ΧΑΝΣ ΖΙΜΕΡ : ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΙΠΠΟΤΗ




Πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους συνθέτες που διαθέτει το Χόλυγουντ αυτή τη στιγμή. Παρ' όλα αυτά έχει μόλις ένα Όσκαρ στην κατοχή του και αυτό για ένα καρτούν (το Lion King). Φέτος δίνει ρέστα έχοντας γράψει μουσική σε ταινίες όπως ΦΡΟΣΤ/ΝΙΞΟΝ και ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ (τον θεωρώ μέσα στα φετινά οσκαρικα φαβορί μαζί με τον Γάλλο - ελληνικής καταγωγής - Αλεξαντρ Ντεπλά). Ο Χανς Ζιμερ γεννήθηκε στην Ευρώπη (Φρανκφουρτη), ξέρει πολύ καλά τα κόλπα της ροκ και ελεκτρόνικα μουσικής αλλά τον κέρδισε η αγάπη του για τον κινηματογράφο. Δηλώνει θαυμαστής του Μορρικόνε, του Έλμερ Μπερνσταιν, του Βαγγέλη Παπαθανασίου και το έχει δείξει μέσα στις μουσικές του. Στο βιντεο μπορείτε να ακούσετε μια αξιοθαύμαστη πορεία 20 και βάλε χρόνων (σιγουρα αρκετές από αυτές τις ταινίες τις έχετε δει) ενώ το καλοκαίρι του 2008 ο ίδιος ο συνθέτης κλήθηκε από το περιοδικό Entertainment Weekly να σχολιάσει 15 από τις πιο σημαντικές στιγμές της μουσικής του διαδρομής

Κάπως έτσι θα κινηθώ και εγώ σήμερα ραδιοφωνικά ενθυμούμενος μερικά από τα πολύ όμορφα σκορ που μας έχει χαρίσει

Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Αφού ομολογήσω ενοχή για την απουσία αλλά και διπλή ευχαρίστηση γιατί σε διαβάζω κάμποση ώρα τώρα, στέκω εδώ δηλώνοντας παλαιός (και νυν) θαυμαστής του.
Θυμάσαι εκείνο το σπουδαίο και παραγνωρισμένο soundtrack που είχε κάνει για το Pacific Heights του Σλέσιντζερ;
Ο χρήστης igkros είπε…
Που το θυμάσαι αυτό βρε Ηλία! Σε αυτά τα έργα είναι μανούλα ο συγκεκριμένος.

Σου άρεσε τίποτα απο τα φετινά?
Ο χρήστης Unknown είπε…
Πως να το ξεχάσω να λες! Είναι από τα πρώτα μου πειράματα σε αγορά βινυλίου - αν και είχα σταμπάρει τη μουσική με το που είχα δει τότε την ταινία.
Σχεδόν είκοσι χρόνια πριν, γαμώτο το αισθάνομαι σαν χθες.

Το δεύτερο μέρος δεν είναι σπουδαίο;

Από φέτος λίγα πράγματα - υποθέτω αναφέρεσαι σε μουσικές - αν εξαιρέσουμε τον Golijov του Youth without Youth το οποίο και σου συνιστώ ανεπιφύλακτα. Και ο Eastwood για το Changeling (και το και το Gran Torino, αλλά εκεί έχει βάλει χέρι κι ο γιος του).
Το Slumdog δεν μου άρεσε παρά ελάχιστα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ