ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ: 7+1 ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟ #TDF18




Προσφυγικό, Γιονγκ Μπανγκ Κάρλσεν, Μαρκ Κάζινς, masterclass, συζητήσεις για το προσφυγικό και πολλές ταινίες. Ζώντας μια δύσκολη άνοιξη με το προσφυγικό και την αξιολόγηση του νέου μνημονίου να στέκονται ακλόνητα ψηλά ψηλά στην επικαιρότητα το #TDF18 ανοίγει τα φτερά του περιμένοντας τους θεατές να το αγκαλιάσουν. Όπως συμβαίνει κάθε άνοιξη. Και να μια λίστα με 7+1 ταινίες 

MISS SHARON JONES - Η Μπάρμπαρα Κοπλ, φίλη του #tdf18 επιστρέφει στο Φεστιβάλ με τη νέα ταινία της πάνω στην ερμηνεύτρια της soul Σάρον Τζοούνς, την οποία ακολουθεί σε μια ευαίσθηση φάση της ζωή της με μια διάγνωση καρκίνου στα χέρια και μια ζωή σε αμφισβήτηση προσπαθεί να κάνει την υπέρβαση της. Η παρουσία της Κοπλ είναι εγγύηση για τον τρόπο με τον οποίο ακολουθεί την πρωταγωνίστρια της, όπως συνέβη και στο παρελθόν σε περιπτώσεις όπως οι Dixie Chicks στο περίφημο Shut up and sing!

  • ΟΛΥΜΠΙΟΝ - ΔΕΥ 14.03 (23.00) & ΚΥ 20.03 (23.00) 

ΣΟΝΙΤΑ
- Περί μετανάστευσης ο λόγος στο φετινό φεστιβάλ και ανάμεσα στις πολλές ιστορίες παρουσιάζονται ξεχωρίζει σίγουρα αυτή της Σονίτα, μιας Αφγανής έφηβης που ζει στο Ιράν κάνοντας όνειρα για το μέλλον της τα οποία έρχονται σε άμεση σύγκρουση με την πρόθεση της οικογένειας της να την πουλήσει σε μια άλλη οικογένεια σε καλή τιμή ώστε να την παντρευτεί. Η ταινία έχει πάρει το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ ενώ κέρδισε και το Μεγάλο βραβείο στο Σάντανς του 2015.

  • ΟΛΥΜΠΙΟΝ - ΤΡΙ 15.03 (23.00) & ΤΕ 16.03 (17.30)

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟΝ ΑΛΙΕΝΤΕ - Η Μάρσια Ταμπούτι Αλιέντε βυθίζεται στο οικογενειακό παρελθόν για να αφηγηθεί την ιστορία του Σαλβαδόρ Αλιέντε. Μέσα από την προσωπική ματιά της αναδεικνύει την παρουσία του παππού της Σαλβαδόρ και σπάει την σιωπή με την οποία τον περιβάλλει η οικογένεια. Η ταινία πήρε το βραβείο το βραβείο καλύτερου ντοκιμνατέρ στις Κάννες το 2015

  • ΦΡ. ΛΙΑΠΠΑ - ΣΑΒ 12.03 (23.00) & ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΤΡΙ 15.03 (15.45) 


ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - Στο πρόγραμμα της ενότητας Τέχνες (η οποία κάνει για πρώτη φορά την εμφάνιση της στο πρόγραμμα) το φετινό Φεστιβάλ παρουσιάζει μια σειρά πρωτότυπων ταινιών γύρω από πρόσωπα και θέματα που συνδέονται άμεσα με το θέατρο, τα εικαστικά, τον χορό. Όλες οι ταινίες είναι εξαιρετικές αλλά θα σταθώ λίγο περισσότερο στον Ζωντανό Χώρο, ένα ντοκιμαντέρ που αποτυπώνει τον σπουδαίο Ρόμπερτ Ουίλσον την ώρα της διδασκαλίας του μπρσοτά σε ένα κοινό 100 νέων καλλιτεχνών σε ένα summer campus στο Watermill Center. Η ταινία αποτελεί μια από τις παγκόσμιες πρεμιέρες που παρουσιάζει με περηφάνια το #tdf18 (στην αίθουσα Τ. ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ Πέμπτη 17.03, 20.00 και Παρασκεύη  18.03, 13.00). Ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον εδώ παρουσιάζει το πορτραίτο του ξεχωριστού Τούρκου φωτογράφου Αρά Γκιουλέρ στα Μάτια της Πόλης. Σε ηλικία 87 ετών ο Γκιουλέρ με αφορμή μια αναδρομική έκθεση στο έργο του μιλάει on camera για όσα έζησε και φωτογράφισε. 

  • Τ. ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ - ΠΕ 17.03 (20.00) & ΠΑ 18.03 (13.00)




ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ : ΟΥΤΟΠΙΑ - Η ιστορία της BIOME αποτελεί μια από τις ξεχωριστές ιστορίες αυτοδιαχείρησης στην Ελλάδα της κρίσης. Είναι λοιπόν ευτύχημα ότι ο Απόστολος Καρακάσης (βραβευμένος στο Φεστιβάλ πριν από χρόνια με τον Εθνικό Κήπο του) εστιάζει την προσοχή του στην ΒΙΟΜΕ και μας δίνει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ της φετινής διοργάνωσης. Να σημειώσουμε ότι η ταινία έχει ήδη εξασφαλίσμενη διανομή στην Ελλάδα από την One from the Heart. 

  • ΟΛΥΜΠΙΟΝ - ΠΕ 17.03 (18.00) & J. CASSAVETES - ΣΑ 19.03 (12.00)
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ - Αποτελούσε viral από την εποχή που η Omnia TV και η Αντζελικ Κουρούνη προωθούσαν επιλεκτικά αποσπάσματα του υλικού τους στα social media.  Η Α. Κουρούνη παρακολουθεί το φαινόμενο ΧΑ και την επίδραση του στην ελληνική κοινωνία. Καθόλου άδικα λοιπόν η ταινία τους αποτελεί ένα από τα γεγονότα της φετινής διοργάνωσης και θα συζητηθεί αρκετά μέσα και έξω απο την αίθουσα προβολής. 

  • ΟΛΥΜΠΙΟΝ - ΤΡ 15.03 (20.30) & ΣΤ. ΤΟΡΝΕΣ ΠΕ 17.03 (13.15) 

ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ - Είναι γνωστή η αγάπη του Δημ. Κουτσιαμπασάκου για την Πίνδο και την ευρύτερη περιοχή του Αχελώου. Μετά τον βραβευμένο Μανάβη επιστρέφει στο #tdf18 με τον Σιωπηλό Μάρτυρα και εστιάζει την προσοχή του στις φυλακές Τρικάλων και στο κλείσιμο τους μετά από 110 χρόνια παρουσίας στην περιοχή. Επτά πρόσωπα που έχουν συνδέσει την προσωπική του ιστορία με τον τόπο της φυλακής ανασύρουν τις μνήμες τους για να διαμορφώσουν ένα πολύμορφο παζλ της νεώτερης Ελλάδας.


  • Τ.ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ - ΠΑΡ 18.03 (20.00) & Π. ΖΑΝΝΑΣ - ΚΥ 20.03 (13.00)
Ο ΚΑΛΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ - Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, ο καλύτερος αποκρυπτογράφος των ΗΠΑ, μαζί με μια μικρή ομάδα στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA), αρχίζει να αναπτύσσει ένα επαναστατικό πρόγραμμα παρακολούθησης. Το πρόγραμμα μπορεί να ανιχνεύσει οποιοδήποτε ηλεκτρονικό σήμα, να το φιλτράρει για στόχους, να δίνει αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο και όλα αυτά χωρίς να παραβιάζει την ιδιωτική ζωή. Έχει όμως ένα μειονέκτημα: κοστίζει ελάχιστα. Και η αχόρταγη για χρήμα NSA το απορρίπτει – τρεις εβδομάδες πριν από την 11η Σεπτεμβρίου! Όταν μετά την επίθεση η NSA αρχίζει τις μαζικές παρακολουθήσεις, ο δημιουργός του φεύγει από την Υπηρεσία. Τότε αναλαμβάνει ένας φίλος, που καταφέρνει να το αναβιώσει στις αρχές του 2002. Mία από τις σημαντικότερες ιστορίες της κοινωνίας της πληροφορίας που αποκαλύπτει τους εσωτερικούς μηχανισμούς ενός πολιτικοοικονομικού δικτύου η εμβέλεια του οποίου υπερβαίνει κατά πολύ την Αμερική.


  • J. CASSAVETES - ΠΑΡ 18.03 (15.00) & ΣΤ ΤΟΡΝΕΣ  -ΣΑΒ 19.03 (22.30) 



A GOOD AMERICAN teaser 01 from

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ