ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Κατατατέθηκε πριν από λίγο προς ψήφιση στην Βουλή το κινηματογραφικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή για την "ενίσχυση και ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης" προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση των ελληνικών παραγωγών.

Συγκεκριμένα, μέρος της χρηματοδότησης θα διασφαλίζεται από τον ειδικό φόρο που επιβάλλεται με νόμο του 1987 στις τιμές των κινηματογραφικών. εισιτηρίων. Ταυτόχρονα, επικαιροποιούνται και προσαρμόζονται στο σύγχρονο περιβάλλον παλαιότερες διατάξεις βάσει των οποίων:

Η ΕΡΤ θα διαθέτει το 1,5% των ετήσιων εσόδων της. Στα ετήσια έσοδα της εταιρείας περιλαμβάνεται και το ανταποδοτικό τέλος που αυτή εισπράττει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί θα διαθέτουν το 1,5% των εσόδων τους από τις διαφημίσεις. Το σχέδιο νόμου δίνει τη δυνατότητα στους συγκεκριμένους σταθμούς να συμψηφίσουν το ήμισυ της επιδότησης διαθέτοντας στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου διαφημιστικό χρόνο.

Οι εταιρείες της συνδρομητικής τηλεόρασης θα διαθέτουν 1,5% των συνολικών τους εσόδων, με τις δυνατότητες συμψηφισμού που προβλέπονται για τους ιδιωτικούς σταθμούς.

Τέλος, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών θα διαθέτουν το 1,5% των εσόδων τους που προέρχονται από υπηρεσίες IPTV ή Video-on-demand.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Στο μεταξύ δημοσιεύτηκε παρέμβαση του Χάρη Παπαδόπουλου, προέδρου της ΕΕΣ, στην Ελευθεροτυπία, που τάσσεται κατά του νομοσχεδίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ