειρονται? Η συγκεκριμένη παρουσιάστρια είναι αμφίβολο αν έχει ασχοληθεί μια φορά στην τηλεοπτική (και όχι μονο) ζωή της με ένα τόσο μείζον θέμα. Το απολιτικ λαιφσταιλ ύφος και την αδιαφορία μας ως κοινωνία και ως υπεύθυνοι πολίτες εν έτει 2007 εκφράζει η λανθασμένη τούτη αποφώνηση.

Εξ ου και ο πανικός μεταμέλειας και συγνώμης αργότερα όταν έπεσε σύρμα στην ΕΡΤ για το χοντρο λάθος.

Έτσι είμαστε όλοι λίγο πολύ. Διαμαρτυρόμαστε (ή πανηγυρίζουμε)για μια χαζομάρα μιας άσχετης στη Γιουροβίζιον αλλά ούτε κουβέντα για τα όμολογα, την παιδεία, το ασφαλιστικό...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτή η Λετονία με τους έξι μαντράχαλους γιατί πέρασε? και δεν πέ3ρασαν τα φτερά (και τα πούπουλα τς Διανίας?)...
Εσύ που παρακολουθείς χροοοονια τη γιουροβίζιον έχεις καμία ιδέα?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
και κάτι άλλο. Ο Λευκορώσος τόσο ωραίο κομμάτι είχε που τον θεωρούν φαβορί? εμένα προσωπικά δε φάνηκε κάτι ιδιαίτερο..
και ένα σχόλιο φίλε alps. Κάποτε που λες το βράδυ της γιουροβίζιον με πίτσες και μπίρες ήταν ένα, του τελικού. Τώρα έγιναν δύο, σε λίγα χρόνια 3 και δε σημαζεύεται! Και αυτό για να έχει δουλειά η τηλεόραση, τα πακετάδικα και η Λαμπίρη τις μέρες πριν και μετά!
Ο χρήστης Μεγαλοκοπέλα είπε…
Όλος ο κόσμος Μακεδονία τη λέει. Πάλι γραφικοί οι Έλληνες που αν δεν δουν F.Y.R (ή έστω F.I.R.) κάτι τους λείπει. Αν οι Έλληνες φωστήρες που πρότειναν το ΠΓΔΜ (το FYROM είναι το αντίστοιχο του USA) μπορούν να το προφέρουν, περιμένω να ακούσω τον τρόπο. Η ονομασία "Σκόπια" είναι γελοία, εκτός και αν οι Έλληνες δέχονται να ονομάζεται η χώρα τους "Αθήνα". Τέλος, γιατί κανείς δεν έχει πρόβλημα με το Αμερική για τις Η.Π.Α. ή μήπως κάνουν λόγο για ΗΠΑμερικάνους και απλά εγώ δεν έχει τύχει να το ακούσω;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
@megalokopela

An kai de mou aresei na topothetoumai se tetoiou eidous zitimata se blog, poso mallon otan auta exoun enan entelws diaforetiko problimatismo entoutois nomizw oti tha prepei na eimaste oloi ligo pio prosektikoi me tin elafrotita pou proseggizoume kapoia themata.
Katarxas tha itan wraio na mathoume tin ethnikotita i to politistiko morfwma sto opoio anikeis kai pou se kanei na ksexwrizeis apo tous ypoloipous ellines, wste na tous xaraktirizeis ws ena kseno synolo pros esena.

De nomizw oti einai thema grafikotitas to an tha anagrafetai F.Y.R i Macedonia alla kati pou exei na kanei me to kata poso i geitona xwra mporei na xrisimopoiei ton oro Makedonia, oxi mono ws gewpolitiko oro alla kai ws ethniko-istoriko xaraktirismo. Opote efoson kai ekeinoi apodidoun ethniko-istoriko xaraktira ston oro mallon einai eksisou grafikoi me emas. Episis epeidi ypopsiazomai oti isws exeis grafikos einai gia sena opoios anaferetai sti leksi ethnos symperielave stous grafikous ton Blair kai merika ekatommyria Bretanwn pou enoiwsan mia yperifaneia otan xthes tous xaraktirise ws to kalytero ethnos sto kosmo.
Se oti afora to deutero epixeirima sou to briskw kai pali astirikto mias kai pali den nomizw pws einai to thema tis proforas pou ekane tin k.Bakodimou na pei aplws Makedonia. Epipleon efoson ta arxika den einai euixa mporeis na profereis oloklires tis lekseis stis opoies antistoixoun.
Telos to giati i onomasia Skopia sou fanikes geloia mou fainetai pragmatika akatanoito. Ektos an i moni xwra sto planiti pou gnwrizeis einai i HPA kai de exeis akousei gia kamia alli xwra pou na exei to idio onoma me ti prwteuousa tis. Telika mallon exoume diaforetiko orismo gia to geloion.
To teleutaio sou epixeirima kai auti i emmoni sou me tis HPA de nomizw pws sxetizontai amesa me to thema tis onomasias twn Skopiwn.
Telos sigoura profanws i elliniki pleura tha mporouse na eixe xeiristei kalytera to thema. Isws akoma na yparxoun kai ortha epixeirimata ws pros to giati na onomastei Makedonia. Tha einai omws kalo na mathoume na diabazoume kai na enimerwnomaste prin akrita bgoume kai poume tin apopsi mas. Fainetai omws pws stin epoxi tis tileoptikis dimokratias kai tou apolitic style sto opoio anaferetai kai o alps ola epitrepontai. Krima giati fainetai pws ou gar erxetai mono ...
Ο χρήστης etalon είπε…
απολυτως συμφωνω με την μεγαλοκοπελα. οσοα για το γρεεκιση παραληρημα pardon αλλα ειναι τοσο παλιο που απορω πως μπορει να γραφει στον υπολογιστη.
ας χαλαρωσουμε κι ας λεγονται ολοι οπως θελουνε.
οπως και το τραγουδι που στελνουμε, απο μια χωρα που γεννησε την μουσικη
που αναγεννησε την ευρωπη
που για χρονια μια φυλλαδα της συκοφαντουσε τον Μανο Χατζηδακι
και που νο 1 ειναι ΑΥΤΑ τα τραγουδια αγαπητε παλιακε
ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Α Ν Υ Π Α Ρ Κ Τ Η
πολιτικα εθνικα πολιτιστικα ΠΑΝΤΟΥ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!
GEGE?
Ο χρήστης etalon είπε…
...και καταχρωμενος τον ευγενικο apls αντιτυριζω ΠΟΣΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤV ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΙΣΚΟ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΡΑΙΝΔΡΟΥ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ?
ΒΓΕΣ ΕΞΩ ΚΑΙ ΡΩΤΑ 100 ΑΤΟΜΑ
ποσοι ξερουν τον σαρδελ και ποσοι την κα Καραινδρου
οχι μακεδονια
οχι ελλαδα
να παμε ολοι να κρυφτουμε
απο την τερασια υποκρισια που μας δερνει...

apls sorry & thanks για τον χωρο
Ο χρήστης igkros είπε…
@georgia

Οπως ίσως κατάλαβες my dear τα 3/4 όσων πέρασαν στον ημιτελικό ήταν από το τσίρκο της πρώην ΕΣΣΔ. Ο καθείς και τα όπλα του. Άλλος με 6 μαντράχαλους σε ρόλο οπερέτας, άλλος με μια δίμετρη καρακαλόνα, άλλος με σουργελα και τσιγκολελέτες. Κάτσε λοιπόν αύριο αναπαυτικά στον καναπέ και ετοιμάσου για το μπουρλότο που γράφω στο post μου. Απλά δεν σε θέλω να πανικοβάλλεσαι όπως η Λαμπίρη και η Καραβάτου στα κανάλια. Στο κάτω κάτω φεστιβάλ ελαφρού τραγουδιού είναι. Ούτε συμβούλιο της Κομισιόν, ούτε συνδιάσκεψη του ΝΑΤΟ!

Όσο για τη μια βραδιά έχεις δίκιο. Εγινε δύο και από το 2009 πιθανότατα θα γίνει και τρεις!2 ημιτελικοί (Δυση- Ανατολή) και ο τελικός. Βλέπεις είναι πολλά τα λεφτά ... Αρη!
Ο χρήστης igkros είπε…
@μεγαλοκοπέλα και
@ hyperfine structure

Σας γουστάρω γιατί (αν καταλάβα καλά) συμφωνείτε διαφωνώντας! Όντως τα Σκόπια/ΦΥΡΟΜ/ΠΓΔΜ εκτός Ελλάδος επισημα ή όχι λέγονται πλέον απλά με μια λέξη : Μακεδονία.

Αν πετύχετε Τουρκο νταλικέρη στην περιφερειακή (Θεσσαλονίκης) ή στην Εγνατία οδό και σε ρωτήσει "Από που πάω για Μακεδονία?" αυτός εννοεί το κράτος και εσύ καταλαβαίνεις το αεροδρόμιο της Θεσ/νικης και γίνεται συννενοήση μπουζούκι!

Κατα τ' αλλα φαντάζομαι πως η ερμη η Μπακοδήμου δεν φαντάστηκε σε τι μπελάδες (και βαθυστόχαστες αναλύσεις) μας έβαζε όλους με την παπαριά που πέταξε στον αέρα.

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον η ΠΓΔΜ/Σκοπια/ΦΥΡΟΜ να μας δώσει το 12αρι της με το ασυλλογιστο κοπλιμέντο που της κάναμε μέσω ΕΡΤ!
Ο χρήστης igkros είπε…
@ etalon

Μια χαρά τα λέμε και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για κατάχρηση χώρου. Τα μπλογκ είναι χώρος εκφράσεως και ανταλλαγής απόψεων. Οπότε εκφράσου ελέυθερα!

Δυστυχώς αν καταλάβες καλά για τον υπόλοιπο Μαη δεν θα υπάρχουν ειδήσεις αλλά μόνο ο εθνικός... στόκος της Γιουροβίζιον.

Και επειδή μιλάς για τα 100 άτομα... Καραινδρου? Ποια είναι αυτή? Εγώ ξέρω τη Δέσποινα Βανδή που κάνει διεθνή καριέρα με το JUMBI!
Ο χρήστης Μεγαλοκοπέλα είπε…
Η Καραΐνδρου είναι μία που τα είχε με γνωστό Έλληνα κιν/φικό κριτικό, αφού αυτός χώρισε από γνωστή Ελληνίδα πολιτικό. Αν τα είχαν και κατά τη διάρκεια του γάμου του, δεν το ξέρω.
Μα καλά, εγώ θα σας τα λέω όλα; Είστε και του χώρου, τρομάρα σας!

@ hyperfine structure
Συγγνώμη παιδί μου, αλλά αν θέλεις να σε διαβάσω γράψε στα ελληνικά, για τα οποία μάλλον κόπτεσαι. Η ηλικία βλέπεις δεν μου επιτρέπει να ζορίζομαι με... αλαμπουρνέζικα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
@An i xwra einai anyparkti ethnika politistika kai politika ofeiletai se typous san esas pou apo ti zestasia tou kanape sas nomizete oti ekfrazete kai megales idees kai ekplisestai me to pws mporei kaneis na xrisimopoiei ton ypologisti grafontas greenglish. Yparxei omws kai mia alli genia ellinwsn pou bgike sto ekswteriko kai pou me tis ergasies tis se diafora epistimonika periodika, ti symmetoxi tis se synedria, ti kataleipsi akadimaikwn kai oxi monwn thesewn timaei auti ti xwra kai paraeksw.
Eutyxws giati stin Ellada kati grafikoi san esas pote den tha tous afinan na anapneusoun.
...kai bye the way etalon pou thewreis kai ton eauto sou koulturiari de vlepeis prwta ton gatopardo kai meta na aporiseis pws ginetai na grafw greeklish.
Telos ston alps exw na pw oti kanei megalo lathos an katalabe oti symfwnoume diafwnontas.
Xairetismous kai euxomai na ginetai toso kosmopolites oso koptestai oti eiste
Ο χρήστης etalon είπε…
@Hyperfine structure

Εθνοκαθαρε μου φιλε χαιρομαι που απολυτως συμφωνουμε. Σε μια χωρα λοιπον με ολους αφτους τους ταλαντουχους επιστημονες που διαπρέπουν στο εξωτερικο με τις εργασιες τους, το αν η Μακεδονια ειναι ελληνικη, η της Vodafon οι συμπατριωτες μας το εχουνε χεσμενο.
Ξαναλεω αυτο: στους 100 που θα ρωτησεις ΚΑΝΕΙΣ δεν θα σου πει ονομα αυτων των αξιων Ελληνων, αλλα ΟΛΟΙ ξερουν απ εξω κι ανακατωτα την λουμπεν υποκουλτουρα των τελευταιων χρονων στον ελλαδικο χωρο. Αυτο ειναι ΕΛΛΕΙΜΑ εθνικης παιδειας αγαπητε μου. Ας καθορισουμε τον πολιτισμο μας ΕΜΕΙΣ (κι οχι στελνοντας ΑΥΤΑ τα προιοντα στις Γυφτοβιζιον γλιφοντας για καλο βαθμο)να αποκτησουμε μια πολιτιστικη κι εθνικη αν θες ενότητα και μετα μαζι σου στο μετεριζι να αγωνιστουμε για την Μεγαλη Ελλάδα, για το ονομα της Μακεδονιας, για την φετα, για την καταστροφη των μησιων μας, για ο,τι θες.
Το πλεον χαρακτηριστικο των Ελληνων πριν σφαγιασθουν ΟΛΟΙ απο τον χριστιανο ΜΕΓΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟ ηταν οτι ειχαν ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ!!
Τώρα ποιοι είμαστε ακριβως?
Οτι γραφει η ταυτοτητα?
Το ληξιαρχείο?
ΑΥΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ?
οκ.
respect.
Ο χρήστης Πέτρος Αλμπάνης είπε…
Α ΡΕ ΦΙΛΕ ETALON Κ ALPS ΦΥΣΙΚΑ. ΚΑΙ 1000 ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΑΙΝΔΡΟΥ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΤΙΣ ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (ΜΕ Α ΚΕΦΑΚΑΙΟ) ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ (ΠΑΛΙ ΜΕ Κ ΚΕΦΑΛΑΙΟ) ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΟΠΩΣ ΤΑ ΣΠΑΝΙΑ ΑΡΩΜΑΤΑ. ΑΝΕΓΓΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΕΣ. ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΟΜΩΣ ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ "Η ΚΑΡΑΙΝΔΡΟΥ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ" ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΠΟΜΠΗ. ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ