ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΝΤΑΝΣ ΣΤΟ ΜΠΙΑΡΙΤΖ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟ LA!

3 ενδιαφέρουσες ειδησούλες φέρνει το Σαββατοκύριακο που μας άφησε. Φεστιβάλ Σάντανς, Γιώργος Αυγερόπουλος και η απονομή του Σωματείου ηθοποιών (που θα ξεκαθαρισει ή θα μπερδέψει περισσότερο την κούρσα των Όσκαρ). Να τα πάρουμε ένα - ένα :

  • Σπουδαία διάκριση για την Ελλάδα και την δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ η βράβευση του Γιώργου Αυγερόπουλου στο διεθνές φεστιβάλ της FIPA για οπτικοακουστικά τηλεοπτικά προγράμματα, που γίνεται κάθε χρόνο στο Μπιάριτζ της Γαλλίας. Η ομάδα του Εξάντα συμμετείχε στο διαγωνιστικό κομμάτι του φεστιβάλ που αφορούσε ρεπορτάζ και ντοκιμαντέρ διεθνών θεμάτων με την εκπομπή που παρουσίαζε την κρίση στο Δέλτα του Νίγηρα (έχει προβληθεί από τη ΝΕΤ ήδη) και κατέλαβε την δεύτερη θέση στην κατηγορία της. Πρώτη βγήκε η Γαλλία με ντοκιμαντέρ που είχε σαν θέμα την Μέση Ανατολή. Να θυμίσω ότι ο ΕΞΑΝΤΑΣ και ο Γιώργος Αυγερόπουλος ήταν στο πρόγραμμα του περσινού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ - Εικόνες του 21ου αιώνα. Μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα της εκπομπής κάνοντας κλικ στην εξής διεύθυνση: http://exandas.ert.gr Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΕΞΑΝΤΑ και πάντα τέτοια!
  • Little Miss Sunshine, Half Nelson, Εγχειρίδιο αναγνώρισης Αγίων. Τι σας λένε οι τίτλοι? Μίλάμε για τρεις ταινίες που σάλπαραν από το περσινό Σάντανς και αυτή τη στιγμή έχoυν φτάσει μέχρι Μόστρα και Όσκαρ! Είναι στη φύση του Σάντανς να αναδυκνύει τις καλές στιγμές του ανεξάρτητου αμερικάνικου σινεμά και να τις μετατρέπει σε χρυσάφι. Ας κρατήσουμε λοιπόν στη μνήμη μας τους παρακάτω τίτλους ταινιών που σίγουρα στο διάβα μας το 2007 θα τις βρούμε μπροστά μας : Manda Bala - ντοκιμαντερ που ασχολείται με απαγωγές πολιτών στο Σάο Πάολο και Padre nuestro - ταινία για 2 Μεξικανούς λαθρομετανάστες που φτάνουν στη Νέα Υόρκη σε αναζήτηση καλύτερης τύχης με πάρα πολλά απρόβλεπτα (Μέγα βραβείο επιτροπής), Rocket Science (Βραβείο σκηνοθεσίας), Hear and Now - ντοκιμαντερ για ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που αποφασίζουν στα γεράματα να κάνουν μια δύσκολη επέμβαση με σκοπό να ξαναβρουν την ακοή τους και Grace is gone - ταινία που αναφέρεται στις συνέπειες του πολέμου του Ιράκ σε μια οικογένεια όταν χάνεται η μητέρα και σύζυγος του σπιτιού στο πεδίο της μάχης (βραβεία Κοινού). Από τους νικητές συζητιέται και η Τζες Γουαξλερ για την ερμηνεια της στην κωμική ταινία Teeth, στην οποία η πρωταγωνίστρια ανακαλύπτει ότι το μουνάκι της βγάζει ... δόντια!
  • Αυτά και σε λίγες ώρες βγαίνουν τα αποτελέσματα του Σωματείου Ηθοποιών. Κάτι για νέα έκπληξη Little Miss Sunshine ψυθιρίζουν όλοι οι εξ Αμερικής που διαβάζω. Θα έχει πλάκα νομίζω. Με εξαίρεση πάντως 1-2 περιπτώσεις οι υποψηφιότητες του SAG μοιάζουν με τα Όσκαρ ερμηνείας. Επομένως θα έχει και ενδιαφέρον εκτός απο πλάκα. Ειδικά αμά βγάλουν κάνενα μπαλαντερ τύπου Μπρέσλιν, Στριπ ή Ο Τούλ θα γίνει πολύ τζέρτζελο. Πάντως ότι αποφασίσουν σήμερα οι Ηθοποιοί δεν αποτελεί 100% δεσμευτικό για τα Όσκαρ. Απλά το συγκεκριμένο Σωματείο διαθέτει 2000 ψήφους επι συνόλου 6000 στο εκλεκτορικό σώμα της Ακαδημίας. Λοιπές λεπτομέρειες αύριο. Αdios!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ