ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ (ΕΡΓΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ)



Από την πρώτη εμφάνιση της Ορχήστρας των Χρωμάτων
με σολίστ την Ντόρα Μπακοπούλου

Δεν του έφτανε του Μάνου Χατζιδάκι που τον μοιράζουν κάθε Κυριακή με τα μανταλάκια των εφημερίδων (κίνηση που αν ζούσε ουδέποτε θα συνέβαινε και αν του το πρότειναν θα έτρωγαν την εξώπορτα ή το τηλέφωνο στο κεφάλι τους οι επίδοξοι πλασιέ) αλλά θέτουν σε κίνδυνο και τα ίδια τα πνευματικά τέκνα του. Τέτοιο παράδειγμα είναι η σπουδαία ορχήστρα που δημιουργησε ο ίδιος τα τελευταία χρόνια της ζωής του, η Ορχήστρα των Χρωμάτων, με στόχο να αναδείξει τον ρόλο μιας ορχήστρας,πέρα από τα στεγανά της δέσμευσης με το δημόσιο (Ορχήστρα ΕΡΤ, ΚΟΑ, σχήματα δηλ. με τα οποία δοκίμαστηκε αλλά δεν πέτυχε τα αναμενόμενα), σαν νοοτροπία και σαν αισθητική.

Τέσσερις μήνες μετά την παραίτηση Κουρουπού από την διεύθυνση της Ορχήστρας το ΥΠΠΟΤ δεν έχει ασχοληθεί ακόμα με την αναπλήρωση του διοικητικού κενού ενώ οι μουσικοί της μένουν απλήρωτοι και τρώνε φαιά ουσία και πολύτιμο χρόνο προσπαθώντας να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο για την επίλυση αυτών των καίριων ζητημάτων που ουσιαστικά είναι η ίδια η επιβίωση της Όρχηστρας! Οι εργαζόμενοι - μουσικοί μένουν απλήρωτοι εδώ και 7 μήνες ενώ η Ορχήστρα έχει χρέη προς τοΙΚΑ και άλλους φορείς που δεν καλύπτονται με την επιχορήγηση του Υπουργείου.

Εύχομαι και ελπίζω η Ορχήστρα που ονείρευτηκε ο Μάνος Χατζιδάκις ικανοποιόντας μια προσωπική του επιθυμία,ενα όνειρο ζωής να μην χαθεί σε αυτό τον κυκεώνα περικοπών και πολιτικών αντεγκλήσεων. ΟΜάνος Χατζιδάκις ήταν ο τελευταίος της ελληνικής επικράτειας που δεν φοβόταν να ονειρεύται δημόσια και φωναχτά. Ας κρατήσουμε αυτό το όνειρο ζωντανό!

Για να ενημερωθείτε και να στηριξετε την Ορχήστρα των Χρωμάτων μπορείτε να επισκεφτείτε το blog των εργαζομένων - μουσικών. Είναι τόση η αγωνία τους για τον μισθό τους (τα 636 ευρώ που εισπράτουν μηνιαίως!) ώστε δημιουργησαν ένα ιστολόγιο επικοινωνίας με όλους εμάς. Ας στήριξουμε την προσπάθεια τους!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ