ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΤΑ (ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ 5 ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ)

Τελικά είναι δύσκολο να γυρίσεις μια ταινία με θέμα την Μαρία Αντουανέττα. Το blog έδωσε στην ευκαιρία σε 5 δημιουργούς να γυρίσουν τη δική τους βερσιόν και να χαρίσουν τη σκόνη τους στη Σοφία Κόπολα (κριτική αποτίμηση της ταινίας της μετά την προβολή)

Γιάννης Οικονομίδης

(Η σκηνή της γαλλικής επαναστασης )

- Μεγαλειοτάτη ο γαλλικός λαός απαιτεί εδώ και τώρα λίγο ψωμί για να ζήσει

- Τι θέλει ο λαός? Ψωμί? Πούτσο και ξύλο. Πούτσο και ξύλο λέμε! Δώστε τους πούτσο και ξύλο τους πούστηδες να γίνουν άνθρωποι! Γαμά τους, γάμα τους, γάμα τους μαλάκα Λουδοβίκε! Έκανε η μύγα κώλο και ανέβηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι. Κωλόπανα! Μαλάκα Λουδοβίκε γάμα τους λέμε ρε!"

Τζεημς Κάμερον

(Σκηνή 265, λήψη 3, πάμε!)

Η Μαρί Αντουανέτ ανεβαίνει στο ψήλοτερο σημείο των Βερσαλιών με τον γκόμενο της (που ανήκει στο τρίτο κατάστρωμα...εεε.. στην λαική τάξη). Αφού χαριεντίζονται και σαβουρώνονται για λίγο στα πατώματα και στις ταράτσες φτανουν στην άκρη της ταράτσας και αγκαλιάζονται με πάθος ενώ ο γκόμενος φωνάζει υψώνοντας τα χέρια του "Είμαι ο βασιλιάς των Βερσαλιώωωων!"

Τιντο Μπρας

(βασιλικά όργια)

- Μεγαλειοτάτη μου επιτρέπετε να φροντίσω για λίγο το βασιλικό γατάκι σας?
- Παρακαλώ κόμισσα του Νεϊγυ. Σαν στο σπίτι σας!

Η Κόμισσα έσκυψε και άρχισε να γλύφει την βασίλισσα στο επίμαχο σημείο όταν μπήκε κατά λάθος ο ιπποκόμος της κόμισσας του Ραμπουγέ για να ανακοινώσει την άφιξη της αφεντικινας του.

- Ω μεγαλειοτάτη, σύγνωμη! Εγώ απλώς ήθελα να σας πω ότι...
- Αγαπητέ σκάστε και γλύψτε και εσείς ή αλλιώς αλέ και δρόμο!

Ο υπάκουος υπηρέτης σκύβει με φιλότιμο ενώ βγάζει τον φιρφιρί του στον καθαρό άερα του παλατιού και αρχίζει να γλύφει. 2 λεπτά αργότερα η κόμισσα του Ραμπουγέ, μια από τις πιο νέες και καλύτερες φίλες της βασίλισσας μπαίνει στο δωμάτιο

- Μεγαλειοτάτη πάλι αρχίσατε την διασκέδαση χωρίς να με περιμένετε?
- Φίλτατη, πιάστε στασίδι και ξεκινήστε και εσείς. 3 γυναίκες και 1 άντρας περιμένουν την περιποίηση σας. Τα αξεσουάρ και τα παιχνίδια μας τα έχω στο βασιλικό συρταρι δίπλα σας...

Γουντι Αλεν

(ψυχαναλύοντας τη γκιλοτίνα)

Ο αρχισαλτιμπάγκος της γαλλικής αυλής (τον οποίο φυσικά ερμηνεύει ο Αλεν) αρχίζει το ψυχαναναλυτικο παραλήρημα μπροστά στις κυρίες των τιμών:

"Εβραίος? Μα φυσικά και είμαι Εβραίος. Και ευτυχώς που δεν είμαι Γάλλος! Φανταστείτε να ζητούσα ψωμί και να έπαιρνα την φοβερή απάντηση φάτε παντεσπάνι..."

Ντειβιντ Λυντς

Η βασίλισσα τρυγυρνάει τους δρόμους του Παρισιού χωρίς να ξέρει τι θέλει να κάνει, ποια είναι, που πάει. Έξαφνα ένας περαστικός της ψυθιρίζει: "Ακολούθησε το δρόμο σου". Εκείνη τον κοιταει εκστατικά και δεν καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω της. Συνεχίζει την χαμένη πορεία μέχρι που φτάνει στα Ηλύσια Πεδία. Μια τραγουδίστρια ακούγεται από το πουθενά να τραγουδάει σε μια ακατάληπτη γλώσσα. Η βασίλισσα χαμένη στο πλήθος δεν ξέρει τι να κάνει καθώς δεν υπάρχει σενάριο και ο σκηνοθέτης της ζήτησε απλώς να υπάρχει μέσα στα πλάνα του μέχρι να δούμε τι θα γίνει..."Cut! Υπέροχο!"

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απλώς απολαυστικός! Αυτές οι διαφορετικές εκδοχές ήταν πειστικότατες!
Ο χρήστης igkros είπε…
@doratsirka

Σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις και τα σχολιά σας. Να ξέρετε οτι με κάνουν καλύτερο μπλογκερ. Σας φιλώ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
E αν είναι να επιτελώ ένα τέτοιο σοβαρό έργο, να συνεχίσω...λολ
Ο χρήστης igkros είπε…
@doratsirka

Χε χε! Συνεχίστε. Άλλωστε κάνετε και το μπλογκ πιο ομορφο με την παρουσία σας...
Ο χρήστης Unknown είπε…
Να πω "ευρηματικός" ίσως δεν είναι ακριβές και μου φαίνεται και ολίγον ακαδημαϊκόν.
Έσκισες, λοιπόν!
Ο χρήστης Μαρω_Κ είπε…
Kαλημέρα.
Πολύ με άρεζε.
Κυρίως ο Τίντο Μπρας.
Οσο για τον Λυντς, μήπως είσθε στο μυαλό του;
Ο χρήστης neutrino είπε…
L O L! ! ! !
πολυ-πολυ καλο! (γενικα τρελαινομαι με αυτες τις "παρωδιες").
και η Αντουανετα, την ωρα που θα σκαει η πλεμπα με τις τσουγκρανες και τα χασαπομαχαιρα για να την φαει, θα καθεται απελπισμενη και αποφασισμενη μπροστα στον χρσυοστολιστο καθρεφτη της, μπροστα σε ενα νιπτηρα με ροδονερο και θα λεει: "ολα καλα, ρε. ολα καλα".
Ο χρήστης igkros είπε…
@ilias dimopoulos

Respect my blog-friend!Θα το επαναλάβουμε σύντομα για άλλη ταινία.

@μαρω_κ

Τα σέβη μου αγαπητή.Χαίρομαι ιδιαιτέρως που σας άρεσε. Ήξερα για την αδυναμία σας στον Λυντς (τελικά είδατε το Inland Empire?) αλλά η προτιμήση σας στον Μπρας μας βάζει σε άλλες οδούς πιο διεγερτικές (Καλοκαίρι έρχεται)...

@neutrino

LoL! Όλα καλά ρε!

Βέβαια η Αντουανέττα την ώρα που ανέβαινε στη γκιλοτίνα για την εκτέλεση της σκόνταψε και πάτησε κατα λάθος τον δήμιο της. Με αφοπλιστική αφασία και αθώοτητα γύρισε και του ζήτησε συγνώμη για το ατυχές συμβάν! Τόσο φέυγα ήταν η κοπέλα!
Ο χρήστης Madsemfe είπε…
Απλά τα σέβη μου στον συγγραφέα...

Απλά ξέχασες να πεις για τον Ταραντίνο, ξέρεις εκεί όπου η Μαρία Αντουανέτα βγάζει το όπλο από το παντεσπάνι και βλέπεις περίπου όλους τους επαναστάτες χωρίς κεφάλια και στην θέση τους πίδακες αίματος...

:)

ΥΓ: Το bog το βρήκα καταλάθος, αλλά την αλήθεια, το βρίσκω τρομερό...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θεός! Θεός! Γέλασα πααααρα πολύ!
Ναι, ναι! Να το κάνεις και με άλλες ταινίες! Μη σου πω να κάνεις και διαγωνσμό για το ποιος θα κάνει την καλύτερη παρωδία μιας ταινίας..
Ο χρήστης gerasimos είπε…
Τεό (Τί; Ποιός Τεό; Ένας είναι ο Τεό!): Πλάνο όπου φαίνεται η Μαρί Αντουανέτ στην κάτω αριστερή γωνία του πλάνου, να διασχίζει ακολουθούμενη από πομπή αυλικών τους κήπους των Βερσαλλιών. Το πλήθος των αυλικών με επικεφαλής την τραγική βασίλισσα κινείται με βήμα αργόσυρτο, και σιγά-σιγά χάνεται στην επάνω δεξιά γωνία του πλάνου, έχοντάς μας στραμμένες τις πλάτες.
Ο χρήστης igkros είπε…
@madsemfe

Καλως ήρθες!Την εκδοχή του ταραντίνο δεν την σκέφτηκα για να είμαι ειλικρινής. Πάντως κάπως έτσι θα ήταν σίγουρα. Με πολλά περίστροφα και ατμόσφαιρα Kill Bill

@georgia

Προς το παρόν αγαπητή ετοιμαστειτε για την παρωδία της ομάδας σας στον τελικό. θα τα πούμε μετά το ματς

@gerasimos

Καλως ήρθες και εσύ! Τον σκέφτηκα τον Τεο αλλά έχοντας τον Λυντς είπα ότι παραπάει αυτό το υπαρξιακό με τα πλάνα.Όποτε θα ασχοληθώ με τον Τεο προσεχώς σε άλλη παρωδία. πάντως η περιγραφήση σου δεν απέχει και πολύ από το πνεύμα του δημιουργού οποτε μια χαρα τα πας
Ο χρήστης igkros είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ