Ο ΜΑΡΒΙΝ ΧΑΜΛΙΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤΗ ΓΑΝΔΗ ΓΙΑ TA WORLD SOUNDTRACK AWARDS



Ο Μάρβιν Χαμλις, σπουδαία μουσική δόξα τόσο θεατρικά (Μπροντγουει) όσο και κινηματογραφικά στα 70ς και στα 80ς θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στα φετινά World Soundtrack Αwards που θα γίνουν τον προσεχή Οκτώβριο στη Γάνδη του Βελγίου.

Ο Χάμλις έχει συνδέσει το όνομα του και το μουσικό του ταλέντο με σπουδαίες κινηματογραφικές ιστορίες εκείνης της εποχης όπως το Κεντρί (διασκευάζοντας έξοχα τις μελωδίες του Σκοτ Τζόπλιν), Τα καλύτερα μας χρόνια (έξοχο το τραγούδι The way we were που ερμηνεύει η πρωταγωνίστρια της ταινίας Μπ. Στρεϊζαντ, τους στίχους του οποίου υπογράφει το θαυματουργό ζεύγος Άλαν και Μέριλιν Μπέργκμαν με τους όποιους είχε συνεργαστεί και ο Μισέλ Λεγκράν σε πολλές επιτυχίες του όπως το τραγούδι της Υπόθεσης Τόμας Κράουν Windmills of your mind), την Εκλογή της Σόφι, συνέδεσε το όνομα του με τον Τζέημς Μποντ και πιο συγκεκριμένα με την ταινία Η κατάσκοπος που με αγάπησε και βέβαια με μιουζικάλ όπως το Κόρους Λαϊν (τόσο θεατρικά όσο και κινηματογραφικά).

Ο Χάμλις έχει κερδίσει 3 φορές Όσκαρ μουσική και τραγουδιού όλες το 1974 στην ίδια τελετή χάρη στις συνθέσεις του στα Κεντρί και Καλύτερα μας Χρόνια και έχει προταθεί άλλες εννέα φορές για το συγκεκριμένο βραβείο κερδίζοντας παράλληλα ΕΜΜΥ, Γκράμι και Χρυσή Σφαίρα.

Να θυμίσουμε ότι το αναδρομικό World Soundtrack Award έχει απονεμηθεί στο παρελθόν σε σπουδαία ονόματα της κινηματογραφικής μουσικής όπως ο Άντζελο Μπανταλαμέντι (πέρυσι), ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μωρίς Ζαρ, ο Έλμερ Μπερνσταιν

Παράλληλα το παρόν στο σπουδαίο κινηματογραφικό μουσικό τριήμερο θα δώσουν με τρία ξεχωριστά κοντσέρτα ο Αλεξάντερ Ντεπλά (Η Βασιλίσσα, Συριάνα, Μπεντζαμιν Μπάτον, Βαμμένο Πέπλο), ο Μάρκ Στραιτενφελντ (Αμέρικαν Γκανγκστερ) και ο Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι (2046).

Τέλος στο Βραβείο κοινού (στο οποίο μπορείτε να συμμετέχετε και να ψηφίσετε το αγαπημένο σας σάουντρακ για το 2009) συμμετέχουν πλήθος Έλληνων συνθετών ανάμεσα τους ο Μίνως Μάτσας για το βραβευμένο του σκορ στο Σκλάβοι στα δεσμά τους και οι Σαλονικιοί Prefabriqated Quartet για τις Τρεις Στιγμές του Π. Σεβαστίκογλου. Αλλά αυτά θα τα πούμε και προσεχώς...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ