ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΟΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ


Εδώ και μέρες γράφεται και λέγεται ότι πιθανό και απίθανο για την ιστορία με το βίντεο Γαβρά στο Μουσείο Ακρόπολεως. Σήμερα λοιπόν η φαρσοκωμωδία έληξε με τον πιο ιδανικό τρόπο. Αντιγράφω αυτούσιο το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων:

Ο Πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Όπως είχα δημοσίως δεσμευτεί, συνομίλησα σήμερα επί μακρόν με τον σκηνοθέτη κ. Γαβρά για το ενημερωτικό φιλμ της ιστορίας του Παρθενώνα που προβάλλεται στο Μουσείο της Ακρόπολης. Μετά από εκτενή διάλογο και ανάλυση που έγινε γύρω από τις ιστορικές αναφορές και την καλλιτεχνική παρουσίασή τους,ο κ. Γαβράς διευκρίνησε απολύτως ότι στην επίμαχη σκηνή του φιλμ δεν απεικόνιζε ούτε υπονοούσε ότι οι καταστροφές έγιναν από ιερείς,αλλά από ανθρώπους της εποχής. Κατόπιν αυτής της αυτονόητης διευκρίνισης του κ. Γαβρά,την οποία ως ιστορική αποτύπωση αποδέχεται το Μουσείο,το ενημερωτικό φιλμ θα συνεχίσει να προβάλλεται κανονικά".

Δηλαδή με άλλα λόγια? Πάρ' τ' αυγό και κούρευτο! Όσοι θέλετε πιστεύετε ότι είναι χριστιανοί και όσοι θέλετε ότι είναι προπαππούδες των οπαδών της Λίβερπουλ μετά από μπυροκατάνυξη! Εμείς σας βολέψαμε όλους γιατί όπως πάντα η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και η διπλωματία η τέχνη της σωστής διατύπωσης!

Αν έγινε ρόμπα η χώρα, το Μουσείο, το Υπουργείο μέχρι να βρεθεί "λύση"? Έλα ρε 'συ λεπτομέρειες!

ΥΓ: Στο γερμανικό Der Spiegel βέβαια ο σκηνοθέτης του επίμαχου βίντεο ήταν λίγο πιο ξεκάθαρος για τους ανθρώπους της εποχής

Σχόλια

Ο χρήστης μαριάννα είπε…
Ν' «αγιάσει» το στόμα σου! :)))
Με καλύπτεις απόλυτα.

Καλημέρα!
Ο χρήστης igkros είπε…
@μαριάννα

Εγώ καλύπυτω εσένα και ο Παντερμαλής τον Γαβρά, τους παπάδες και μια σειρά άλλους με την διατύπωση του!
Ο χρήστης μαριάννα είπε…
Τον άκουσα το πρωί στο Μέγκα να λέει τα... άσχετα, παρουσία της Λιάνας Κανέλη, που την έκανε γαργάρα και Καλημέρα σας Κύριε Καθηγητά, και καλημέρα σας αγαπητή κ.Κανέλη, υπό τα χαμογελαστά όμματα του μεσιέ Χασαπόπουλου.
Άστα να πάνε...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ