ΚΑΝΕΣ 2010 - ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Mε Κιαροστάμι, Κιτάνο, Ινιαρίτου και Μαικ Λι τοπ φετινό φεστιβάλ Καννών έχει σίγουρα ενδιαφέρον. Αυτά είναι τα ονόματα που ξεχωρίζουν σε μια πρώτη ανάγνωση στο επίσημο διαγωνιστικό στο οποίο συμμετέχουν επίσης σκηνοθέτες όπως οι Ματιό Αμαλρικ, Ρασιντ Μπουσαρέμπ, Νταγκ Λίμαν (η φετινή συμμετοχή των ΗΠΑ, που για άλλη μια φορά έχουν ισχνή συμμετοχή), Νικήτα Μιχάλκοφ, Μπερτράντ Ταβερνιέ και Απιτσατπονγκ Βερεσαθακούλ.

Η κριτική επιτροπή με πρόεδρο τον Τιμ Μπάρτον και μέλη τους Κειτ Μπεκινσειλ, Τζοβάνα Μετσοτζόρνο, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, Εμανουέλε Καρέρε, Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, Βίκτωρ Ερίθε και Σεκάρ Καπούρ έχει πολύ δουλειά μπροστά τηςαφού θα δει 13 ταινίες, ανάμεσα τους συμμετοχές από χώρες όπως η Ουκρανία και το Τσαντ να συμμετέχουν για πρώτη φορά στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ. Εκτός Φεστιβάλ ο Τέρενς Μάλικ που τελικά δεν πρόλαβε τις ημερομηνίες καθώς η νέα του ταινία Tree of Life βρίσκεται στην διαδικασία του μοντάζ. Υποθέτω πως θα πάει στη Βενετία οπότε μικρό το κακό.

Εκτός συναγωνισμού αναμένονται με πολύ ενδιαφέρον οι νέες ταινίες των Ρίντλει Σκοτ, Γούντι Άλεν, Στήβεν Φρίαρς και Όλιβερ Στοούν ενώ σίγουρα θα κεντρίσουν την προσοχή και οι Πατρίτσιο Γκουσμάν, Οτάρ Ιοσελιάνι και Ντιέγκο Λούνα. Στο "Ένα Κάποιο Βλέμμα" η Ρουμανία, που πέρυσι ξεχώρισε με το "Αστυνομία Ταυτότητα" συμμετέχει με δύο ταινίες (των Κρίστι Πουϊου και Ράντου Μουντεάν) ενώ ξεχωρίζουν παλαίμαχοι όπως οι Ζαν Λικ Γκοντάρ, Μανοέλ Ντε Ολιβείρα αλλά και σκηνοθέτες όπως οι Ζαβιέ Ντολάν, Λοτζ Κέριγκαν, Χιντέο Νακάτα.

Δυστυχώς για την Ελλάδα δεν έχει μέχρι στιγμής καμία συμμετοχή στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ