ΣΤΟΝ ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕΣΙΛ ΜΠ. ΝΤΕ ΜΙΛ


Τον σπουδαίο ηθοποιό Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα τίμησουν οι Χρυσές Σφαίρες στην ετήσια απονομή τους για τα καλύτερα καλλιτεχνικά επιτεύγματα στον χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Το ειδικό βραβείο Cecil B. DeMille Award δίνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της απονομής των Χρυσών Σφαιρών σε προσωπικότητες με σημαντικό έργο στον χώρο της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής βιομηχανίας. Στοπαρελθόν έχει απονεμηθεί σε πρόσωπα όπως Μάρτιν Σκορτσέζε, Στήβεν Σπήλμπεργ, Γουόρεν Μπίτι, Άντονι Χόπκινς, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Αλ Πατσίνο.


Με περισσότερες από 70 ταινίες στην φιλμογραφία του ο Ντε Νίρο ξεκίνησε την κινηματογραφική του διαδρομή το 1969 παίζοντας στην ταινία The Wedding Party του Μπ. Ντε Πάλμα. Το μεγαλύτερο διάστημα της δεκαετίας του '60 το πέρασε σε θεατρικά εργαστήρια και σε παραστάσεις του off-Broadway. Ακολούθησε μια σειρά από έξοχες ερμηνείες που σταθερά τον ανέδειξαν σε έναν από τους σπουδαίους πρωταγωνιστές της γενιάς του. Ανάμεσα τους οι εκπληκτικές ερμηνείες του σε ταινίες όπως Κακόφημοι Δρόμοι, Νονός 2 (όσκαρ β ανδρικού ρόλου 1974), Ο Ταξιτζής, Οργισμένο Είδωλο, (όσκαρ α ανδρικού ρόλου 1981), Νέα Υόρκη Νέα Υόρκη, Ο Ελαφοκυνηγός, 1900, Κάποτε στην Αμερική, Η Αποστολή, Οι Αδιάφθοροι, Ένταση, Τα Καλά Παιδιά, Ξυπνήματα, Το Ακρωτήρι του φόβου, Ανάλυσε το, κ.α.

Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους δημιουργούς όπως Μπραϊαν Ντε Πάλμα, Ελία Καζάν, Μάρτιν Σκορτσέζε, Μαικλ Τσιμίνο, Σέρτζιο Λεόνε, Μαικλ Μαν.

Έχει προταθεί 7 φορές για Χρυσή Σφαίρα εκ των οποίων κέρδισε μόλις μια φορά το 1981 στον μυθικό ρόλο του Τζεικ λα Μότα στο Όργισμένο Είδωλο.

Η 68η απονομή για τις Χρυσές Σφαίρες, που θα μεταδοθεί σε περισσότερες από 160 χώρες , θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιανουαρίου 2011 σε κεντρικό ξενοδοχείο του Μπέβερλι Χιλς ενώ οικοδεσπότης της βραδιάς θα είναι για άλλη μια φορά ο Ρίκι Ζερβέ, που πέρυσι είχε κλέψει τις εντυπώσεις της απονομής με τα βιτριόλικα και καυστικά σχόλια του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ