"127 ΩΡΕΣ" ΚΑΙ "ΜΑΥΡΟΣ ΚΥΚΝΟΣ" ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!


Με δύο δυνατά χαρτιά ανοίγει και κλείνει το φετινό 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα η έναρξη θα γίνει ταινία "127 hours" του Ντάνι Μπόιλ αφηγείται την ηρωική περιπέτεια του νεαρού αναρριχητή Άρον Ράλστον, τον οποίο υποδύεται μοναδικά ο Τζέιμς Φράνκο.



Πριν από επτά χρόνια, ο Ράλστον κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής του σε ένα φαράγγι στη Γιούτα, παγιδεύτηκε ανάμεσα σε μια σχισμή βράχου, ωστόσο κατόρθωσε να επιβιώσει και να διασωθεί. Καθ’ όλη την παραλίγο θανάσιμη περιπέτειά του, η οποία διήρκεσε συνολικά 127 ώρες, ο ήρωας επανεξετάζει τη ζωή του, ανακαλεί στη μνήμη αγαπημένα του πρόσωπα και αναμετριέται με τα προσωπικά του όρια και αδυναμίες. Βασισμένος στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Ράλστον με τίτλο «Between a Rock and a Hard Place», ο Ντάνι Μπόιλ επιστρέφει μετά το οσκαρικό Slumdog millionaire, και συνεργάζεται ξανά στο σενάριο με τον βραβευμένο Σάιμον Μποφόι.

Στην λήξη η αυλαία του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πέφτει το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010 στο Ολύμπιον με την πολυαναμενόμενη και πολυσυζητημένη ταινία "Μαύρος κύκνος" του Ντάρεν Αρονόσφκι, με τους Νάταλι Πόρτμαν, Βενσάν Κασέλ, Γουινόνα Ράιντερ, Μπάρμπαρα Χέρσεϊ και Μίλα Κούνις, η οποία μάλιστα απέσπασε το βραβείο καλύτερης νέας ηθοποιού στο φεστιβάλ Βενετίας.



Πρωταγωνίστρια είναι η Νίνα, μια τελιομανής μπαλαρίνα ενός νεοϋορκέζικου θιάσου, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα τόσο του θριάμβου -καθώς ετοιμάζεται να ενσαρκώσει τον ρόλο της ζωής της στη «Λίμνη των κύκνων»-, όσο και της κατάρρευσης, αφού η δοκιμασία αυτή θα την εξωθήσει στα άκρα. Ίσως η πιο σοφιστικέ ταινία στη μέχρι τώρα φιλμογραφία του Αρονόφσκι, ο Μαύρος κύκνος αποτελεί μια σπουδή χαρακτήρων με έντονο άρωμα γυναίκας, αισθησιασμό, «χορογραφημένη» φωτογραφία, αλλά και τολμηρές σκηνές που έχουν προκαλέσει αίσθηση.

Να σημειωθεί πως και οι δύο ταινίες θεωρούνται από αυτές που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην οσκαρική κούρσα του 2011.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ - ΝΕΑ ΖΩΗ 705 (ΤΟ ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΜΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ)

ΟΙ 100 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

ΑΡΜΑΝΤ ΑΜΑΡ - Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ