ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ DIE FREMDE ΤΟ LUX PRIZE 2010!


Η ταινία Die Fremde της Feo Aladag είναι η νικήτρια του φετινού βραβείου LUX που απονέμει το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η ταινία είναι γερμανική παραγωγή και εκπροσωπεί μάλιστα την Γερμανία στην διαδικασία του ξενόγλωσσου Όσκαρ 2011.

Να σημειώσουμε πως το Die Fremde έχει κερδίσει το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Γάνδης τον Οκτώβριο του 2010, συμμετείχε στο φεστιβάλ της Tribeca, η πρωταγωνίστρια Σιμπέλ Κεκιλί κέρδισε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στα γερμανικά κινηματογραφικά βραβεία ενώ η πρεμιέρα της ταινίας στο Πανόραμα της φετινής Μπερλινάλε ήταν αρκετά θετική κερδίζοντας το Label Europa Cinemas, βραβείο-διαβατήριο για την ανάδειξη και προώθηση ευρωπαίκών ταινιών. Και το βραβείο LUX που κερδίζει τώρα τον ίδιο σκοπό έχει ενώ η ταινία εξασφαλίζει διανομή και πρόωθηση σε όλη την Ευρώπη. Δείτε το τρειλερ και την υπόθεση της ταινίας.



H Umay, μια νεαρή γυναίκα τουρκικής καταγωγής, φεύγει μαζί με τον πεντάχρονο γιο της από την Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να ζήσει στο Βερολίνο με τους γονείς της. Η ζωή της εκεί αποτελεί μια καθημερινή μάχη για ανεξαρτησία ενάντια στον συντηρητισμό και την καταπίεση των γονιών της. Ο αγώνας αυτός όμως, θα ενεργοποιήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση με απειλητικά για την ζωή της αποτελέσματα.

Δείτε εδώ λεπτομέρειες για το βραβείο LUX.

Να δώσουμε επίσης συγχαρητήρια στην "Ακαδημία Πλάτωνος" γιατί έφτασε στην τελική τριάδα του βραβείου. Είναι σπουδαίο βήμα για τον ελληνικό κινηματογράφο έτσι κι αλλιώς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ