Ανακοινώθηκαν τα DGA Awards



Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για το σωματειακό βραβείο των σκηνοθετών (DGA).




Οι υποψηφιότητες είναι :

Μπραντλεϊ Κούπερ (Ένα Αστέρι Γεννιέται)

Αλφόνσο Κουαρόν (Roma)

Πήτερ Φαρέλι (Green Book)

Σπαϊκ Λι (Παρείσφρηση)

Άνταμ Μακ Κεϊ (Vice)

Με μια πρώτη ματιά έχουμε μια επανάληψη της πεντάδας των σκηνοθετών που προτάθηκαν και για την αντίστοιχη Χρυσή Σφαίρα. Μάλιστα ο Κούπερ έχει προταθεί και για το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, άρα η παρουσία του στα φετινά DGA Awards είναι διπλή. Ο Κουαρόν, ο νικητής της Σφαίρας Σκηνοθεσίας, είναι επίσης παρών και εκτός απροόπτου μπορεί να διπλασιάσει τα DGA Awards του (είχε κερδίσει το 2013 για το Gravity).

Από αυτή την πεντάδα βρίσκεται εκτός δυστυχώς ο Γιώργος Λάνθιμος. Χάνει άραγε ο Γ. Λάνθιμος τις πιθανότητες να είναι υποψήφιος για το Όσκαρ Σκηνοθεσίας; Η απάντηση εδώ είναι ότι ο Λάνθιμος μπορεί να σπάσει αυτή την πεντάδα (έχει συμβεί και στο παρελθόν) και να είναι υποψήφιος για το Όσκαρ. Προσωπικά θεωρώ κλειδωμένες τις θέσεις του Μπράντλεϊ Κούπερ κ του Αλφόνσο Κουαρόν και από εκεί όλα τα υπόλοιπα ονόματα είναι ανοιχτά.

Να σημειώσουμε πάντως πως με βάση την παράδοση μόλις 7 φορές ο νικητής μεταξύ DGA και Όσκαρ είναι διαφορετικός. Ωστόσο αν σκεφτούμε ποια ήταν τα φαβορί και τι εκπλήξεις φτάσαμε να έχουμε στην απονομή των Σφαιρών τίποτα δεν αποκλείεται φέτος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ